Soldaditos de pavía: Paprika med torsk och räkor

Nedan får du ett riktigt gott recept för att få i dig mer fisk, ett lättlagat recept på paprikor fyllda med torsk och räkor.
Soldaditos de pavía: Paprika med torsk och räkor
Saúl Sánchez Arias

Skriven och verifierad av nutritionist Saúl Sánchez Arias.

Senaste uppdateringen: 26 januari, 2023

Fyllda paprikor med torsk och räkor är inte bara jättegott utan innehåller många viktiga näringsämnen. Av denna anledning passar det bra att inkludera regelbundet i en varierad och balanserad kost.

edan får du lära dig hur du tillagar dem för att få ut bästa möjliga resultat, så att du därmed ökar ditt intag av fisk under veckan.

Recept på fyllda paprikor med torsk och räkor

Soldaditos de pavía: Paprika med torsk och räkor
Fyllda paprikor med torsk och räkor är en nyttig och jättegod rätt som du kan laga hemma.

Ingredienser

Om du vill laga dessa jättegoda fyllda paprikor med torsk och räkor så behöver du följande råvaror:

 • 12 piquillopaprikor
 • 400 gram torsk
 • 60 gram lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 25 gram vetemjöl
 • 100 gram räkor
 • 425 milliliter mjölk
 • 25 milliliter olivolja

För såsen behöver du:

 • 5 piquillopaprikor
 • 40 gram lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 325 milliliter grädde
 • 15 milliliter olivolja

Instruktioner

 1.  Börja först med att hälla lite extra virgin jungfruolivolja i en stekpanna och lägg sedan i fint hackad lök.
 2.  Lägg sedan i hackad vitlök och stek i minst tio minuter.
 3.  Lägg härnäst i torsken (som har avsaltats i 1-2 dagar) och stek.
 4.  När du tillagar fisken faller den sönder i bitar vilka du tar loss med stekspaden.
 5.  Innan är helt genomstekt tillsätter du mjöl till stekspadet och rör om noga så att allt blandas väl.
 6.  Nu lägger du i räkorna i pannan och steker alltihop.
 7.  Härnäst fortsätter du med bechamelsåsen. För att göra såsen häller du i varm mjölk i pannan och rör runt tills den tjocknar. Därefter saltar du och låter den stå till sig.
 8. Sedan hackar du lök och vitlök. Stek och lägg i paprikan när löken blir genomskinlig. Efter ytterligare fem minuter tillsätter du grädde för att reducera såsen. Mixa till sist med en stavmixer.
 9. Slutligen fyller du paprikorna med bechamelsås, lägger i en ugnsform och häller såsen ovanpå.
 10. Ugnsbaka allt i 15 minuter på 180 °C.

Fördelar med fyllda paprikor med torsk och räkor

Fylld grön paprika
Piquillopaprika innehåller C-vitamin.

Ett regelbundet inslag med fyllda paprikor med torsk och räkor i din kost kan ge dig många hälsofördelar. Detta är ett recept som ger protein från biologiska källor. Dessa näringsämnen är viktiga för att upprätthålla en god muskelfunktion på lång sikt. Detta framgår av forskning publicerad i tidskriften Nutrients.

Paprika är alltså en källa till vitamin C som ingår i människokroppens många olika processer. Att hålla proteinet på en konstant nivå har visat sig kunna optimera immunsystemets funktion. Således minskas risken för infektionssjukdomar och kan lindra symptom.

Man får heller inte glömma att marina livsmedel är innehållsrika på jod. Mineralen är viktig för att se till att sköldkörteln gör vad den ska.

Du kanske är intresserad av detta recept: Kikärtor med torsk: ett enkelt och välsmakande recept

Det är enkelt att tillaga soldaditos de pavía

Som du nu har läst så är det väldigt enkelt att laga detta goda recept med torsk- och räkfyllda paprikor hemma. Det är ett hälsosamt recept som man kan äta regelbundet. Det innehåller flertalet viktiga näringsämnen och hjälper dig att inkludera fisk och skaldjur i kosten vilket är gynnsamt för hälsan.

Avslutningsvis, mer än att se till att äta bra, rekommenderar vi att kombinera det med andra bra vanor, såsom regelbunden fysisk aktivitet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Prokopidis, K., Cervo, M. M., Gandham, A., & Scott, D. (2020). Impact of Protein Intake in Older Adults with Sarcopenia and Obesity: A Gut Microbiota Perspective. Nutrients12(8), 2285. https://doi.org/10.3390/nu12082285
 • Innes, J. K., & Calder, P. C. (2020). Marine Omega-3 (N-3) Fatty Acids for Cardiovascular Health: An Update for 2020. International journal of molecular sciences21(4), 1362. https://doi.org/10.3390/ijms21041362
 • Bílek, R., Dvořáková, M., Grimmichová, T., & Jiskra, J. (2020). Iodine, thyroglobulin and thyroid gland. Physiological research69(Suppl 2), S225–S236. https://doi.org/10.33549/physiolres.934514

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.