Förbättra ditt sexliv som man med dessa sporter

Det finns en oändlig mängd fördelar sport och fysisk aktivitet, bland vilka en förbättring sexlivet sticker ut. Faktum är att testosteron har mycket att göra med detta. I den här artikeln berättar vi vilka övningar som kan förbättra den manliga prestationen i detta avseende.
Förbättra ditt sexliv som man med dessa sporter

Senaste uppdateringen: 30 december, 2021

Ditt sexliv som man påverkas av en rad inre och yttre faktorer. Men, som en av de faktorer vi kan påverka, har testosteron mycket att göra med detta på en neurologisk nivå.

Detta hormon reglerar dessutom flera olika ämnen som också kan ha en direkt effekt på din energi och ditt kolesterol, samt skelettets och muskelmassans tillstånd. Därför, för att du ska få nytta av alla fördelar, måste hormonet vara på en lämplig nivå. Även om det finns olika sätt att göra detta så är sport ett av de mest effektiva sätten.

Vad är testosteron och vilken påverkan har det?

Testosteron är ett sexuellt steroidhormon som vi kan hitta hos alla däggdjur, och även andra djur. När det kommer till människor specifikt har både män och kvinnor detta hormon. Men hos män är nivåerna generellt sett högre. Produktionen sker vanligtvis i testiklarna och äggstockarna.

Bland funktionerna hos testosteron hos män kan vi hitta följande:

  • Upprätthålla sexuell lust eller libido
  • Modifiering av brosk
  • Reglera nivåerna av muskeltillväxt
  • Spermieproduktion

Normala testosteronnivåer kan ligga inom ett brett spektrum, på grund av att de är beroende av andra specifika tillstånd. För män bör värdena vara mellan 280 och 1100 nanogram per deciliter (ng/dL). För kvinnor är siffrorna mellan 15 och 70 nanogram per deciliter.

Du kanske också är intresserad av att läsa den här artikeln: Palumboism hos kroppsbyggare: Effekten av steroider

Sport för att förbättra ditt sexliv som man

Som vi nämnde i början är sport ett av verktygen du kan använda för att öka dina testosteronnivåer. Detta kan i sin tur förbättra ditt sexliv som man.

Vid det här laget kanske du undrar vilken som är den mest fördelaktiga sporten. Lyckligtvis är svaret att det finns många. De sporterna vi nämner är bland dem som definitivt kan ha en positiv inverkan på att förändra en persons libido.

1. Simning för att förbättra ditt sexliv som man

Fördelarna med simning är ingen hemlighet. Denna aktivitet tränar olika muskelgrupper och hjälper till vid återhämtning från skador. Det är dock inte alla som är medvetna om denna disciplins förmåga att boosta sexlivet. Faktum är att det att simma 3 gånger i veckan i 30 minuter per pass ger upphov till en ökning av sexuell uthållighet hos män, särskilt hos dem som är över 60 år.

simning förbättrar mäns sexliv
Simning är en sport som har fördelar för hela kroppen. Förutom muskulära och psykologiska fördelar kan den även förbättra sexlivet.

2. Löpning

Studier visar att förändringar i livsstil, inklusive fysisk aktivitet som löpning, kan minska risken för erektil dysfunktion med cirka 50 %. Fördelen är att löpningsrytmen är lätt att anpassa och förändra för att passa varje enskild persons ålder och kondition.

3. Tennis

Att träna tennis utomhus har dubbel effekt. Den repetitiva fysiska ansträngning det kräver kompletteras med fördelarna vi får från solens strålar. Enligt en studie publicerad i National Library of Medicine i USA är D-vitamin kopplat till ökande testosteron, vilket orsakar, som ett resultat, en förbättring av dessa mäns sexliv.

Upptäck mer i den här artikeln:  Vad händer om du konsumerar för mycket D-vitamin?

4. Spinning

Spinning bidrar till mäns prestation och uthållighet under den intima akten samtidigt som det hjälper till att minska kardiovaskulära problem. Genom att minska risken för arteriell förträngning kan en person undvika erektionssvårigheter eftersom blodet har den nödvändiga cirkulationen för att nå könsorganet.

