Livsmedel som du aldrig bör ställa i kylskåpet

I allmänhet brukar de flesta ställa alla sina livsmedelsprodukter i kylskåpet. Detta är ett allvarligt misstag eftersom inte alla produkter är gjorda för att klara kylan och betingelserna i ett kylskåp. Ibland kan kylan till och med påskynda deras nedbrytning eller förändra smaken.

Det är sant att många produkter kräver kylning och detta kan även göra att de håller längre, men som konsumenter bör vi också veta vilka typer av livsmedel som kan skadas i kylskåpet och som förlorar sina egenskaper i låga temperaturer. Nedan ger vi dig en lista över livsmedel som du aldrig bör ställa i kylskåpet av någon anledning.

Tomater

Tomater förlorar sin smak i kylskåpet och det kan göra dem mer intetsägande. Deras struktur förändras eftersom kylan bryter ner deras inre membran och gör dem mjöliga, och låga temperaturer hindrar dem också från att mogna.

Potatis

Renande produkter

Kylan gynnar inte alls tropiska frukter, eftersom de kommer från ett varmt klimat och är vana vid värmen. Frukter som ananas, vattenmelon, persikor, avokado, bananer, mm., bör aldrig förvaras i kylskåpet eftersom detta påskyndar deras nedbrytning.

Lök och vitlök

Lök och choklad2

När choklad förvaras kallt i kylskåpet under en längre tid formas ett vitt lager som också gör att dess smak förändras. Det är bäst att förvara den vid rumstemperatur och på en mörk plats. Du bör också hålla den borta från höga temperaturer.

Kaffe

När basilika

Basilika borde inte kylas eftersom de låga temperaturerna snabbt torkar ur den och påskyndar nedbrytningsprocessen. Utöver detta brukar den också dra åt sig lukten från andra livsmedel i kylskåpet, så det kan vara bättre om du förvarar den i ett glas vatten.

Vi hoppas att du tyckt att detta inlägg om livsmedel som du aldrig bör ställa i kylskåpet, och att det varit informativt!