4 sätt att förlora vikt med aloe vera

Aloe vera hjälper kroppen att göra sig av med gifter och andra rester, och när det kombineras med jordgubbar, ananas, eller ingefära kan det även bli en supergod dryck. Denna rensande kost borde bara användas i 10 dagar eller mindre.
4 sätt att förlora vikt med aloe vera
Valeria Sabater

Written and verified by psykolog Valeria Sabater.

Last update: 17 januari, 2023

Är det möjligt att förlora vikt med aloe vera? Du har förmodligen hört om denna naturliga produkt som fortsätter öka i popularitet i jakten på bättre hälsa och vikt.Det är tack vare dess avgiftande egenskaper och förmåga att hjälpa oss göra oss av med överflödigt fett. I följande artikel pratar vi om fyra sätt du kan förlora vikt med aloe vera för på ett hälsosamt sätt!

Att förlora vikt med aloe vera är möjligt

2-weightsve

  • Aloe verans viktminskningsegenskaper blir alltmer välkända. Det är helt naturligt, och när det används i vissa koster kan det hjälpa dig att förlora vikt, vilket är anledningen till att dietexperter går ut med hur bra det är. Men vad är det med aloe veran som hjälper oss att förlora vikt?
  • Aloe vera är det absolut bästa av naturens alla produkter för att avgifta kroppen. Anledningen till det har mycket att göra med en av dess komponenter som kallas aloin, vilket kan hjälpa oss uppnå växtens förmånliga reningsegenskaper, så länge det används i rätt mängd.
  • Och visste du att aloe vera även hjälper oss att bränna fett? Du läste rätt – det förbättrar vår metabolism och produktionen av fettsyror, vilket är till stor nytta för att bekämpa överflödigt fett.
  • Plus: glöm inte att aloe vera är ett naturligt laxermedel, vilket stimulerar våra tarmfunktioner och låter oss bättre avgifta våra kroppar, smälta mat bättre, och bevara kroppens naturliga balans.

Sätt att förlora vikt med aloe vera

Det lättaste sättet att förlora vikt med aloe vera är genom att få i dig det från juicer och smoothies som maximerar dess förmåner, som växtens naturliga rensnings- och fettbränningsegenskaper. Läs följande recept.

1. Aloejuice med citron

3-aloe-gelsve

Denna juice borde du dricka varje morgon innan frukost. Efteråt borde du inte äta något annat på en timme. Juicen hjälper till att rensa kroppen på gifter, och hjälper dig dessutom att börja dagen på bästa sätt genom att rensa dina tarmar. Det är också en väldigt god dryck.

För att förbereda detta recept pressar du bara en citron och häller det i ett glas vatten. Med en kniv snittar du sedan aloe verans blad på längden och skrapar ur en tesked av den genomskinliga vätskan som finns därinne. Värm alla ingredienser medan du hela tiden rör om, tills gelen blandas med vätskan. Lägg till en tesked honung, och drick det medan det är varmt. Så enkelt är det!

2. Aloe vera smoothie med apelsiner och jordgubbar

jordgubb smoothie

Visste du att jordgubbar är utmärkta för viktminskning? De innehåller väldigt få kalorier och till och med diabetiker kan äta dem. Jordgubbar innehåller även mycket fiber, är naturliga vätskedrivande medel, och är väldigt bra på att rensa kroppen på gifter och motverka vätskeretention. Genom att kombinera dem med apelsinjuice och aloe vera får vi en utmärkt antioxidantdryck för kroppen och blodet.

Denna smoothie är perfekt för att få bort överflödigt fett, och den är dessutom bra för matsmältningssystemet. För att förbereda den skär du bara tre jordgubbar, pressar lite färsk apelsinjuice, och tar en tesked aloe vera-gel från växtens blad. Lägg allt i en mixer med en halv kopp vatten och blanda tills du får en jämn och fin dryck. Detta är jättebra att dricka på morgonen.

3. Ananasjuice, gurka och aloe vera

ananasjuice med aloe

När borde du dricka denna juice? Vänta tills efter lunch. Vid den tiden kan vi lättast ta vara på ananasens förmåga att förbättra matsmältningen och avgifta kroppen, vilket också hjälper till att få bort överflödigt fett. Gurka är bra mot uttorkning, vilket ytterligare hjälper matsmältningssystemet och magen.

För att göra denna juice behöver du en halv gurka, en skiva ananas, en tesked aloe vera-gel, och en kopp vatten. Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda väl, tills det blir jämnt och fint. Drick det efter lunch så kommer du må jättebra!

4. Aloe vera och ingefärste

Detta te gör bäst nytta på eftermiddagen. Du kanske redan känner till de otroliga egenskaperna hos ingefära – det är antiinflammatoriskt, hjälper till med avgiftning, motverkar vätskeretention, förbättrar matsmältningen, och när det kombineras med aloe vera kan det dessutom hjälpa dig eliminera fett från kroppen. 

För att göra detta utsökta te river du en tesked ingefärsrot och tar en tesked aloe vera-gel. Lägg ingredienserna i en kopp vatten och koka upp det. När det blandats ordentligt stänger du av värmen och låter det sitta i 10 minuter. Du kommer älska det.

Att dricka aloe vera för viktminskning

måttband runt äpple

Kom ihåg att aloe vera i sig bara kan komplettera din vanliga viktminskningsregim. Detta betyder att du måste följa en balanserad kost med låga fetthalter. Ät fler måltider på sallader, grönsaker, och frukt, medan du undviker över allt annat förbehandlad mat, raffinerat mjöl, läskedrycker, mm.

De lättaste recepten vi nämnt ovan är citronjuice med aloe vera samt apelsinsmoothien.Båda ger dig en bra start på dagen med en rensningsrutin, och det är viktigt att du följer detta i minst 10 dagar i rad per månad för att se resultat.På eftermiddagarna och kvällarna kan du sedan tillaga aloe vera och ingefärste eller jordgubbs- och ananassmoothie. Men gå inte för långt med aloe vera – din diet borde inte hålla på längre än 10 dagar. Och kom ihåg att om du någonsin känner oro kring detta eller något annat kan du alltid prata med din doktor eller dietist.  • Misawa E., Tanaka M., Nabeshima K., Nomaguchi K., et al., Administration of dried aloe vera gel powder reduced body fat mass in diet induced obesity (DIO) rats. J Nutr Sci Vitaminol 2012. 58 (3): 195-201.
  • Carr AC., Maggini S., Vitamin C and immune function. Nutrients, 2017.
  • Mashadi NS., Ghiasvand R., Askari G., Hariri M., et al., Efectos antioxidantes y antiinflamatorios del jengibre en la salud y la actividad física: revisión de la evidencia actual.

Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.