Röd juice för hälsosam viktnedgång

Med röda juicer kan man snabbt få i sig många antioxidanter och vitaminer som är bra för kroppen samtidigt som de gagnar viktnedgång.
Röd juice för hälsosam viktnedgång
Sofía Quintana Alonso

Granskad och godkänd av sjukgymnasten Sofía Quintana Alonso.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Röd juice är ett perfekt sätt att åstadkomma hälsosam viktnedgång. Att tappa vikt är trots allt ett mål för många i dagens värld. Och det är inte dåligt, så länge du verkligen är överviktig och är redo att ändra dina vanor.

För att gå ned till och bibehålla din idealvikt är det viktigt att metoderna du använder har välbalanserade näringsmässiga egenskaper. Vidare är det viktigt att använda metoder som är enkla, effektiva och inte för dyra.

Hälsa handlar om kvalitet, inte kvantitet. Ur detta hänseende ska vi idag berätta vad vi vet om att använda röd juice för hälsosam viktnedgång. De flesta av dessa juicer är både nyttiga och billiga.

Typer av röd frukt

Röd juice med bär för hälsosam viktnedgång

Frukter med röd färg innehåller stora mängder vitaminer och mineraler. Vidare kan de hjälpa dig på en rad olika sätt, varav ett par är att hålla huden vacker och främja viktnedgång.

Jordgubbar, hallon, björnbär, blåbär, vattenmelon, vindruvor och granatäpplen är bara några av de röda frukter vi talar om.

De flesta av dem innehåller stora mängder vitamin C, betakaroten, kalium och järn, bland andra näringsämnen. Dessa vitaminer och mineraler gagnar huden och rensar hela kroppen.

Vidare är de vätskedrivande och något laxerande, vilket främjar rensning.

Typer av röd juice

När man tillreder blandade fruktjuicer kan man förhöja egenskaperna hos de individuella frukterna. Genom att blanda dem får du i dig vitaminer och mineraler från alla inkluderade ingredienser.

Eftersom de är rika i vatten kommer du även få dig gott om vätska, vilket ytterligare förbättrar den vätskedrivande funktionen.

Röd juice: alkalisering

Juicer baserade på röda frukter ger dig gott om näringsämnen, antioxidanter och alkaliserande ämnen. Det är därför de är perfekta för att tappa vikt och förbättra hälsan.

Vikten av alkalisering är på grund av det faktum att det hjälper kroppen att motverka surheten som orsakas av olika faktorer. Det kan orsakas av dåligt näringsintag, brist på motion, föroreningar och ett stillasittande liv.

Vidare kan man använda röd juice för hälsosam viktnedgång eftersom den hjälper till att bränna bukfett. Dess naturliga sockerinnehåll leder även till att du konsumerar mindre raffinerat socker.

Nedan ska vi beskriva de röda frukter du kan använda i dina juicer. Dra nytta av alla deras fördelar och utsökta smaker!

Bär i smoothie

Hur man tillreder röd juice för hälsosam viktnedgång

Det är inte nödvändigt att följa ett recept. Allt du behöver är röda frukter du gillar, och sedan blanda dem i proportioner som leder till goda resultat.

Bland frukterna du kan använda kan du överväga:

Röda vindruvor

Vindruvor innehåller mycket resveratrol – en viktig antioxidantDen hittas främst i skalet och kärnorna, och är bra för hudhälsan. Viss kosmetika innehåller den till och med.

Granatäpple

Granatäpplen är frukter med högt innehåll av antioxidanter. De är lite större än ett äpple och kan skördas både på hösten och vintern.

Vattenmelon

Denna frukt är speciellt uppfriskande eftersom den innehåller mycket vätska – detta gör den perfekt till drycker.

Mycket av värdet hos vattenmelonen ligger i det faktum att den förbättrar kroppens förmåga att eliminera och reglera mängden vätska som sparas.

Detta kommer bland annat tack vare att den är rik i kalium. Därför är den perfekt för personer som tenderar att kvarhålla vätskor.

Röda bär

Utbudet av dessa frukter är utsökt rent smakmässigt, och som om det inte vore nog är de även en utmärkt källa till antioxidanter. När man gör juicer med röda bär får man även en krämigare konsistens.

Röda äpplen

Röda äpplen

Utöver sitt naturliga socker innehåller äpplen även gott om vätska, och det är bra när man vill tappa vikt. De flesta äpplen är väldigt nyttiga, men satsa på röda om du ska göra dessa juicer.

Se även till att inkludera skalet eftersom dess höga fiberinnehåll rensa kroppen.

Hur man gör röd juice för hälsosam viktnedgång

  • Blanda olika röda frukter som du gillar.
  • Det bästa är att välja säsongsenliga och lokalt odlade varianter.
  • Hacka och mixa frukten med tillräckliga mängder vatten.

Ytterligare rekommendationer

Den viktigaste rekommendationen vi kan ge dig när du tillreder röd juice för hälsosam viktnedgång är att inte lägga till extra sockerFrukter har redan gott om naturligt socker.

Om du gillar söta drycker ska du välja mer mogna frukter. Du kan även fuska lite genom att lägga till en mogen banan för att söta drycker ytterligare.

Vidare ska du se till att inkludera fröna och skalet hos frukterna (efter att ha tvättat dem ordentligt). Skalet innehåller merparten av frukternas egenskaper, tillsammans med fröna.

För att optimera absorptionen av vitaminerna och mineralerna i frukten kan du tillsätta lite extra jungfruolivolja, kokosolja eller linfröolja.

Avslutningsvis ska du komma ihåg att enstaka ingredienser inte kommer leda till mirakel på egen hand. Av denna anledning måste du bibehålla en hälsosam, balanserad kost och förbli aktiv.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • DePhillipo NN, Aman ZS, Kennedy MI, Begley JP, Moatshe G, LaPrade RF. Efficacy of Vitamin C Supplementation on Collagen Synthesis and Oxidative Stress After Musculoskeletal Injuries: A Systematic Review. Orthop J Sports Med. 2018 Oct 25;6(10):2325967118804544.
  • Xia N, Daiber A, Förstermann U, Li H. Antioxidant effects of resveratrol in the cardiovascular system. Br J Pharmacol. 2017 Jun;174(12):1633-1646.
  • Tabrizi R, Tamtaji OR, Lankarani KB, Akbari M, Dadgostar E, Dabbaghmanesh MH, Kolahdooz F, Shamshirian A, Momen-Heravi M, Asemi Z. The effects of resveratrol intake on weight loss: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr. 2020;60(3):375-390.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.