5 Helande Matvaror som Räddar Liv

maj 24, 2015

Visste du att det finns helande matvaror som, tack vare sina medicinska egenskaper, kan hjälpa till att förbättra ditt liv? De förekommer i vardagen och har fantastiska fördelar för din hälsa, men vi glömmer ofta bort att inkludera dem i vår kost. Läs om dessa 5 helande matvaror och börja lägga till dem i din kost idag!

1. Vitlök: Det Bästa Valet

Tester har visat att vitlök är en av de grönsaker som har den största andelen medicinska och helande egenskaper.

Vitlök har en renande, desinficerande och bakteriedödande effekt. Den är även bra då man utsätts för förändringar i blodet. Vitlök är den bästa av dessa helande matvaror, och kan användas både utvärtes och invärtes av personer med hälsokomplikationer, utan att vara kontraproduktivt för de personer som redan är friska, eftersom den är harmlös.

Används vanligtvis för…

  • – Diabetes
  • – Diarré eller tarmkolik
  • – Stimulerar aptiten och förbättrar matsmältningen
  • – Motverkar leversjukdomar
  • – Motverkar luftvägsinfektioner
  • – Smittsamma sjukdomar (Difteri, förkylningar, tyfus, tyfoidfeber)
  • – Eliminerar parasiter

Hur Man Använder Den

En vitlöksbehandling innebär att man äter den på en tom mage varje dag. Om du dock vill ha bästa resultat, bör du äta den på en tom mage vid lunchtid och på natten. Den kommer att vara effektiv (men om din andedräkt eller mage inte klarar av den så bra, kan du äta den med måtta).

2. Havre

Helande matvaror - havre

Havre är kolhydrater, generellt känt som ett spannmål, liknande vete. Detta är anledningen till att många tror att den orsakar viktökning, men det är inte sant. Raka motsatsen, havre är en av våra helande matvaror som bidrar till att din kropp fungerar ordentligt på en myriad av sätt.

Utöver att ha mycket fiber, hjälper havre ditt matsmältningssystem att fungera bättre, bidrar till att reducera kolesterolnivåerna, och stabiliserar dina blodsockernivåer.

Hur man Använder Den

Du kan äta havre hur du än vill (helst som flingor). Det är upp till dig om du vill äta den bara med mjölk eller om du även vill lägga till andra ingredienser. Du kan äta en skål med havre per dag.

3. Nötter

Helande matvaror - nötter

Nötter är ett fantastiskt tillskott till dina dagliga måltider eller dina dagliga aktiviteter.

Det är vanligt att man suktar efter att äta lite godis för att uppleva olika smaker. Men du får inte i dig några näringsämnen genom att äta godis, eftersom de inte innehåller några vitaminer eller mineraler och bara fyller upp dig med kalorier. Faktum är att de kan vara väldigt skadliga, och kan även orsaka diabetes.

Detta är anledningen till att vi rekommenderar att du byter ut godis mot helande matvaror som nötter, eftersom de förutom att vara en delikat efterrätt, är väldigt hälsosamma, innehåller väldigt lite socker, och är rika på mineraler och fibrer och organiserar din kropp eftersom de innehåller stora mängder kalium.

4. Choklad

Helande matvaror

Det finns inte något godare än att njuta av en bit choklad under vardagen, men choklad har även en del hälsobringande egenskaper. Studier har visat att choklad kan skydda dig från blodproppar och reducera risken för hjärtproblem. Med andra ord, choklad reducerar risken för en hjärtattack.

Med det sagt är det bäst att äta organisk mörk choklad, eftersom du då får chokladen i dess rena form, utan extra socker och mjölk.

5. Tomat

Helande matvaror - tomat

Tomater har en speciell egenskap: de är fantastiska för din hud. Men förutom detta har det uppdagats flera andra hälsosamma egenskaper hos denna röda hjälpare.

Tomater förbättrar blodet genom att vara rika på vitamin K, som hjälper till att motverka blödningar. Den är även bra för att rena och rensa blodet. De aktiverar även jäsningen under matsmältningen, vilket ser till att du får en bättre metabolism i kroppen.

Tomater fungerar som naturliga laxermedel och är fördelaktiga i ens strävan att motverka fetma och leversjukdomar.

Hur Man Använder Den

Ät helst naturliga (råa) tomater och försök att inkludera dem i dina maträtter.

MER FÖR DIG