3 läckra sätt att avnjuta citron på morgonen

Att dricka citronvatten på morgonen stärker vårt immunförsvar. Genom att kombinera citron med andra naturliga ingredienser kan vi maximera dess effekter.
3 läckra sätt att avnjuta citron på morgonen

Senaste uppdateringen: 30 juli, 2022

Du känner förmodligen redan till fördelarna med att dricka vatten med citron på fastande mage på morgonen. Det är ett bra sätt att avgifta kroppen, optimera dess funktioner och förse den med en guldgruva av viktiga vitaminer och mineraler. Vem kan motstå det?

Citroner förbättrar matsmältningen, är urindrivande och stärker kroppens immunförsvar. Vi bör aldrig ge upp denna sunda vana, även om vi blir uttråkade av att dricka citronvatten på samma sätt varje dag. I den här artikeln vill vi visa dig tre läckra sätt att avnjuta citron som du kommer att älska. Vilket kommer du välja imorgon bitti?

1. Smoothie med aloe vera och citronsaft

Saft från citron

Denna metod är perfekt för att avgifta kroppen och gå ner i vikt. Den är enkel och uppfriskande – ett utsökt sätt att börja dagen och se resultat.

Hur gör jag en smoothie med citron och aloe?

Du behöver följande ingredienser:

  • 20 g aloe vera
  • 2 1/2 dl vatten
  • Saften av en citron
  • 5 gram honung

För att bereda denna smoothie extraherar du först den genomskinliga gelen från innandömet av aloe vera-bladet. Ta försiktigt ut det med en sked och tillsätt det till det kokande vattnet.

Sedan tar du saften från en citron och tillsätter det till aloe vera-blandningen. Låt det sedan svalna. Det bästa är att avnjuta denna smoothie medan den är rumstempererad. Om du tillsätter en matsked honung kommer det bli ännu läckrare.

2. Citron med bakpulver

Limefrukt

Kombinera saften av en citron med en matsked bakpulver för en drink som är lika uppfriskande som den är läkande. Många menar att denna blandning motverkar cancer. Ett sant mirakel för hälsan.

Det är dock bäst att vara objektiv och varsam när du förhåller dig till dessa förmodade underverk. Det är en alkalisk kur värd att ta åtminstone två gånger i veckan. Det förbättrar matsmältningen, bekämpar syra, renar kroppen och reglerar det onda kolesterolet.

Hur gör jag en drink med citron och bakpulver?

Du behöver bara 2 1/2 dl vatten, 5 gram bakpulver och saften av en citron. Drick den färsk på fastande mage och ät sedan frukost som vanligt. Du kommer märka hur bra du mår!

3. Citronsaft med mynta, ingefära och gurka

Citronvatten med mynta

Känner du till hemligheten med citron, ingefära, mynta och gurka? Denna saft gör magen plattare och är jättegod! Tack vare kombinationen av dessa rengörande och antiinflammatoriska ingredienser kan vi förbättra vår matsmältning och bränna fett hela dagen.

Använd denna lösning upp till 10 dagar per månad – alltid på morgonen på fastande mage. Om du vill ha en mer intensiv behandling för att få en platt mage kan du istället för att bereda ett glas på morgonen göra en liter som du dricker under hela dagen. Det är enkelt och ekonomiskt. Du måste bara vara konsekvent samt komplettera denna kur med motion och rätt kost.

Hur bereder jag en drink med citron, mynta och gurka?

Du behöver följande ingredienser:

  • En gurka, skalad och skivad
  • Saften av en citron
  • 2 1/2 dl vatten
  • 10 gram pepparmynta
  • En matsked färskriven ingefära

Börja med att göra ett te med myntan. Tillsätt citronsaft och ingefära. Kör gurkbitarna i en mixer och tillsätt citronsaftblandningen. Enkelt, eller hur? Tillsätt några isbitar för en läcker och uppfriskande drink. Prova den!

Vi hoppas att du provar på några av dessa läckra sätt att avnjuta citron och alla dess naturliga hälsofördelar varje morgon!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.