Metoden med spegling: Förförelsens språk

Vet du vad spegling är och hur det kan hjälpa dig att få kontakt med de människor du bryr dig om? Ta reda på allt om denna teknik i dagens artikel!
Metoden med spegling: Förförelsens språk
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Metoden med spegling har använts sedan urminnes tider. När allt kommer omkring har vi alltid hittat sätt att kommunicera, även innan vi hade ord att uttrycka oss med. Denna typ av språk ligger nära till förförelsens konst och är ett område som ännu inte har utforskats vidare grundligt.

Det biologiska arvet är en del av varje person, vilket är varför det är grundläggande att vi förstår vissa basala beteenden och processer. Kroppen har sina egna kommunikationsmedel och det är viktigt att lära sig att tolka dessa korrekt.

Fortsätt läsa för en analys av budskapet som människokroppen förmedlar!

Metoden med spegling: När kroppen talar

Kroppen har en förvånansvärt stor kommunikativ förmåga. Faktum är att till exempel människor omkring dig förmodligen kan se om du känner eventuella obehag utifrån din hållning eller ditt ansiktsuttryck.

Det här är inte bara ett instinktivt verktyg för överlevnad som hjälpte oss i begynnelsen av mänskligheten, när ett konstigt ljud fick oss att stanna upp och titta oss omkring. Det gör det också lättare för andra att uppfatta signaler om vårt beteende.

Detta förklarar varför man kan få en nästan omedelbar god kontakt och kan upprätthålla en bra relation med vissa människor, medan det är tvärtom med andra.

Det är inte svårt att veta att någon känner sig obekväm under ett samtal. Du kan säkert till och med gissa om någon bara lyssnar artigt och inte egentligen är intresserad av konversationen.

två kvinnor pratar

Hur metoden med spegling kan hjälpa dig att vinna någons hjärta

Hur kan du använda denna information till din fördel och få uppmärksamheten från personen du gillar?

Spegling är nyckeln! Denna teknik består av att känna empati med den andra personen och skapa harmoni genom rörelse och kroppsuttryck.

Genom att till exempel imitera den andras hållning kan du skapa större närhet och gemenskap. Faktum är att du vanligtvis gör detta omedvetet och naturligt, eftersom det är en typisk fysisk reaktion i sociala situationer. Men du kan också använda det som ett verktyg i förförelsens konst.

Förklaringen till denna mekanism ligger i spegelneuronerna, som är involverade i imitativt, empatiskt och socialt beteende.

Du kanske är intresserad av att läsa den här artikeln:  Färgerna du bär kan säga mycket om dig som person

Ett förförelsevapen

Denna egenskap kan hjälpa till att attrahera en potentiell partner eller kontrollera om du har en koppling till den speciella personen. Titta bara på människor som precis har inlett ett förhållande – de rör varandra ofta och håller sig för det mesta nära varandra. De intar förmodligen också liknande positioner.

två personer flirtar med hjälp av spegling

Här är några tips för att flirta mer effektivt genom spegling:

  • Ha en upprätt och öppen hållning, titta rakt fram och undvik att rycka på axlarna, inte bara för att inta en bättre hållning, utan också för att förmedla att du har gott självförtroende.
  • Dina händer ska alltid vara utanför dina fickor, inte gömda, eftersom detta tyder på osäkerhet, enligt en studie av ett team från Columbia University.
  • Titta på den andra personen när du pratar och när de talar med dig (de som undviker att se någon i ögonen är i allmänhet blyga, men detta kan man rätta till).
  • Du kan luta dig något i riktning mot din samtalspartner för att uttrycka intresse, men undvik att röra vid dem för att inte invadera deras personliga sfär.

Du kanske är intresserad av att läsa den här artikeln:  Förbättra ditt sexliv som man med dessa sporter

Hur du vet om någon gillar dig

Enligt denna teori om spegling kan du lätt se att någon är intresserad av dig om de tittar rakt på dig, deras pupiller vidgar sig lite när de gör det och de lutar sig framåt. En person är dock inte attraherad av dig om denna ständigt tittar på klockan eller om dennas hållning visar avstånd.

Kom ihåg att dessa är ungefärliga och relativa uttryck, och att varje person är unik, och det är också deras sätt att kommunicera. Kanske ändrar den andra personen, precis som du, sin hållning med avsikt. Främst för att medvetet få dig att tro att hen inte är intresserad av dig för att hen är nervös kring en person som de gillar.

Att vara uppmärksam på spegling är viktigt eftersom det gör att du kan göra bättre bedömningar om vad den andra personen kanske känner, men inte uttrycker verbalt. Detta gör att du kan kommunicera mer effektivt och precist med andra.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.