Bästa plantorna för viktminskning

Att behålla den ideala vikten kan betyda mycket för vissa personer. Det finns tusentals dieter, från ovanliga till välkända, men den tråkiga delen är att i denna iver att snabbt gå ner i vikt är det många som ibland hamnar i trubbel, och det kan göra avsevärt mer skada än nytta.

Innan vi tittar närmare på dagens ämne vill vi understryka hur viktigt det är att lyssna på professionella bedömningar om du vill börja gå ner i vikt. Kom ihåg att kroppen har speciella behov beroende på dina dagliga aktiviteter, din nuvarande vikt, hälsotillstånd, med mera.

Efter att du börjat viktminskningen, vilket utan tvivel följs av fysisk aktivitet, behöver du hålla vikten. Poängen är inte att du ska börja leva på diet, utan lära dig att äta hälsosamt varje dag. Du kan njuta av saker du gillar, men gör det med måtta.

Det gör ingen nytta att följa en diet endast inför ett evenemang och sedan lägga på sig kilona igen, eller lägga på sig ännu mer än du förlorade. Stanna upp och tänk igenom det en stund, och bedöm vilken slags relation du haft med din dagliga kost.

Om du inte haft den bästa relationen med din kost är det god tid att börja om på en ny och bättre väg. Den kommer inte leda dig fel, skada dig eller ha några sidoeffekter. Den borde kunna hjälpa dig att njuta av en hälsosam kropp med den ideala vikten du suktat efter.

I denna artikel ska vi prata om vissa plantor som kan hjälpa dig att tappa vikt, men inte av sig själva. Du måste hjälpa till genom att äta en balanserad kost riktad mot viktminskning, vänja dig vid att träna regelbundet, och glöm inte att dricka tillräckligt med vatten. Det finns ingen så kallad ‘mirakeldiet’. Om du inte anstränger dig eller offrar något når du helt enkelt inte målet.

Vilka plantor hjälper till med viktminskning?

Dessa plantor kommer, mer än de gör något annat, hjälpa dig att få bort kroppens kvarlämnade vätskor som gör det svårare att förlora vikt. De hjälper också till med att förbättra blodflödet genom kroppen, och därmed eliminerar gifter och avföring via urinen.

Fänkål

fennelsvenska

Fänkål är vätskedrivande, förbättrar matsmältningen och stimulerar ämnesomsättningen.

Gör fänkålste genom att lägga 25 gram av dess torkade rot i en liter vatten i en kvart. Drick tre koppar om dagen.

Penséer

Gör en tillsats med en tesked av den torkade blomman i en kopp vatten. Drick tre gånger om dagen.

Maskros

maskros

Koka en näve av torkade blad och rötter i 15 minuter i en och en halv liter vatten. Drick en kopp innan varje måltid.

Brännässla

Gör en tillsats med en tesked av torkad nässla per kopp vatten. Drick fyra koppar per dag.

Lagerblad

Bayleafsvenska

Gör en tillsats med några få blad per kopp vatten, i 10 minuter. Drick fyra koppar per dag.

 

Alla dessa plantor är urindrivande, vilket gör att kroppen släpper ifrån sig överflödiga vätskor. Men du borde aldrig få i dig för mycket av dem, eller kombinera dem med andra behandlingar, speciellt om de också är urindrivande.

Din kropp kan i så fall komma i obalans, om du får i dig dem utan att tänka dig för. Om du använder andra mediciner, fråga din doktor vad han eller hon tycker om att du får i dig dessa plantor. Var försiktig och kom ihåg att inte allt som skiner är guld.

Var varsam innan du börjar en diet på egen hand, eller innan du litar på råd från opålitliga källor. Det är alltid bäst att åsidosätta lite tid för att fråga någon som vet, som kan hjälpa dig att bättre följa en diet så att du kan njuta av en hälsosam kropp och bra vikt.

Att ha en kropp i harmoni med sig själv handlar inte bara om att se bra ut, utan också må bra.

Kategorier: Viktminskning Tags:
MER FÖR DIG