Rena och återuppliva levern med citron och olivolja

Fettsyrorna i olivolja och antioxidanterna i citron kan hjälpa dig att minska mängden kolesterol och triglycerider i kroppen, och kan även gynna hjärtat.
Rena och återuppliva levern med citron och olivolja
Elisa Morales Lupayante

Granskad och godkänd av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Levern är en viktig del av kroppen eftersom den har i uppgift att filtrera blodet och avgifta det från giftiga substanser som kan skada cellerna. Den hjälper även till med matsmältningen och spelar en stor roll i att ta bort orenheter i olika delar av kroppen. Om du anstränger dig för att rena och återuppliva levern får du mer energi, blir på bättre humör och kan även märka att huden mår mycket bättre.

När levern å andra sidan inte mår bra, som ett resultat av exempelvis förgiftning, leder det till en rad problem som sänker livskvaliteten. Det finns dock naturliga ingredienser som kan hjälpa till att rena och återuppliva den.

I denna artikel vill vi därför dela med oss av en fantastisk kur med olivolja och citron som kan rena och återuppliva levern.

De läkande egenskaperna hos olivolja och citron

Olivolja har sedan ett antal år tillbaka blivit väldigt populär eftersom den innehåller hälsosamma fetter som är väldigt bra att använda i den dagliga kosten. Den innehåller massor av essentiella fettsyror och antioxidanter, vilket gör den speciellt bra för att rena och återuppliva levern.

Många vet dock fortfarande inte att man kan kombinera oljan med citron för att få en blandning som har fantastiska fördelar för kroppen. Vi kommer nu att förklara varför det är så bra för dig.

För levern och gallblåsan

rena och återuppliva levern

Detta är en av de främsta fördelarna med blandningen. Tack vare sina renande egenskaper återupplivas levern och gallblåsan på nolltid.

Det är en fantastisk huskur för de gånger man känner sig trött. Den stimulerar dessutom matsmältningen och minskar mängden syra i kroppen för att motverka uppkomsten av olika typer av smärta.

Motverkar kardiovaskulära sjukdomar

De essentiella fettsyrorna i olivolja kombinerat med citronens antioxidanter hjälper det kardiovaskulära systemet att minska mängden kolesterol och triglycerider.

Tack vare detta förbättras din matsmältning, och det gynnar även blodflödet och hjärtat, vilket minskar risken för att utveckla sjukdomar som ateroskleros, hjärtinfarkt och stroke.

Tar hand om hud, hår och naglar

En naturlig kur för levern

Det höga innehållet av antioxidanter i olivoljan och citronen verkar som ett skydd mot fria radikaler, som är de främsta orsakerna till för tidigt åldrande. De har också båda viktiga näringsämnen som stärker svaga naglar och stimulerar deras tillväxt.

Tack vare deras antiseptiska och sammandragande egenskaper fungerar de dessutom bra mot mjäll.

Hur tillreds kuren med olivolja och citron?

Olivolja och citron

Ingredienser

  • 1 tesked citronsaft (5 ml)
  • 1 matsked extra jungfruolivolja (16 g)

Instruktioner

  • Späd ut lite citronsaft i olivolja och drick sedan detta på en gång.
  • Vänta minst 30 minuter innan du äter frukost.
  • För att rena och återuppliva levern bör du ta detta varje dag i en månad.
  • Du kan göra det flera gånger om året efter behov.

Om du bara vill använda blandningen av estetiska skäl gör du likadant, men mängden beror på användningsområdet.

Kom dock ihåg att inte dricka mer än den rekommenderade dosen eftersom kuren annars kan ha negativa konsekvenser. Efter en månad kommer du att må betydligt bättre. Det är dock även viktigt att du lever ett hälsosamt liv och har en god kosthållning.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.