3 överraskande fördelar med vattenmelon

Har du hört om de fantastiska fördelarna med vattenmelon?
3 överraskande fördelar med vattenmelon
Elisa Morales Lupayante

Skriven och verifierad av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det finns vissa livsmedel som verkligen är en gåva från naturen. De har inte bara en god smak, utan är även bra för våra kroppar eftersom de har ett högt näringsinnehåll och fantastiska egenskaper. I denna kategori hittar vi vattenmelon. Upptäck vad det finns för fördelar med vattenmelon här nedan.

Vattenmelon innehåller mycket antioxidanter, näringsämnen och vitamin A och C. Den innehåller även lykopen och betakaroten, två substanser som hjälper till att motverka och behandla cancer.

Ju mer mogen den är, desto mer fördelaktig är den för din hälsa. Melon består till 90% av vatten och är därför bra mot uttorkning, njurproblem och anemi.

Vi ska gå igenom 3 av de många fördelarna med denna fantastiska frukt.

Fantastiska fördelar med vattenmelon

Stärker hjärtat

Läkare med hjärta

Vattenmelon innehåller citrullin, som omvandlas till arginin. Dessa två aminosyror förbättrar artärerna, samt ger dig ett effektivt blodflöde och bättre kardiovaskulär hälsa.

Arginin och citrullin är nödvändigt för produktionen av kväveoxid. Det bidrar till artärernas och blodkärlens elasticitet.

Förbättrar erektionsproblem

Par med vattenmelon

Det finns även andra fördelar med vattenmelon. Även om det kan verka förvånande har vattenmelon egenskaper som påminner om medicin som vidgar blodkärlen, och kan därför användas vid erektionsproblem.

Men problemet med vattenmelon är att det inte finns någon specifik mängd att äta för att förbättra tillståndet.

Det är dock lovande att vattenmelon har denna potential för de som vill använda den mot problem med blodkärlen.

Stort näringsinnehåll

Bollar med kemiska tecken

Vattenmelon är ett välkänt vätskedrivande medel och är bra för att återställa vätskebalansen. Näringsinnehållet är dock inte lika vida känt.

Utöver den goda smaken innehåller vattenmelon stora mängder näringsämnen som få andra frukter har.

Bara 100g vattenmelon innehåller följande:

  • Kolhydrater
  • Protein
  • Fett
  • Kalorier
  • Fibrer
  • Vitamin A 570 IU
  • Kalium 112 mg
  • Magnesium 11 mg
  • Järn 2 mg
  • Vitamin B1, B2, B3 och B6

Vattenmelon rekommenderas och intas därför av många atleter.

Nu när du har lärt dig om de många fantastiska fördelarna med vattenmelon kommer du nog nu att se annorlunda på den, och kanske äta lite mer än du brukar?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.