Huskurer som eliminerar svampinfektioner

Utöver att eliminera svampinfektioner på ett naturligt och enkelt sätt utan bieffekter kan vi förebygga att de återkommer genom att använda dessa kurer på det drabbade området.
Huskurer som eliminerar svampinfektioner

Senaste uppdateringen: 29 september, 2018

Svampinfektioner kan drabba alla delar av kroppen, men oftast rör det sig om finger- och tånaglar, fötter eller andra platser där det är fuktigt och varmt, inklusive armhålorna. Mjäll är också associerat med svamp. Men det finns som tur är naturliga metoder som eliminerar svampinfektioner snabbt och enkelt.

I denna artikel ska vi erbjuda dig fyra utmärkta kurer som eliminerar svampinfektioner, och de är baserade på teträdolja, vitlök, äppelcidervinäger och ingefära. Med lite tålamod kan vi eliminera svamp på ett naturligt och enkelt sätt utan bieffekter, och dessutom förhindra att den kommer tillbaka.

Forskare som Marios Stylianou från Umeå Universitet undersöker dessutom möjligheterna att använda äldre läkemedel för detta syfte. I dagsläget får vi dock hålla till gods med de mediciner som finns samt de naturliga behandlingar vi ska tala om nedan.

Teträd

Teträdolja framställs av bladen från det australiensiska trädet Melaleuca alternifolia, och det är en av de mest använda oljorna tack vare dess kraftiga antiseptiska, antivirala och svampmotverkande egenskaper. Dessa hjälper till att bekämpa hudsjukdomar när oljan används på området.

Den är dock så kraftfull att den bör användas med försiktighet, eftersom den kan orsaka irritation av slemhinnorna (runt genitalierna, munnen, ögonen, mm.). Du kan applicera en droppe direkt om det är ett litet område eller blanda den med kokosolja om det är ett större eller känsligare område. Kokosoljan är inte irriterande och har också egenskaper som motverkar svamp.

Teträdoljan, som inte är dyr, kan även användas för att läka sår, behandla löss, som ett insektsmedel, myggmedel och för rengöring av hemmet.

Teträdolja i skål

Vitlök eliminerar svampinfektioner

Denna värdefulla matprodukt kan även konverteras till ett medicinskåp som kan användas för att snabbt lösa många hälsoproblem. Och vem har inte vitlök hemma?

I andra artiklar har vi påpekat de många hälsoegenskaperna hos vitlök som gör att det är rekommenderat att äta den dagligen:

  • Den förebygger hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Den förbättrar cirkulationen.
  • Den renar vårt immunförsvar.
  • Den renar kroppen.

Men i detta fall kan vi applicera den direkt på det drabbade området, och tack vare vitlökens halter av allicin kan vi ta bort alla spår av svampinfektionen. För små områden kan vi applicera en halv vitlöksklyfta direkt och fästa den med lite häftande bandage – byt när klyftan inte längre avger någon doft.

Ett annat alternativ för stora områden är att bereda en urlakningsolja. För att göra detta krossar du fem vitlöksklyftor och täcker dem med en högkvalitativ olivolja. Låt blandningen stå och mjukna i en vecka och sila den sedan. Du kan sedan applicera denna urlakningsolja två gånger om dagen.

I hälsokostbutiker kan du hitta denna olja färdig; vanligtvis i kapslar för personer som inte kan äta den rå. Att konsumera den kan även hjälpa dig bekämpa svampinfektioner inifrån.

Krossad vitlök

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är ytterligare ett av de matläkemedel som vi nämner i många av våra artiklar tack vare dess många användningar. Vi har nämnt att den kan användas som schampo och balsam, husrengörare, desinfektionsmedel, för att öka ämnesomsättningen och hjälpa oss att tappa vikt, bland annat.

I detta fall ska vi tala om dess egenskaper mot svamp. Som vi tidigare nämnt bör det vara en opastöriserad äppelcidervinäger för att säkerställa att den har aktiv probiotika.

Behandlingen är väldigt enkel: du applicerar äppelcidervinäger på det infekterade området med hjälp av en gasbinda eller tops och låta den torka. Vinäger är en utmärkt kur för alla typer av hudproblem eftersom dess sura pH-värde balanserar hudens naturliga pH.

Ingefära

Ingefära, en gåva till vår hälsa från öst, är välkänd för sina fördelar när den konsumeras direkt, men vi känner även till några av dess egenskaper när den appliceras direkt på huden. Eftersom ingefära är antiinflammatorisk förbättrar den cirkulationen och tillhandahåller värme.

För att behandla alla typer av hudsvamp kan du köpa eterisk ingefärsolja och till och med kombinera den med teträdolja. Du kan även bereda ett avkok med färsk ingefära eller pulver. Du bör göra det rätt koncentrerat och applicera direkt på området två till tre gånger per dag, varpå du låter det torka.

Alla dessa kurer eliminerar svampinfektioner, så välj den du tycker lämpar sig bäst för dig.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.