Fördelarna med vatten och äppelcidervinäger

Fördelarna med vatten och äppelcidervinäger

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Har du äppelcidervinäger i huset? Det är något som kan vara jättegott i sallader, men som även har medicinska användningar. Om du blandar vatten och äppelcidervinäger får du nämligen en mycket nyttig dryck.

Den renar kroppen och förbättrar matsmältningen, och detta är inte allt: äppelcidervinäger är rik på kalcium, kalium, magnesium, koppar, och järn… En skatt för kroppen och en naturresurs som har använts sedan antiken för att motverka olika typer av smärtor.

Vi kommer idag att prata om vatten och äppelcidervinäger, och de fantastiska fördelar denna kur kommer med.

Fördelar med vatten och äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är något som du enkelt kan hitta i varje butik, men det är alltid bra att välja en av god kvalitet och som är ekologisk. Du kan inte bara använda den för att göra en godare sallad, utan även som en medicinsk behandling mot smärtor, och därför är det bra om du väljer den bästa du kan hitta.

Du behöver bara tillsätta en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten. Skulle du vilja veta allt detta kan göra för dig?

1. Fördelar med äppelcidervinäger på morgonen

äppelcidervinäger i karaff

Det har gått 6 till 8 timmar utan att du ätit och kroppen behöver nu absorbera stora mängder näring för att den ska kunna fungera utan problem och för att du ska kunna förbättra din hälsa.

Notera vad vatten och äppelcidervinäger kan göra för kroppen:

 • Det renar tarmarna och förbättrar din matsmältning. Det är en naturlig tonic som hjälper dig att absorbera näringsämnen utan att du får gaser.
 • Det renar kroppen från gifter.
 • Det förbättrar lymfsystemets funktion och gör att blodet renas från substanser som vi inte behöver.
 • Det är toppen för att lindra hypertoni (kroniskt högt blodtryck) och för att sänka nivåerna av triglycerider.
 • Äppelcidervinäger hjälper dig även att balansera kroppens pH, eftersom det har egenskaper som liknar citronens.

2. Fördelar med vatten och äppelcidervinäger innan måltider

äppelcidervinäger innan måltider

En av de mest kända fördelarna med äppelcidervinäger är att den kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Du bör förstås se detta som ett komplement som hjälper dig att gå ner några kilo. Samtidigt måste du äta en nyttig kost och träna regelbundet.

 • Nutritionister anser att äppelcidervinäger kan hjälpa dig att accelerera metabolismen. Den är även rik på vitamin B6 och lecitin, som gör att du bränner mer fett och tar hand om kroppen.
 • För att kunna dra nytta av äppelcidervinäger för att gå ner i vikt kan du späda ut en matsked i ett glas vatten innan lunch och innan du äter kvällsmat. Gör detta i 10 dagar och vila sedan i en vecka, för att sedan påbörja kuren igen. Tänk på att inte överdriva detta eftersom det då kan resultera i fler problem än fördelar. Endast två matskedar per dag!

3. Vatten och äppelcidervinäger mot dålig andedräkt

Motverka dålig andedräkt

Har du någon gång vaknat på morgonen med dålig andedräkt? Oroa dig inte, för i detta fall kan du också använda äppelcidervinäger. Notera följande du kan göra för att motverka problemet:

Vad behöver du?

 • En halv matsked äppelcidervinäger
 • Ett halvt glas vatten

Hur gör du?

 • Späd ut äppelcidervinäger i ett glas vatten som du sedan kan gurgla med. Håll blandningen i munnen i 10 sekunder och spotta sedan ut det. Du kommer få jättebra resultat!

4. Äppelcidervinäger mot akne

äppelcidervinäger mot akne

Vet du inte riktigt hur du ska bli av med akne? Det kan vara ett symtom som exempelvis uppkommer innan mensen. Då kan du använda denna enkla kur med äppelcidervinäger. Den rengör din hud, eliminerar gifter och tar även bort döda celler som proppar igen porerna.

Vad behöver du?

 • En matsked äppelcidervinäger
 • Två matskedar vatten

Hur gör du?

 • Det är väldigt enkelt. Du behöver bara späda ut din äppelcidervinäger med vattnet och applicera med lite bomull. Rengör ditt ansikte med denna blandning och låt verka i 10 minuter. Skölj sedan av ansiktet och applicera din vanliga fuktgivande kräm.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.