14 föryngrande livsmedel att inkludera i kosten

14 föryngrande livsmedel att inkludera i kosten

Senaste uppdateringen: 27 april, 2019

Som vi alla vet är det omöjligt att förhindra tidens gång, men att ta hand om din kropp är viktigt för att hjälpa dig att se och känna dig frisk inifrån och ut. Kom ihåg att ditt humör avspeglas i ditt utseende och vad du äter påverkar också en hel del. I den här artikeln kommer vi att ge en förteckning över 14 föryngrande livsmedel.

Det finns olika naturligt föryngrande livsmedel som kroppen behöver för att bekämpa effekterna av tidens gång, samt för att ha slät, ungdomlig och rynkfri hud. Några av dessa livsmedel är mycket billiga och du kan även äta dem ofta utan bieffekter. Tanken är att du inkluderar dem mer i din och din familjs dagliga kost.

Olivolja är föryngrande

föryngrande olivolja

Nuförtiden är användningen av olivolja i köket naturligt eftersom den har en lägre pris än någonsin pris på marknaden. Olivolja har många fördelar, särskilt för att ta hand om ditt hjärta och blodkärl, vilket kommer att hjälpa till att sänka blodtrycket. Den bidrar också till att förhindra bröstcancer och håller huden återfuktad och frisk.

Körsbär

körsbär i rad

Körsbär innehåller fytokemikalier som ger dem antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör dem till en åldersmotverkande frukt eftersom de hindrar artrit och artros. De rekommenderas också för hjärtsjukdomar, eftersom de renar artärerna  från fett.

Gröna bladgrönsaker

Selleri, kål, broccoli, sallat och persilja är några av de grönsaker som är störst källor till antioxidanter, som är ansvariga för att bekämpa fria radikaler, den främsta orsaken till cellernas åldrande. De är också perfekta för att lindra urinvägsinfektioner, matsmältningsproblem, anemi och tand smärta.

Avokado

Avokado är föryngrande

Avokado är rik på enkelomättade fetter, som är specialister på att bekämpa det onda kolesterolet. När det gäller huden, är det mycket vanligt att använda avokado i masker för hår och ansikte speciellt, eftersom de är en källa till E-vitamin, som håller det smidigt.

Vitlök

vitlök

Vitlök rekommenderas för att bekämpa hjärtsjukdomar och förebygga cancer. Den balanserar kolesterolnivåer och förbättrar blodcirkulationen.

Havre

havrevatten är också föryngrande

Detta är ett viktigt livsmedel för att gå ner i vikt på grund av dess utbud av lösliga fibrer, som dämpar aptiten. Det är en källa till fytinsyra, som förebygger cancer.

Jordgubbar

jordgubbsvatten

Frukter som jordgubbar, björnbär och hallon har en stor mängd antioxidanter. De fungerar också som smärtstillande och antiinflammatoriska medel, samt till att upprätthålla kardiovaskulär hälsa.

Linser är föryngrande

linser-innehåller-järn

Dessa korn hjälper till att hålla dina ben starka och innehåller järn, som håller dina muskler i form. De hjälper tarmrörelser. De föreslås för bantning eftersom de är mättande.

 

Ingefära

Föryngrande ingefära

Denna rot är perfekt för att kontrollera matsmältningen och cirkulationen. Det lindrar reumatisk värk och är bra för att bekämpa sjukdomar som bronkit, lunginflammation och influensa.

Lax

lax med sparris

Lax är rik på omega-3, vilket ger kroppen fantastiska näringsämnen. Den har också antioxidanter som är ansvariga för att regenerera och återfukta huden.

Grönt Te

grönt te

Grönt te är främst bra för hjärtat. Liksom majoriteten av livsmedlen ovan, innehåller denna dryck antioxidanter, som är bra för att bekämpa åldrande och skydda huden. Det används också för viktminskning. Teet ökar den basala ämnesomsättningen och skyddar nervsystemet. Det förhindrar sjukdomar som Alzheimers. Du kan smörja det på huden för att lindra brännskador.

Tomater

Tomater på kvist

 

Att äta tomater skyddar kroppen från UV-strålning och förhindrar att man bränner sig. De är också viktiga för hudvård eftersom de innehåller lykopen, som har en inverkan på förebyggande av rynkor.

Föryngrande linfrön

linfrön

Linfrö är rikt på fibrer och antioxidanter, samt är en källa till omega-3, som hjälper till att sänka kolesterolet och öka energin. Dessa frön rekommenderas också för att bekämpa förstoppning och fetma.

Honung

Honung är föryngrande

Honung, återfuktar och jämnar ut huden förutom att den har antioxidativa egenskaper. Den är bra för att läka brännskador och sår. Den hjälper till att läka och förebygga infektioner i hudskador.

Kom ihåg:

Det är viktigt att du inkluderar dessa livsmedel i dina dagliga måltider och att du förstärker denna process genom att sova tillräckligt, undvika konsumtion av tobak och alkoholhaltiga drycker, ständigt återfukta din kropp och att inte utsätta den för länge för UV-strålar.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.