Rengör dina njurar med ett avkok på denna växt

Rengör dina njurar naturligt med detta och andra avkok. Vi rekommenderar att du gör det minst två gånger per år. Dina njurar avgiftar kroppen och de förtjänar därför också att vara rena.
Rengör dina njurar med ett avkok på denna växt

Skriven av Solimar Cedeño

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det är bra för din hälsa att sporadiskt rengöra njurarna eftersom det hjälper till att ta bort ackumulerade gifter. Rengör dina njurar idag!

Våra njurar är väldigt viktiga organ som filtrerar blodet och tar bort giftiga substanser. Som med alla filter är det viktigt att man regelbundet rengör njurarna.

Njurarna har konstant kontakt med giftiga substanser då de rengör kroppen, så du måste därför ta hand om dem ordentligt.

Det finns många naturliga sätt att rengöra dem på, och en av de bästa metoderna är ett avkok på persilja.

Persilja är en växt som används som krydda inom matlagning. Denna ört gör dock mer än att bara ge smak åt maten.

Avkok på persilja har renande egenskaper och hjälper med att hålla njurarna rena.

Näringsinnehåll

Persilja innehåller vitaminer och andra element som är hälsosamma för kroppen, vilket gör den till ett väldigt fulländat livsmedel.

Den innehåller:

 • Vitaminer (A, B, C och D)
 • Mineraler (kalcium, järn, fosfor, svavel)
 • Fibrer
 • Flavonoider

Vitamin A hjälper immunförsvaret medan C och E är antioxidanter. Flavonoider har en vätskedrivande och antioxidativ verkan.

Kalcium är bra för skelettet och fibrer är bra för matsmältningssystemet. Så ett avkok på persilja ger oss många näringsämnen!

Du behöver inte bara ta det som ett avkok, utan du kan också göra en smoothie eller helt enkelt lägga till den som krydda i din mat.

Denna ört hjälper din kropp på många sätt, så vi rekommenderar att du inkluderar den i din kost.

Persilja och citron.

Fördelarna med persilja

Bland persiljans många egenskaper hittar vi följande:

Rengör dina njurar med ett utsökt avkok på persilja

 • 1 matsked färsk eller torkad persilja
 • 2 1/2 dl vatten

Tillredning

Skillnaden mellan färsk och torkad persilja är att smaken förändras något då man gör ett avkok. Tänk på att tvätta av den ordentligt först.

 • Koka först upp vattnet.
 • Då vattnet kokar lägger du i persiljan. Det är viktigt att du lägger i persiljan precis då det börjar koka, för om du gör det tidigare så kan den förlora vissa av sina egenskaper.
 • Låt det koka i 5 minuter.
 • Stäng av värmen, sila avkoket och ta bort eventuella persiljebitar. Låt det sedan stå några minuter.
 • Om du vill så kan du lägga till socker eller något annat sötningsmedel i drycken. Drick 2-3 koppar av detta avkok 4 dagar i veckan för bästa resultat.

Bör man dricka mycket av detta avkok?

Allt man tar för mycket av är dåligt, och det gäller även detta avkok. Flavonoiderna i persiljan hjälper dig att bli av med överskottsvatten & natrium, men ökar även återupptaget av kalium och dess koncentration i blodet.

En hög nivå av kalium i blodet kallas hyperkalemi och kan öka risken för hjärtklappning och kramper.

Kvinnor bör inte dricka för mycket av detta avkok eftersom det kan påverka livmodern. Det rekommenderas inte heller för personer som har en tendens att drabbas av njursten.

Rengör dina njurar naturligt med detta och andra avkok. Vi rekommenderar att du gör det minst två gånger per år. Dina njurar renar kroppen och förtjänar också att vara rena.

Avkok på persilja.

Om dessa organ håller sig friska kommer du också kunna hålla dig frisk och förebygga sjukdomar.

Rengör dina njurar, men tänk också på att gå till läkaren årligen för att kontrollera så att allt är okej med din kropp.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Nirumand, M. C., Hajialyani, M., Rahimi, R., Farzaei, M. H., Zingue, S., Nabavi, S. M., & Bishayee, A. (2018, March 7). Dietary plants for the prevention and management of kidney stones: Preclinical and clinical evidence and molecular mechanisms. International Journal of Molecular Sciences. MDPI AG. https://doi.org/10.3390/ijms19030765
 • F.A., A., Alyami, F. A., & Rabah, D. M. (2011). Effect of drinking parsley leaf tea on urinary composition and urinary stones’ risk factors. Saudi Journal of Kidney Diseases and Transplantation : An Official Publication of the Saudi Center for Organ Transplantation, Saudi Arabia22(3), 511–514. Retrieved from http://ovidsp.ovid.com/ovidweb.cgi?T=JS&;PAGE=reference&D=med7&NEWS=N&AN=21566309 http://ovidsp.ovid.com/ovidweb.cgi?T=JS&;PAGE=reference&D=emed13&NEWS=N&AN=362278283
 • Abdel-Rahim, E. A., & El-Beltagi, H. S. (2010). Constituents of apple, parsley and lentil edible plants and their therapy treatments for blood picture as well as liver and kidneys functions against lipidemic disease. Electronic Journal of Environmental, Agricultural and Food Chemistry9(6), 1117–1127.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.