Kanel och honung mot artrit

Kanel och honung är två livsmedel som tillsammans skapar en kraftfull blandning med egenskaper som kan bekämpa artrit. Denna hemmagjorda huskur har använts under många år inom naturmedicinen för att behandla olika sjukdomar, särskilt inflammatoriska sådana.

Kanel och dess kraft mot artrit

Bland kanels beståndsdelar återfinns flyktiga oljor som kanelaldehyd, melatonin, tinaninos och kumarin, som har termiska effekter på kroppen och det är just detta som ger kanel dess lugnande egenskaper vid smärta. Använd det utvärtes på det drabbade området.

Honung för behandling av artrit

Honung är ett livsmedel som har varit känt i århundraden för sina kraftfulla egenskaper som ger oss fantastiska hälsofördelar.

Dess kemiska sammansättning är mycket komplex, så komplex att vetenskapen än idag fortsätter att upptäcka komponenter som gör det mer fördelaktigt för din hälsa. Detta är varför det anses vara en av de mest kompletta naturliga läkemedlen som finns i naturen. Det kan användas för utvärtes behandlingar såväl som i drycker.

Tack vare dess enorma antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper är det mycket användbart för behandling av hudsår och brännskador.

Hur använder jag Honung och Kanel för att behandla Artrit?

Naturmedicinen rekommenderar att man använder sig av en kombination av kanel och honung både invärtes och utvärtes för att behandla fall som är mycket smärtsamma på grund av den inflammation som artrit orsakar.

För invärtes bruk bör du bereda en infusion med finfördelad kanel och låta den dra. Därefter tillsätter du 1-2 matskedar honung. Om du har diabetes bör du rådfråga din läkare innan du påbörjar denna behandling.

För utvärtes behandlingar kan du använda varmt kanelvatten med lite honung och sätta kompresser på de drabbade områdena. Dessa rekommendationer är baserade på studier gjorda i Köpenhamn. I dessa studier var effekten av kanel och honung för behandling av många sjukdomar tydlig, särskilt för att stilla de smärtsamma symptom som artrit framkallar.

Bild från ActitudFem
Kategorier: Naturliga hälsopreparatRecept Tags:
MER FÖR DIG