Sex tips för att få fastare hud naturligt

Oroar du dig över hängig hud? Lägg då till stegen vi delar med oss av i denna artikel i din dagliga rutin för att få fastare hud naturligt!
Sex tips för att få fastare hud naturligt

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Förlust av hudens fasthet kan påverka vår självkänsla. Slapphet kan vara resultatet av viktnedgång, graviditet, brist på näringsämnen eller bara vanligt åldrande. Många fall är faktiskt kopplade till konstant exponering för solen och ohälsosamma vanor. Även om orsakerna kan vara många, är det svårt att omvända processen. Som tur är finns det vissa hälsosamma vanor som kan hjälpa dig att få fastare hud naturligt.

Hur man får fastare hud naturligt

Nuförtiden finns det många produkter och tekniker som hävdar att de kan minska slapphet och öka hudens fasthet. Men det finns andra alternativ för de som föredrar att undvika konventionella kosmetiska produkter.

Är du intresserad? Läs då vidare!

1. Applicera naturligt åtstramande krämer

Naturliga krämer

Det finns många naturliga och konventionella produkter som gör huden fastare. Även om kommersiella varianter ofta ger bra resultat, kan vissa naturliga formler ha en liknande effekt. Effekterna på huden må vara subtila, men de kan hjälpa till att förbättra utseendet hos den när de används konsekvent.

För att göra dessa krämer kan du använda billiga ingredienser som sheasmör, apelsinolja och vitamin E. De tillhandahåller viktiga näringsämnen som gör huden återfuktad och tajt.

2. Ta tillskott

Inga tillskott kommer ge dig fast hy över en natt. Men vissa varianter kan hjälpa dig när de tas regelbundet. En studie från 2015 fann till exempel att kollagentillskott kan minimera de negativa effekterna som åldern har på huden. Du kan även prova att ta vitamin C-tillskott, eftersom detta näringsämne spelar en viktig roll i kollagensyntes.

Det bästa alternativet är dock givetvis att få i sig dessa näringsämnen från naturliga källor.

3. Fysisk träning

Träna regelbundet för att få fastare hud naturligt

Träning har många fördelar och hjälper även till att förbättra din huds tillstånd. Ett av de bästa sätten att få fastare hud naturligt är att ägna sig åt regelbunden träning. Fysisk aktivitet hjälper till att motverka fettansamling och främjar muskelbildning. Dessa effekter bidrar till att hålla huden tajt och fri från förtida rynkor.

Det bästa är att följa en träningsrutin som kombinerar kardiovaskulär träning med viktträning. På så sätt kommer du inte bara bränna fett, utan även tona musklerna.

Att du inte har tillräckligt med tid är ingen ursäkt. 20 minuter om dagen räcker gott och väl!

4. Massage för att få fastare hud naturligt

Att ofta massera huden kan hjälpa till att hålla den naturligt tajt eftersom det aktiverar blodflödet och hjälper till att hålla vävnaden i optimalt skick. Enligt en studie kan massage med ett redskap förbättra effekterna från antirynkkrämer

Du kan givetvis även massera huden med eteriska oljor, toners och lotions. Det viktigaste är att du kommer ihåg att du inte kommer se resultat över en natt och att du måste vara konsekvent för att göra skillnad.

Vi rekommenderar att du läser: 5 äggmasker som ger dig vackrare hy

5. Drick mer vatten för att få fastare hud naturligt

Drick ordentligt med vatten

Att bibehålla vätskebalansen förebygger bildandet av rynkor och håller huden i gott skick. Daglig vattenkonsumtion kommer inte omvända slapphet på egen hand, men det är vitalt för att undvika att tillståndet förvärras. För att få fastare hud naturligt måste du därför se till att dricka tillräckligt med vatten och nyttiga drycker.

Mängden vatten du behöver dagligen kommer bero på din ålder, vikt och dina vanor. Generellt rekommenderar dock experter två liter – 6-8 glas – om dagen. För att dra ännu mer nytta kan du börja konsumera det på tom mage, helst med lite citronsaft.

6. Ha ett bra näringsintag

Du har förmodligen hört det berömda talesättet “Du är vad du äter”. Trots att många glömmer det så är bra näringsintag nyckeln till att göra huden fastare och motverka åldrande. Att se till att man får i sig tillräckligt med mineraler, vitaminer och antioxidanter kan hämma de negativa effekterna av oxidativ stress.

Se därför till att ha en kost rik i:

  • Färsk frukt och grönsaker
  • Fisk och magert kött
  • Nötter och frön
  • Vatten och teer
  • Fullkorn och legymer (måttliga portioner)

Är din hud hängig? Oroar du dig över uppkomsten av rynkor i förtid? Om så är fallet kan dessa enkla tips hjälpa dig att göra huden fastare. Om du inkluderar dem i din dagliga rutin kommer du snart börja se skillnaden.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.