Hur du gör löksaft mot håravfall

Utöver att förebygga håravfall kan löksaft även hjälpa dig att behandla problem som mjäll och andra svampsjukdomar.

Tusentals personer runt om i världen lider av alopeci – håravfall. Andra lider av långsam hårväxt eller har tunt, skört hår. En huskur för detta problem är löksaft. Lär dig mer om löksaft för att förebygga håravfall i följande artikel.

Håravfall och skört hår

Trots att det anses normalt för personer att tappa runt 50-100 hårstrån om dagen är alopeci ett problem för miljontals människor. Några anledningar till varför folk drabbas av håravfall inkluderar stress eller en dålig diet som inte inkluderar tillräckligt med proteiner och vitaminer.

Håravfall kan påverka vårt självförtroende och få oss att bli deprimerade och oroade, vilket får ännu mer hår att falla av. Det finns många naturliga kurer för att förebygga alopeci och stärka skört hår, och en av de mest effektiva är lökbaserad.

Använd lök för att förebygga håravfall

Det är ett effektivt, säkert och naturligt sätt att förebygga håravfall och stimulera tillväxt med noll bieffekter (förutom lökdoften) och inga allergiska reaktioner. Det betyder att du inte bara stoppar håret från att falla av, utan även gör att det växer tillbaka starkare och snabbare.

Du behöver inte oroa dig över att applicera aggressiva, dyra eller kemiska produkter som kan skada din skalp eller förstöra det hår du har. Lök innehåller massor av fördelaktiga egenskaper, och om du applicerar denna behandling under en längre tid får den de ”kala fläckarna” att försvinna i takt med att de täcks av nytt, starkt hår.

Håravfall

Du bör tänka på att lök inte är ett magiskt ämne som kan genomföra mirakel för ditt hår. Om du vill se resultat måste du även behandla orsaken till din alopeci. Det betyder att du måste äta en hälsosam, balanserad diet, sänka dina stressnivåer och få en god natts sömn varje dag.

Många är skeptiska över hur effektiv en hemmagjord kur mot håravfall faktiskt kan vara, men det är värt att notera att vetenskapliga studier har visat att lök, och framförallt dess saft, är väldigt bra på att förebygga både håravfall, mjäll, jästinfektioner och annan svamp. Vissa studier har även visat att lök hjälper till att förebygga gråa hår.

Varför får lök håret att växa?

Lök har många komponenter som är bra för hårväxt, framförallt sulfur. När du applicerar löksaft på din skalp förbättrar den blodcirkulationen, vilket underlättar för nya hårstrån att växa. Vidare kan sulfur förbättra kroppens produktion av kollagenvävnad, vilket är mycket viktigt för hårväxt.

Du bör veta att hår växer från hårsäckarna som finns i skalpen, och dessa hårsäckar behöver tillräckligt med blod för att hålla sig starka och producera nytt hår. Utöver tidigare nämnda egenskaper är lök antibakteriellt, vilket betyder att den gör sig av med svamp och bakterier som bor i skalpen och förhindrar hårväxt.

Håravfall2

Å andra sidan förhindrar löksaften att dina hår blir tunna och sköra; det gör dem starka och förebygger att de går av. Du kan uppnå fantastisk hårvolym med denna kur.

Hur du använder lök för hårväxt

Först måste du extrahera saften från några lökar, och sedan applicera denna vätska på skalpen med en varsam massage. Så enkelt är det! För att göra detta skalar du två eller tre lökar och river dem. Du måste helt enkelt få ut saften. Du kan sedan applicera saften direkt på skalpen eller blöta en bomullstuss och placera den på huvudet.

Kom ihåg att lukten är stark, så vi rekommenderar att du genomför denna behandling på natten eller under helgen. Du kan även använda lite parfym för att täcka lukten.

Du bör låta löksaften verka på skalpen i en halvtimme. Du kan täcka huvudet med en duschmössa eller plastpåse så att saften går djupare in i huden. Skölj sedan med gott om varmt vatten och använd samma schampo som du alltid använder – ett utan kemikalier.

Upprepa denna process tre gånger per vecka för att börja se resultat inom två månader.

Hacka-lök

Du kanske tycker att åtta veckor är för länge att vänta på fylligare hår eller att minska ditt håravfall. Det är dock en kur som hjälper dig i det långa loppet, och inte en snabblösning som bara håller i en dag. Därför bör du välja en säker, långsiktig behandling istället för en snabblösning som inte håller.

För att öka effektiviteten rekommenderar vi att du konsumerar rå lök i sallader. Vissa blandar lök med en shot av rom, låter det stå över natten och silar sedan blandningen innan de applicerar saften följande dag.

Du kan även bereda en alkoholfri blandning genom att mixa saften från 1/4 lök med en matsked honung. Du kan applicera detta i ditt hår eller lägga till det i din frukost.

Vill du ha ytterligare ett lökrecept mot håravfall? Blanda en matsked löksaft med en matsked citronsaft. Massera in denna vätska i håret och låt vara i tre timmar. Tvätta sedan håret som vanligt.

MER FÖR DIG