Kan man minska vikten med äppelcidervinäger?

Äppelcidervinäger är ett fantastiskt rengöringsmedel som bidrar till att avgifta kroppen och eliminera överskottsämnen som inte ger några fördelar.
Kan man minska vikten med äppelcidervinäger?

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Du vet kanske redan att det främjar matsmältningen, att det är vätskedrivande och att det är rikt på kalium. Men kan man även minska vikten med äppelcidervinäger? Är det ofarligt att dricka, eller kan det vara ohälsosamt? Vi ska berätta!

Varför man kan gå ner i vikt med äppelcidervinäger

Det är ett gammalt husmorsknep att blanda en matsked äppelcidervinäger med vatten för att förbättra matsmältningen och motverka gaser. Har du någonsin provat det?

Det finns många olika fördelar med äppelcidervinäger, så man förlorar ingenting på att testa på det. Men vad vi ska göra idag är att även reda ut om man också kan minska vikten med äppelcidervinäger. Fungerar det verkligen? Är det ofarligt eller riskerar man otrevliga biverkningar?

Äppelcidervinäger kan faktiskt ses som ett komplement till en hälsosam kost, men kom ihåg – du ska aldrig konsumera endast äppelcidervinäger under en dag. Det är avsett att komplettera kosten, inte ersätta den. Och det finns vissa riktlinjer. Låt oss berätta för dig hur du kan göra för att minska vikten med äppelcidervinäger.

Hur man kan minska vikten med äppelcidervinäger

  • Det är ett effektivt sätt att rensa tarmarna. Detta beror på att äppelcidervinäger innehåller ättiksyra, vilket bidrar till att förebygga förstoppning, förhindra att bakterier ansamlas i tarmväggarna samt lindra gasbildning. Det är mycket användbart om du lider av långsam matsmältning eller uppblåsthet, särskilt mot slutet av dagen. Så äppelcidervinäger kan vara till stor hjälp för att hjälpa kroppen att avlägsna ämnen som den inte behöver.
  • Äppelcidervinäger är mycket mättande. Visste du det? Om inte så gör du det nu. Om du provar att dricka ett glas vatten med en eller två matskedar äppelcidervinäger innan maten, kommer du märka att du inte har lika stort behov av att äta för fort eller för mycket.
  • Det är rikt på A-vitamin. Varför är det bra med A-vitamin? Det tar hand om huden, ger den fukt och återställer dess elasticitet.
  • Tack vare dess kaliuminnehåll är äppelcidervinäger ett bra diuretikum. Detta mineral bidrar till att göra blodet en aning mer alkaliskt, vilket bland annat hjälper till att bekämpa yrsel, förebygga vätskeretention och lindra kramper.
  • Eftersom det renar matsmältningssystemet kan det göra att man känner sig lättare och mindre uppstoppad, och det gör att kroppen kan fungera effektivare.

Så här gör du för att minska vikten med äppelcidervinäger

Vi berättar hur du kan gå ner i vikt med äppelcidervinäger

Det bästa sättet är att dricka lite äppelcidervinäger innan du ska äta en måltid. Hur? Tillsätt en matsked till ett glas vatten, blanda väl och drick det – som vi sa – innan du äter. Gör det innan frukost, lunch och middag. Vissa gillar att tillsätta lite honung för smakens skull, men generellt är det inte nödvändigt, och du kommer omedelbart börja se de positiva resultaten.

Kom dock ihåg att du bara kommer gå ner i vikt om du kompletterar äppelcidervinäger med en sund och balanserad kost. Dricker du din äppelcidervinäger och sedan alltid äter hamburgare med pommes frites och kakor till efterrätt, är det meningslöst.

För att gå ner i vikt måste du göra en mängd olika förändringar. Att begränsa din konsumtion av fett, stekt mat, godis och halvfabrikat är några av de viktigaste. Ersätt dessa livsmedel med hälsosamma alternativ som är rika på fibrer, vitaminer och mineraler. När dessa kompletteras med äppelcidervinäger förbättras din matsmältning, din kropp kan bättre rengöra sig själv och du bränner mer fett. Det är definitivt värt ett försök – så är du redo?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.