5. Gå på gym för att förbättra ditt sexliv som man

Gymmet är ett användbart verktyg för att förbättra det manliga sexlivet genom att det hjälper dig att starta en positiv spiral med förbättrad kroppsuppfattning och självkänsla. Med det menar vi att genom att utföra specifika övningar kommer kroppen att bli starkare och med det kommer självkänslan att öka, vilket kommer att leda till ett ökat självförtroende. Något som i sin tur ökar en persons sexuella prestationer.

6. Tyngdlyftning

Att lyfta vikter ger små bristningar i muskelfiber och efterföljande reparationer. För att göra detta syntetiserar kroppen proteiner. I denna funktion har testosteron till uppgift att öka de biokemiska signalerna till muskelvävnaden för att hjälpa den tidigare nämnda syntesen.

Ju fler repetitioner av att lyfta en vikt, desto mer testosteron kommer kroppen att behöva producera.

7. Yoga

Att utöva yoga tillsammans med sin partner stärker bandet, ökar avslappningen och skapar en annan nivå av anknytning som kan föra ett par närmare varandra. Denna kombination av tekniker förbinder kropp, sinne och andning, vilket kan förbättrar ditt sexliv som man.

par utövar yoga
Att utöva yoga som ett par stärker bandet och skapar en anknytning på ett fysiskt och emotionellt plan.

Välj din favoritform av träning för att förbättra ditt sexliv

Man behöver inte träna på ett överdrivet sätt vad det gäller någon av dessa aktiviteter som vi har föreslagit för att förbättra ditt sexliv som man. Det viktiga är att träna regelbundet. Målet bör vara att hålla nivåerna av testosteron inom det ideala intervallet för god prestation.

Du kan också välja andra typer av fysiska aktiviteter, som surfing eller beach volleyboll, om du vill njuta av de fördelar som solens strålar ger. Om du har någon form av begränsande medicinskt problem som kan hindra ditt deltagande i dessa sporter, är det bäst att uppsöka en specialist för att utvärdera riskerna och få rekommendationer om den bästa träningsmetoden för just dig.

De 7 sporterna vi har nämnt ökar effektiviteten när de kompletterar andra vanor, som optimal vila, minskade stressnivåer och en kost som är fri från hårt bearbetad mat. Bättre allmän hälsa är lika med högre libido.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Tirabassi G, Sudano M, Salvio G, Cutini M, Muscogiuri G, Corona G y Balercia G. La vitamina D y la función sexual masculina: un estudio transversal y longitudinal. Int J Endocrinol. 2018. Disponible en: 10.1155/2018/3720813. PMID: 29531528; PMCID: PMC5817208.
  • Corona G, Rastrelli G, Maseroli E, Forti G y Maggi M. Función sexual del hombre que envejece. Mejores prácticas e investigación. Endocrinología clínica y metabolismo. 2013.
  • Velasco G, Domínguez M, Hernández E, Correa J, Triana H, García A, Peña J, Izquierdo M, Cadore E, Hackney A y Ramírez R. Efectos agudos de intervalo de alta intensidad, protocolos de ejercicio de resistencia o combinado sobre las respuestas de testosterona-cortisol en individuos inactivos con sobrepeso. Physiol Behav. 2018. Disponible en: 10.1016 / j.physbeh.2018.06.034. Publicación electrónica del 22 de junio de 2018 PMID: 29940266.
  • Riachy R, McKinney K y Tuvdendorj D. Varios factores pueden modular el efecto del ejercicio sobre los niveles de testosterona en los hombres. J Funct Morphol Kinesiol. 2020. Disponible en: 10.3390 / jfmk5040081. PMID: 33467296; PMCID: PMC7739287.
  • Vingren J, Kraemer W, Ratamess N, Anderson J, Volek J, Maresh C. Fisiología de la testosterona en el ejercicio de resistencia y entrenamiento de los elementos reguladores ascendentes. Sports Med. 2010.
  • Maiorino MI, Bellastella G, Esposito K. Lifestyle modifications and erectile dysfunction: what can be expected? Asian J Androl. 2015 Jan-Feb;17(1):5-10. doi: 10.4103/1008-682X.137687. PMID: 25248655; PMCID: PMC4291878.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.