hängande fett; 5 Tips för att bli av med det

hängande fett; 5 Tips för att bli av med det
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Hängande fett på armar och midja kan vara rätt jobbigt för de flesta, och svårt att bli av med även då man har en bra kosthållning och tränar bra. Drastisk viktminskning och viktökning kan få huden att töjas ut vid dessa områden, och tappa form. Andra orsaker kan vara att tiden har gått, otillräcklig träning och felaktig kost. I denna artikel vill vi ge dig några tips för att bli av med hängande fett. 

Steg för att Bli Kvitt Hängande Fett

Enligt specialister är en av huvudorsakerna till hängande fett utan tvekan en dålig kosthållning. Vi har en tendens att hålla oss till en viss typ av diet för att gå ner i vikt, men som också får oss att tappa vatten och därför också muskelmassa. Den tappade vikten uppstår vid områden på din kropp som armarna, rumpan, magen eller musklerna. De kommer att se mjuka ut p.g.a. bristen på vatten och muskulatur, vilket innebär att skinnet som tidigare innehöll ditt fett nu kommer att se hängande och löst ut. Du kommer att ha hängande fett.

Låt oss titta på de steg vi kan ta för att ändra livsvanorna för att motarbeta hängande fett.

1. Mat som Stärker Muskler och Bränner Fett

äpple

Denna binom är inte bara viktig för att bli av med fett, utan även för att göra det ordentligt utan att bli av med för mycket vatten och styrka i dina muskler. Dessa ger din kropp styrka och utför viktiga funktioner med dina ben och leder. Om du tar hand om dem och stärker dem genom en bra kost, kommer du att undvika hängande fett. Det är viktigt att tänka på att då du är på en diet, så bör du vara säker på att du tappar fett och inte muskelmassa.

  • Bra protein: Protein är essentiellt för att stärka muskler. Det finns människor som väljer att inte inta dem då de påbörjar en diet, eftersom de tror att de då kommer att tappa i vikt. Detta är ett stort misstag, du bör inkludera dem för att kunna upprätthålla en varierad och balanserad kosthållning. Det mest rekommenderade proteinet du kan hitta finns i ägg och magert kött som exempelvis kyckling och kalkon. Lax är också bra för att få mycket protein, och likaså mandlar.
  • Äpplen: Äpplen är mer än bara ett bra sätt att få protein och hjälpa dig att bränna fett. Enligt en studie från Iowas Universitet hjälper ursolsyra, som är äpplets hud, med att främja muskeltillväxt och låter dig även samtidigt bränna mer kalorier.

2. Anledningen till att Antioxidanter Är Viktiga

bär

Antioxidanter är den bästa resursen för att motverka fria radikaler, vilka är de som gradvis gör att din hud åldras och därför ger dig hängande fett. Vidare, den mängd C-vitamin som finns i många av dem accelererar din metabolism och bränna fett, aldrig muskler. Med andra ord, då man regelbundet konsumerar denna typ av frukt kommer man att få en mjuk och fast hud. Den repareras och blir omhändertagen. Du kommer att bränna de fetter som är skadliga och oanvändbara för kroppen.

Bär är bra för att få en bra mängd antioxidanter och vitamin C, och likaså apelsiner och citroner. De ger dig även kollagen, som är viktigt för att hålla din hud fast. Så när du har möjlighet, gör en god frukost med dem, goda naturliga juicer som alltid kommer att vara fördelaktiga för dig tack vare att de bidrar med vitaminer och mineraler.

3. Säg Nej till Snabbmat med Mycket Fett

snabbmat

Detta är uppenbart, alla vet om det. Men ibland är snabbmat en enkel och snabb resurs då du inte har tid eller och vill ha denna typ av mat. Detta är ett misstag som inte bara får dig att gå upp i vikt, utan även innehåller höga nivåer av salt och socker. Du kommer att svälla upp, ackumulera vätska och din hud kommer att bli mindre fast. Så du bör redan veta vad du ska göra: undvik snabbmat!

4. Var Försiktigt med Solen!

sol

Är du förvånad? Absolut. Vi vet alla att solen är nödvändig för vår hälsa, för att exempelvis syntetisera vitamin D. Men att vara utsatt för solen under alltför lång tid kommer få ditt naturliga kollagen att försvinna och därför få din hud att bli mindre fast. Så du bör alltid undvika att sola då solen är som starkast (mellan lunchtid och 4 på eftermiddagen).

5. Träna för att Motverka Hängande Fett

träning

Den bästa typ av träning är den som fixar till hängande fett där det behövs. Om du har mer hängande fett i midjan och magen, rekommenderas stretching. Om du vill få mer tajta ben samt rumpa, spendera minst en timme med att gå, cykla eller simma. Dessa små dagliga träningsrutiner tillsammans med en bra kost, kommer gradvis att få dig mer tonad och ta bort ditt hängande fett. Det kommer krävas att du anstränger dig, men inget omöjligt om viljan finns där. Så varför inte börja idag?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.