Huskurer som hjälper mot akneärr

 

Alla har vi som unga lidit av obehaglig och irriterande akne som hör ihop med hormonella förändringar och påverkar vårt utseende. Men dessa gräsliga finnar som gör permanenta skador på vår hud är lika ovälkomna i mogen ålder och det är också ärren som aknens inflammerande process orsakar. För att förstå vad akneärr är och vad det är som orsakar dem, måste vi först inse att finnar är upphöjningar till följd av fett i hudens talgkörtlar som samlar på sig bakterier och mer fett. Dessa drabbar oftast ansikte och rygg. Aknen kan vara mild eller svår, från enkla vita finnar eller pormaskar, till utvecklandet av smärtande varfyllda cystor under huden.

Det är dessa noduli som innebär den största risken för att ärr ska bli kvar i huden, speciellt om du rör vid dem. Att fingra på dem förvärrar bara inflammationen som orsakar de otrevliga märkena i huden.

Olika typer av akneärr

  • Missfärgade ärr: är märken som kvarstår även efter att finnen eller pormasken har försvunnit. De är rosenröda i färgen eller kan även vara bruna. De förfular huden och kan ta lång tid på sig att försvinna.

Akne-1

  • Gropar eller fördjupningar: är håligheter i huden orsakat av akne som har innehållit var.  Vi orsakar skador när vi försöker klämma finnen.

Huskurer som hjälper mot akneärr

De huskurer som nämns här nedanför är de råvaror som hudkrämer mot akne innehåller, krämer som vanligtvis kostar mycket pengar. Vi bör också nämna att resultaten inte är omedelbara och att du måste vara konsekvent och dagligen använda den kur som passar dig bäst. Efter en tid kommer de trista efterlämningarna från aknen att börja försvinna.

  • Aloe vera: Fruktköttet i bladen innehåller vegetabiliska extrakt som har fantastiska regenererande egenskaper. Dessa är välkända för nyttan de tillför huden, speciellt för att läka och minska hudbristningar, brännskador och akneärr.  Allt du behöver göra är att ta en bit fruktkött från Aloe vera, minst en tesked, och applicera på dina ärr. Låt det verka i 30 minuter och tvätta sedan med varmt vatten.

Tomat

  • E-vitamin: denna vitamin är oumbärlig när det gäller att ta hand om vår hud. Du hittar den i apotek eller hälsokostaffärer och den har en fantastisk inverkan. E-vitamin är perfekt för att få skinande föryngrad hud, för att motverka rynkor och som toner. Ärren i huden försvinner gradvis om du applicerar den varje dag genom att massera in den i ansiktet för att underlätta hudens absorbering. E-vitamin kan bli din bästa vän i kampen mot akneärr.