Sex vanor som skadar din lever

Hur kan du veta om du tar hand om din lever ordentligt? Ibland gör vi små fel utan att veta det eller har livsstilsvanor som inte är bra för vår kropps hälsa. Levern är ett av de viktigaste och känsligaste organen i vår kropp: den filtrerar gifter, producerar galla, omvandlar kolhydrater, protein, mineraler och vitaminer… Varför inte lära dig hur du tar hand om den bättre?

Vad kan skada din lever?

Du kan aldrig veta för mycket om dessa ämnen. Levern är ett vitalt organ i din kropp. Dess funktioner är livsviktiga för din hälsa, vilket är varför små misstag ibland kan ge väldigt märkbara konsekvenser. Vem har inte drabbats av små inflammationer?

Om du lider av en leversjukdom är det till exempel viktigt att veta Vad katter kan lära oss om att sova

Kommer det som en överraskning? Sedan du var ung har dina föräldrar alltid sagt till dig att gå till sängs tidigt – en vana som vi ofta ignorerar när vi blir äldre eftersom vi inte vill eller på grund av förpliktelser. Verkligheten är att din kropp är utformad för att genomföra vissa avgiftande processer under natten.

Ditt lymfsystem, till exempel, genomför avgiftningen först. Runt klockan tolv och två på morgonen genomför levern redan sin egen process. Dessa genomförs endast ordentligt om du är i djup sömn. Om du bryter dessa naturliga cykler ofta får det otvivelaktigt konsekvenser för din kropp. Försök att följa ett schema så ofta du kan.

3. Om du inte urinerar på morgonen

Snabbmat

Ibland är det på grund av brist på tid, ditt jobb eller förpliktelser. Det är enklare att äta snabbmat eftersom det är tillfredsställande och sparar tid. I det långa loppet påverkas dock din hälsa, tills du en dag drabbas av det oundvikliga: sjukdom.

Levern är väldigt känslig för dåliga dieter och att kombinera salt, kalorier och socker. Den släpper då ut dessa, vilket resulterar i ökat blodtryck, Alkohol

Vi känner alla till det. Det finns inget som är så skadligt för din lever som alkohol. Det är en svår process som skadar och hindrar den från att genomföra sina grundläggande funktioner. Det bryter dess kemiska balans, förstör levercellerna och orsakar fettlever, hepatit och cirros. Att dricka ett glas vin om dagen är rekommenderat och hälsosamt, men det är inte värt att överdriva genom att alltid konsumera alkohol.

Använd dessa enkla tips för att förbättra din livsstil. Det är inte alls svårt och din hälsa kommer tacka dig. Ta hand om din lever, ta hand om ditt liv!