Effektiva kurer för spindelvener på dina ben

Effektiva kurer för spindelvener på dina ben
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Har du spindelvener på dina ben? Vad vi menar är de där små röda venerna som uppstår på huden som grenar, med en lila eller rödaktig färg. De är irriterande, gör ont och kan orsaka problem då du vill visa upp dina ben. Vissa väljer kirurgi som lösning, men det finns en del naturliga kurer för spindelvener som kan hjälpa dig, som vi kommer att diskutera i denna artikel.

Hur man förhindrar att spindelvener uppstår

De uppstår på dina anklar, vader, och muskler. Dess uppkomst beror generellt på tre faktorer: genetisk ärftlighet, dålig cirkulation eller dåliga livsvanor (dålig kost, en sittande livsstil…) Det är sant att man ibland kan få åderbråck och därefter få dessa spindelvener, men det är vanligt att man har de senare först. Om detta är fallet, är det värt att man provar metoder för att få stopp på dem. Så kolla in dessa kurer för spindelvener nedan.

1. Ett kallt bad för dina ben

Ta ett kallt benbad

Det är väldigt effektivt på morgonen. Då du vaknar upp för att ta en dusch, ägna 5 minuter till att duscha kallt vatten på dina ben. Du kan även blötlägga en handduk i kallt vatten och vira in dina ben i denna. Detta kommer att resultera i att du blir av med inflammationen från dina spindelvener och hjälper även till med cirkulationen, och du får börja morgonen med en känsla av lättnad. Vi rekommenderar detta för varje dag.

2. Glöm inte antioxidanter

Antioxidanter är viktigt

Så du vet att du bör börja din dag med en kalldusch för benen. Men vad sägs om att också dricka apelsinjuice varje dag från och med idag? Perfekt. Antioxidanter är essentiella för att förbättra din cirkulation, syresätta ditt blod, och tona din kropp. Ät gärna dagligen mer citroner, grapefrukt, jordgubbar, hallon, tomater, kiwi etc.

3. Sov med fötterna upphöjda

Sov med fötterna upphöjda

Bara lite. Lägg en kudde under dina fötter för att lyfta upp dem lite, detta kommer att förbättra cirkulationen och motverka att spindelvener uppstår.

4. Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är bra för cirkulationen

Är du förvånad? Äppelcidervinäger är bra för att tona kroppen och få musklerna att slappna av. Den kommer att återaktivera din cirkulation. Hur gör man? Det är väldigt enkelt, ta en trasa och blötlägg den med äppelcidervinäger, och applicera på de områden på kroppen där du har spindelvener. Låt den ligga på dina ben under 20 minuter. Om du gör detta varje dag kommer du att reducera dina spindelvener.

5. Avokado och nypon

Nypon lugnar ner huden

Det är helt idealiskt. Denna kur rekommenderas speciellt för varje gång du vaxar benen. Den kommer att hjälpa dig att lugna ner din hud, samt återaktivera cirkulationen och syretillförseln. Det finns krämer som är väldigt dyra som innehåller samma ingredienser. Försök hitta essentiell nyponolja. Den är väldigt inne så du kommer lätt att hitta den på naturapotek och vanliga apotek. Den används i skönhetsprodukter och ger väldigt bra resultat för huden. Då den kombineras med avokado blir den perfekt för att behandla spindelvener. Kom ihåg att applicera den efter varje gång du vaxat eller rakat benen.

Hur man gör krämen

Du kommer att behöva en halv avokado och 10 droppar nyponolja. Börja med att ta massan från en halv avokado. Du kommer att behöva den grönaste delen som sitter fast på avokadokärnan eftersom denna del har de mest helande egenskaperna. Lägg detta på en tallrik och lägg till 10 droppar nyponolja. Försök sedan att blanda ihop detta till en så slät smet som möjligt.

Då den är klar är det väldigt enkelt. Applicera på de mest problematiska områdena där du brukar ha spindelvener. Det är viktigt att du applicerar den hela vägen med nätta, cirkulära rörelser. Ta inte bort den direkt. Du bör låta den sitta kvar under 15 minuter så att din hud kan absorbera den. Skölj därefter bort den med kallt vatten. Du kommer att se hur den påverkar dina ben och återfuktar dem. Detta kommer motverka att fler spindelvener uppstår.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.