Naturliga kurer som lyfter hängig hud

För att bli av med hängig hud och stimulera musklerna kan du ta varma bad med havssalt. Utöver att förnya huden gör det den även fastare.
Naturliga kurer som lyfter hängig hud

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Hängig hud uppstår av en naturlig process som inträffar när vi blir äldre, och även om vi snabbt går ned i vikt. Det är ofta tydligare på vissa områden på kroppen, som under käklinjen och på armarna.

Trots att du inte helt kan ta bort hängig hud kan du, om du vill, förbättra dess utseende. Hur? Med naturliga kurer som förebygger att den förlorar sin elasticitet och sitt kollagen.

Huskurer som minskar hängig hud

Det finns många kurer du kan göra hemma för att återställa hudens naturliga textur. Att bli av med hängig hud med dessa huskurer är rätt enkelt.

Äggvitemask

Blanda en äggvita med en tesked timjanolja och applicera det som en mask över området du vill behandla. Detta är en av de mest effektiva kurerna för hängig hud och rynkor. Ägget stimulerar produktionen av kollagen och timjanoljan hjälper till att återfukta huden. Denna kombo gör huden fastare och förhindrar att den blir “lös”.

En äggvitemask kan minska hängig hud

Bananmask

En mask gjord på en mosad, mogen banan, en matsked honung och en tesked olivolja gör huden fastare. Den hjälper även till att hålla den externa fukten ute, vilket gör att hängig hud lyfts, och reglerar produktionen av talg (en naturlig, oljig substans som utsöndras av talgkörtlarna för att smörja och fuktskydda huden).

Smet på gurkmeja och vatten

Gör en smet av gurkmeja och vatten och applicera den på ansiktet eller området du vill behandla. Låt torka i 15 minuter och tvätta sedan bort med kallt vatten. Denna kur är mest effektiv när den upprepas flera gånger per vecka, för att försäkra att huden återfår sin elasticitet.

Jordgubbs- och yoghurtmask

Mosa några jordgubbar, lägg till några matskedar yoghurt och blanda tills du får en jämn smet som du kan applicera över den hängande huden. Låt den sitta i några minuter innan du sköljer av. Denna kombination fungerar som en kraftfull toner och hjälper till att göra slapp hud tajtare. Den förbättrar även cirkulationen och ger ansiktet en fräsch, ny look.

Tomatsaft

Pressa saften från en färsk tomat och applicera på huden med varsamma cirkelrörelser. Massera i runt fem minuter och skölj sedan med kallt vatten. Konsekvent applicering av tomatsaft minskar hängig hud och försäkrar samtidigt att porerna stängs, vilket resulterar i en hy med lyster.

Sandelträmask

Gör en smet på rent sandelträ och vatten, och använd den för att exfoliera huden. Detta hjälper dig att återställa hudens naturliga lyster. Sandelträ är en av de mest fantastiska naturbehandlingarna du kan göra eftersom det hjälper till att eliminera akne, torrhet, fet hy och svett med mera.

Istället för att köpa sandelträpulver är det bättre att gnugga en sandelträpinne direkt mot solitt murbruk eller annan grov yta tillsammans med vatten för att få flisor som du kan göra en smet på.

Vanlig hudexfoliering

Exfoliera huden

Slappna av i ett långt, varmt bad med havssalt. Detta hjälper till att strama upp huden och ger den även en jämn ton. Gör det varje dag i en vecka för att bli av med hängig hud och stimulera musklerna.

Eterisk olja från pelargon

Denna eteriska olja har fantastiska egenskaper när det kommer till att förbättra hudens tillstånd. Vissa lider av fet hy och får lätt både akne och pormaskar i vuxen ålder. Om så är fallet är eterisk pelargonolja något för dig. Denna härliga produkt har många fördelar (den tonar huden, reglerar fettproduktionen, minskar akneutbrott och slätar ut rynkor).

Applicera bara några droppar på huden med en bomullstuss eller blanda med den kräm du normalt använder.

Det finns många kurer mot slapp hud

Eterisk citronolja

Aromen från citroner är associeras ofta med friskhet och energi. Detta är precis hur din hy kommer se ut efter att du applicerat oljan. Citron är en fantastisk citrusfrukt som kan användas till många saker tack vare dess harmlösa men starkt antiseptiska egenskaper. Om du har använt antibakteriell tvål förut vet du förmodligen hur torr och sprucken huden kan bli.

Men genom att använda eterisk citronolja kan du minska produktionen av talg utan att skada huden, stänga porerna, släta ut rynkor och tona huden. Applicera den med en bomullstuss eller blanda med lite vatten och spreja på drabbade områden.

Naturliga oljor

Använd naturliga oljor för din hud

Det finns vissa naturliga oljor som kan göra underverk för din hud (utöver citronoljan). De har alla förmågan att göra din hud mjuk och fast, vilket ger dig en fantastiskt ungdomlig glöd. Några av de populäraste oljorna som används för hängig hud är: olja från vindruvskärnor, mandelolja, kokosolja och avokadoolja.

Du kan använda dem på olika sätt, men det enklaste är att sprida ett tunt lager på ansiktet och massera tills oljan absorberats av huden. Du kan även kombinera dem med sheasmör och vitamin E, eller blanda dem med dina favoritfuktkrämer.

Skrubb med bikarbonat

Blanda bikarbonat och varmt vatten tills du får en fin smet som du applicerar på huden med cirkelrörelser. Bikarbonaten är ett utmärkt exfolierande medel som hjälper till att minska problem med akne och fett, gör huden väldigt mjukt, stänger porerna och slätar ut rynkor. Om din hy ser trött och dyster ut kan du använda en bikarbonatsmet för att återuppliva den.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.