Så kan du få håret att växa ut naturligt på bara 10 dagar

För att stimulera cirkulationen och främja borttagning av gifter ska du borsta håret dagligen från rot till topp samt massera hårbotten.
Så kan du få håret att växa ut naturligt på bara 10 dagar
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Håravfall anses vara ett estetiskt problem. Majoriteten av alla som lider av håravfall söker en behandling för att få håret att växa ut igen eftersom tjockt, friskt hår är synonymt med skönhet och hälsa. Det finns många olika behandlingar där ute för att få håret att växa ut igen, men du behöver inte spendera några stora summor pengar för att ditt hår ska återfå sin skönhet och volym.

Få håret att växa och se friskt ut på bara tio dagar med hjälp av följande tips som återställer och stärker håret naturligt.

Mat du bör äta för att få håret att växa ut

Ät rätt näringsämnen för att växa ut håret

Under denna tiodagarsbehandling är det mycket viktigt att du äter livsmedel som är rika på järn, protein, vitaminer, mineraler och omega-3-fettsyror. Dessa näringsämnen är fördelaktiga för håret och förebygger håravfall.

Din dagliga kost under behandlingen bör inkludera:

 • 10 portioner grönsaker
 • 2-4 portioner frukt
 • 4-5 portioner bönor och mjölkprodukter eller 2-3 portioner magert kött.

Du kan inkludera alla ingredienserna i din veckomeny utan att äta samma sak varje dag.

Stimulera hårbotten

Att stimulera hårbotten är också viktigt för att få håret att växa ut.

 • Använd en mjuk borste för att stimulera hårbotten morgon och kväll. Borsta 50 gånger med jämna rörelser från rot till topp.
 • Använd fingrarna för att massera hårbotten och stimulera cirkulationen och avlägsnande av gifter. Massera endast med fingrarna eller med lite oliv- eller kokosolja.

Trimma hårtopparna

Trimma topparna så växer håret bättre

Om du märker att ditt hår ser tråkigt, livlöst och torrt ut bör du överväga att trimma det, eller åtminstone topparna.

 • När du klipper topparna främjar du syresättning och stimulerar tillväxt.
 • Om du inte känner behovet att trimma topparna kan du återställa dem med essentiella oljor eller andra naturprodukter. Kokosolja, mandelolja och olivolja är utmärkta för att försegla kluvna toppar.

Meditera

Att meditera några minuter om dagen kan göra stora skillnader för ditt liv, din hälsa och din skönhet.

 • Meditation minskar stress och minskar håravfall som orsakas av spänningar. Ditt hår kommer se hälsosamt och starkt ut.
 • För att meditera ska du hitta en tyst plats, fri från distraktioner. Sätt dig med benen i kors och ögonen stängda. Koncentrera dig på din andning och frigör dina tankar.

Naturlig smoothie

Drick en smoothie med yoghurt och vetegroddar

Denna naturliga smoothie stimulerar naturligt tillväxten och kan hjälpa till att få håret att växa ut igen. Använd en mixer för att blanda 13 cl naturell yoghurt med två matskedar vetegroddar, vilket du sedan dricker.

Denna smoothie ger ditt hår och din kropp protein, vitaminer och mineraler.

Saker du bör undvika

För bästa resultat med denna behandling bör du undvika onyttiga livsmedel, platt- och locktänger, hårtorkar, direkt sol under längre perioder, samt kemiska produkter som färger och andra produkter som sliter på håret.

Naturlig behandling

Maskros är bra för håret

Denna naturliga behandling kan hjälpa dig att få håret att växa ut och att stoppa håravfall, utöver att stimulera tillväxt. Dess effektivitet är tack vare dess tre huvudingredienser: lakrits, kardborrerot och maskros, där samtliga erbjuder stora fördelar för ditt hår.

Ingredienser

 • 13 cl vatten
 • 25 cl lakritsrot
 • 25 cl kardborrerot
 • 25 cl maskrosrot

Instruktioner

 • Lägg ned den nedmalda lakritsroten i ett glas och fyll till hälften med vatten.
 • Krossa maskros- och kardborrerötterna med mortel eller matberedare för att göra en fin smet.
 • Blanda smeten med lakritsroten och applicera på hårbotten.
 • Idén är ett låta denna behandling sitta i håret i 24 timmar, så att din hårbotten kan absorbera alla näringsämnen.
 • Skölj och upprepa behandlingen två gånger per vecka.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.