Melon för viktnedgång och bättre sömn

Meloner består mestadels av vatten, vilket hjälper kroppen eliminera gifter genom urinen.

Om du vill gå ned i vikt och sova bra på nätterna kan du börja med att inkludera melon i din diet – en lika utsökt som uppfriskande frukt. Den går mestadels att köpa på somrarna, men du kan även avnjuta den på vintern för att dra nytta av dess fördelar. Ta reda på varför meloner är utmärkta för viktnedgång och bättre sömn i följande artikel.

Vill du veta mer om meloner?

Detta är en utmärkt frukt, och inte bara på grund av dess storlek. Den tillhör klassen ”gigantgrönsaker” vilket inkluderar vattenmelon, squash och zucchini. Den växer i välfuktad, sandig jord och anses vara en perfekt sommarfrukt. Det finns många fördelar med att äta melon, och de kommer i många varianter. De två populäraste är den europeiska och amerikanska melonen.

Båda väger runt ett kilo och är vanligtvis gulaktiga och runda. Färgen på fruktköttet hos melonen är ungefär densamma som skalet, medan smaken kan vara lite svag men otroligt saftig. Det finns ett tomrum i mitten, runt vilket fröna är samlade i rader.

Meloners egenskaper

 • De är låga på kalorier. Runt 100 gram melon innehåller 34 kalorier. De är också låga på fett men rika på näringsämnen så som vitaminer och mineraler.
 • De innehåller höga halter av Melonsoppa

  Hur kan melon hjälpa oss att tappa vikt?

  Tack vare de fantastiska renande effekterna hos melon kan vi tappa vikt och få bort ansamlade gifter från kroppen. Kvaliteterna hos denna frukt tillhandahåller oss med många fördelar, framförallt avgiftning och vätskedrivning.

  När du följer denna diet kommer din kropp fungera bättre och rensas från ansamlade tillsatser, konserveringsmedel och andra skadliga ingredienser från mat. Utöver det är meloner även väldigt mättande eftersom de innehåller 90% vatten. När du äter denna frukt äter du mindre rent generellt, och den håller dig dessutom hydrerad. Melon förebygger vätskeretention och främjar eliminering av gifter genom urinen.

  Typer av renande dieter som inkluderar melon

  Ytterst restriktiv diet

  Du bör endast följa denna diet i en dag, och då får du äta så mycket rå melon du vill. Om du blir törstig (vilket inte är troligt, men kan hända) får du bara dricka vatten.

  Som del av en lågkaloridiet

  Under dagen äter du en hel melon tillsammans med andra frukter och grönsaker. Dessa ska helst vara råa och inte med tillbehör så som socker och salt. Du kan följa detta i max fem dagar i sträck, varpå du tar en paus.

  En utsökt smoothie för viktnedgång kan göras på bara minuter med melon, och du kommer verkligen märka skillnaden. Du kan njuta av den när som helst på dagen. Den är rekommenderad för när man fastar, men fungerar även utmärkt som ett mellanmål innan middagen för att du ska äta mindre. Som om det inte vore nog är den packad med vitaminer och proteiner.

  Melondessert

  Receptet kräver följande ingredienser:

  • 50 cl tärnad melon
  • Ett grönt, hackat äpple
  • En skalad och hackad Sömn