11 naturliga produkter för att snabbt tappa vikt

11 naturliga produkter för att snabbt tappa vikt
Elisa Morales Lupayante

Granskad och godkänd av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Att upprätthålla en fin figur är viktigt, oavsett om det är av hälsoskäl eller estetiska skäl. Men ibland kan dagliga rutiner leda till mindre idealiska hälsovanor, som en stillasittande livsstil, en kost som är skadlig för våra kroppar och många andra negativa konsekvenser, enbart eftersom man vill snabbt tappa vikt.

När det gäller övervikt är det alltid rekommenderat att försöka tappa vikt genom att följa en hälsosam kost och en betrodd läkares medicinska råd.

Växter som kan hjälpa dig att snabbt tappa vikt

Att tappa vikt handlar om mer än bara estetik eller hälsa, och det bästa sättet att göra det är att använda naturliga produkter och växter som inte har skadliga effekter på vår hälsa. Här listar vi en rad naturprodukter och växter samt deras rekommenderade användning.

Blåstång (Fucus vesiculosus)

Detta är en havsväxt som, liksom många andra alger, har en hög koncentration av jod och mineralsalter, inklusive kalium, brom, magnesium, kalcium, järn, med flera. Denna höga koncentration av jod hjälper till att stimulera kroppens sköldkörtelfunktioner, vilket kan hjälpa till att bekämpa fetma.

Majssilke

Majssilke är de fina trådar som lindas runt majskolvar, även kända som majsstigma eller majshår. Denna del av grönsaken är ett av de viktigaste naturliga vätskedrivande och rengörande medlen naturen har att erbjuda, och den har också andra positiva egenskaper som kan hjälpa dig att snabbt tappa vikt.

Kronärtskocka

Kronärtskocka för viktnedgång

Kronärtskocka är ett välsmakande livsmedel och för att få ut det mesta av dess naturliga hälsofördelar är det rekommenderat att du använder kronärtskocksblad i en infusion, dekokt eller uppblött pasta.

Björk

Detta träd är ett känt vätskedrivande medel som bidrar till att bekämpa fetma utöver flera andra användningsområden. Det är idealiskt att brygga det som en infusion, så kallat björkte.

Rött te – Pu-Erh

Rött te i kopp

Rött te kan, precis som grönt te, hjälpa dig att snabbt tappa vikt. Rött te renar ditt system och ökar din ämnesomsättning. Kom ihåg att du alltid bör komplettera din diet med motion.

När det gäller teer tros majoriteten av dem bidra till viktnedgång, men grönt te och särskilt rött te är de högst rekommenderade. Rött te har ett gott rykte som en fettbrännare, vilket förmodligen är varför så många olika viktminskningsdieter inkluderar intag av 3 till 4 koppar per dag. “Varför?” Eftersom rött te ökar din ämnesomsättning genom att stärka din lever samtidigt som det fungerar som en naturlig renare av hela kroppen.

Aloe Vera

Aloe Vera är mest känd för dess användning i dieter som en avgiftare, men det betyder inte att den inte kan spela en roll i din viktminskningsplan. Aloe Vera-juice rekommenderas starkt tack vare dess matsmältningsstimulerande egenskaper och dess förmåga att rensa kroppen från gifter på kort tid.

Ginseng

Ginseng i flaskor
(Foto: Lachlan Towart / Flickr.com)

Ginseng, vilket ökar din energi och stimulerar din ämnesomsättning, är känt som en fettförbrännare. Sibirisk ginseng är den mest rekommenderade sorten eftersom den kan bidra till att minska hungern och ger ett naturlig energitillskott.

Cayennepeppar

Cayennepeppar innehåller “kapsaicin”, som skapar den varma och kryddiga karaktären hos denna peppar – var dock försiktig om du är känslig för dofter, eftersom forskning om kapsaicin visat att det är mycket potent.

Vid intag kan cayennepeppar minska mängden fettceller i blodet och fettlagret på kroppen så att du kan tappa vikt snabbt.

Kanel

Kanel i malen form

Kanel kan bidra till att öka din ämnesomsättning och reglera sockernivåer i blodet. Kanel hjälper också till att minska triglycerider och kolesterolnivåer samt hjälper kroppen att metabolisera glukos, vilket är viktigt för att reducera hungerkänslorna under dagen.

Te på selleri

Detta te bereds genom att brygga selleri i kokande vatten. Det är ett bra komplement till din viktminskningsrutin. Det hjälper till att reglera glukos, blodtryck och kan förebygga reumatiska problem. Också viktigt att komma ihåg är att när den används bör det vara den enda vätskan du tar och det bör konsumeras under en tredagarsperiod.

Mynta

te på mynta

Mynta är en starkt rekommenderad ört för användning vid viktnedgång eftersom den kan bidra till att främja din matsmältning samt eliminera gifter och metaboliska rester från kroppen.

Saker att tänka på

När du går på en diet, oavsett hur simpel, enkel eller snabb den är, bör du alltid inkludera en motionsrutin. Genom att inkludera en motionsrutin kan du stärka det muskuloskeletala systemet, främja snabb viktnedgång samt förbättra blodtryck och hjärtfrekvens.

Vi hoppas att du haft glädje av denna förteckning över naturliga produkter och deras fördelar för viktminskning och hälsa!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Saper, R. B., Eisenberg, D. M., & Phillips, R. S. (2004). Common dietary supplements for weight loss. American Family Physician.
  • Vermaak, I., Viljoen, A. M., & Hamman, J. H. (2011). Natural products in anti-obesity therapy. Natural Product Reports. https://doi.org/10.1039/c1np00035g
  • Astrup, P. A., Meinert Larsen, D. T., & Harper, A. (2004). Atkins and other low-carbohydrate diets: Hoax or an effective tool for weight loss? Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(04)16986-9
  • Sun, N. N., Wu, T. Y., & Chau, C. F. (2016). Natural dietary and herbal products in anti-obesity treatment. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules21101351

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.