Att ha en partner som aldrig köper gåvor till en

Mina vänner får ringar, blommor och resor hela tiden, men min partner köper aldrig gåvor till mig. Vad kan jag göra för att vara lycklig i relationen trots detta?
Att ha en partner som aldrig köper gåvor till en
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Folk pratar ofta med sina vänner om sina relationer och problem. De ger varandra råd och jämfört partners med varandra. Vissa kan t.ex. berätta att deras partner aldrig köper gåvor till dem, vilket stör dem.

Att inte ha en särskilt omtänksam partner kan leda till osäkerhet. Det kan få dig att tvivla på huruvida personen verkligen älskar dig eller få dig att tro att denne tappat intresset för dig.

Vad innebär det att en partner aldrig köper gåvor?

Det första du bör veta är att folk tenderar att inte alltid vara lika uppmärksamma och omtänksamma som deras partners väntar sig. Detta blir inte alltid bättre i takt med att relationen går framåt.

Alla personer är helt enkelt inte likadana. Vissa är omtänksamma och tar alla tillfällen att överraska sina partners, medan andra inte gör det. Det betyder dock inte att den ena är bättre; de är bara annorlunda.

Att inte få en present på Alla hjärtans dag kan vara sårande, men det innebär inte nödvändigtvis att din partner inte älskar dig eller vill göra slut. Har du tvivel är det alltid bäst att kommunicera med din partner.

Jag har en partner som aldrig köper gåvor… men jag vill ha gåvor

Shoppande par

Vissa personer gillar att bli bortskämda och få fina gåvor vid speciella tillfällen. Detta eftersom de vill känna sig viktiga för sina partners.

Om din partner inte riktigt är typen som ger gåvor ska du inte låta det påverka din självkänsla. Istället ska du prata med personen om hur du känner. Kanske förändras saker och ting om du förklarar problemet.

Det är väldigt troligt att personen inte har en aning om hur du känner i frågan och kan göra vissa ändringar för att göra dig glad.

Det är viktigt att tala från hjärtat, men utan att klaga eller gnälla. Ingen gillar förebråelser, och än mindre att jämföras med ett ex.

Min partner köper aldrig gåvor, men finns alltid där för mig

En bukett blommor, en låda choklad eller andra materiella ting är inte de enda sätten att visa tillgivenhet. Vissa personer går aldrig till butiker för att köpa gåvor. De visar dock sin kärlek på andra värdefulla sätt.

Att vara hängiven till och gå hand i hand med dig framför alla med ett stort leende visar mer tillgivenhet än att betala för en resa. Dessa saker är oftast mycket viktigare än materiella saker.

Den bästa gåvan du kan ge din partner är att finnas där i svåra tider. En tyst omfamning, vänliga ord och aktivt lyssnande är fantastiska och kraftfulla demonstrationer av kärlek.

Du bör lära dig att uppskatta dessa gester innan du kräver materiella saker.

Saker och ting har förändrats sedan starten på relationen

Vissa partners förändras över tid, vilket innebär att de inte är lika uppmärksamma som i början.

Kanske brukade din partner planera dejter och överraska dig på din födelsedag, men nu har allt förändrats. Personen har blivit äldre och mer tankspridd, och verkar till och med ointresserad ibland.

En möjlighet är att personen har blivit bekväm i relationen och tror att han eller hon inte behöver göra något mer. Om så är fallet bör du tala med personen och be vederbörande att vara mer uppmärksam.

Berätta att personens uppmärksamhet var en av de saker som attraherade dig mest.

Tips

Om du är i en relation så innebär det att du har ett speciellt band med din partner. Därför måste allt i relationen vara konsekvent med bådas prioriteringar och önskningar.

Andra personers relationer måste inte påverka eller influera er berättelse.

Det faktum att andra uttrycker sin kärlek med gåvor innebär inte att din partner måste göra samma sak. Varje relation är annorlunda, och att imitera vad andra gör kommer inte nödvändigtvis leda till framgång.

Utöver att diskutera dina förväntningar bör ni båda föregå med gott exempelOm du börjar ge din partner gåvor så kanske vederbörande förstår vad du vill och börjar göra samma sak.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.