Kan man gå ner i vikt med äppelcidervinäger?

Äppelcidervinäger är ett fantastiskt rengöringsmedel som bidrar till att avgifta kroppen och eliminera överskottsämnen som inte ger några fördelar.

Du vet kanske redan att det främjar matsmältningen, att det är ett vätskedrivande medel och att det är rikt på kalium. Men kan du även gå ner i vikt med äppelcidervinäger? Är det säkert att dricka, eller kan det vara ohälsosamt? Vi ska berätta!

Skälen till att du kan gå ner i vikt med äppelcidervinäger

Våra far- och morföräldrar hävdade att det inte fanns något bättre än en matsked äppelcidervinäger blandad med vatten för att förbättra matsmältningen och förhindra gas. Har du någonsin provat det?

Äppelcidervinäger har många olika typer av förmåner, så det är alltid värt ett försök. Men idag ska vi reda ut om du också kan gå ner i vikt med äppelcidervinäger. Fungerar det verkligen? Är det säkert eller kommer du riskera oönskade biverkningar?

Äppelcidervinäger kan faktiskt ses som ett komplement till en hälsosam kost, men kom ihåg – du ska aldrig konsumera bara äppelcidervinäger under en dag. Det är avsett att komplettera kosten enligt vissa riktlinjer. Låt oss visa dig hur du kan göra för att gå ner i vikt med äppelcidervinäger.

  • Det är fantastiskt för att rensa tarmarna. Detta beror på att äppelcidervinäger innehåller ättiksyra, som bidrar till att förebygga förstoppning, förhindra att bakterier ansamlas i tarmväggarna samt lindra gasbildning. Det är mycket användbart om du lider av långsam matsmältning eller uppblåsthet, särskilt mot slutet av dagen. Så äppelcidervinäger kan vara till stor hjälp för att eliminera ämnen som vi inte behöver i kroppen.
  • Äppelcidervinäger är mycket mättande. Visste du det? Om inte så gör du det nu. Om du provar att dricka ett glas vatten med en eller två matskedar äppelcidervinäger innan dina måltider kommer du märka att du inte känner något behov av att äta för fort eller för mycket.
  • Det är rikt på vitamin A. Vad är bra med vitamin A? Det tar hand om huden, ger den fukt och återställer dess elasticitet.
  • Tack vare dess kaliumhalt är äppelcidervinäger ett bra diuretikum. Detta mineral bidrar till att göra blodet en aning mer alkaliskt, vilket bland annat hjälper till att bekämpa yrsel, förebygga vätskeretention och lindra kramper.
  • Eftersom det renar matsmältningssystemet känner vi oss lättare och mindre uppstoppade, och kroppen kan fungera effektivare.

Så här gör du för att gå ner i vikt med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger

Det bästa sättet är att dricka lite äppelcidervinäger innan dina måltider. Hur? Tillsätt en matsked till ett glas vatten, blanda väl och drick det – som vi sa – innan du äter. Gör det innan frukost, lunch och middag. Vissa gillar att tillsätta lite honung för smakens skull, men generellt är det inte nödvändigt, och du kommer omedelbart börja se de positiva resultaten.

Kom dock ihåg att du bara kommer gå ner i vikt om du kompletterar äppelcidervinäger med en sund och balanserad kost. Du kan äta en hamburgare med pommes frites och en kaka innan du dricker din äppelcidervinäger, men det är meningslöst.

För att gå ner i vikt måste du göra en mängd olika förändringar, och att begränsa din konsumtion av fett, stekt mat, godis och färdigförpackade livsmedel är några av de viktigaste. Ersätt dessa livsmedel med hälsosamma val som är rika på fibrer, vitaminer och mineraler. När dessa kompletteras med äppelcidervinäger förbättras din matsmältning, din kropp kan bättre rengöra sig själv och du bränner mer fett. Det är definitivt värt ett försök – så är du redo?

MER FÖR DIG