Juice från granatäpplen kan skydda mot cancer

januari 15, 2016
Tack vare experimentella studier har det visat sig att granatäpplen kan motverka Alzheimers, och därför rekommenderar experter att du konsumerar det varje dag.

Juice från granatäpplen har under de senaste åren visat sig vara ganska hälsosamt. Det kan vara lite jobbigt att öppna upp dessa utsökta frukter, men vi försäkrar dig om att det är värt besväret.

Du kan äta granatäpplen som de är och du kan även inkludera dem i goda sallader. Det bästa sättet att konsumera dem på är dock att dricka deras saft.

De hjälper dig att kontrollera ditt kolesterol, rena artärerna och motverka inflammation. Enligt en studie från University of London kan de även motverka uppkomsten av Alzheimers.

Juice från granatäpplen motverkar Alzheimers

Alzheimers är en fruktansvärd sjukdom som sakta stjäl din identitet och minnen av det du har upplevt…. Tyvärr finns det ännu inte någon behandling som kan stoppa dess framfart till 100%, men det finns mediciner och kurer som kan förbättra livskvaliteten hos de som drabbas.

Läs även: Hur du rensar artärerna naturligt

Ett av dessa alternativ är juice från granatäpplen. Experter säger att juicen har en 20-30% påverkan, så vi vill dela med oss av den informationen.

Äldre kvinna

Studien

Studien gjordes i ett laboratorium under 2014. Resultaten publicerades i en tidskrift som heter ”Neurobiology of Disease”, där de fastslog att ett glas juice från granatäpplen per dag kan hjälpa till att reducera ackumuleringen av skadliga proteiner som relaterar till Alzheimers.

Projektets ledare, Olumayokun Olajide, pekade på följande:

  • Alzheimers är relaterat till ackumuleringen av plack i våra hjärnceller, vilket orsakar en förlust av melin. Melin är ett lager som skyddar celler och neuroner, och om det inte finns blir det svårare för information att förflytta sig mellan dem.
  • Denna plack kallas för ”beta-amyloid”, och uppkommer på grund av cellulär oxidation.
  • Experimentet genomfördes på råttor, och resultatet var att de råttor som fick granatäpplen som komplement förbättrade sina kognitiva funktioner.

Läs även: Upptäck Alzheimers genom ögonen

Enligt vetenskapsmännen visade denna studie på att granatäpplen kan ha positiva effekter för att behandla Alzheimers. De undersökningar som gjordes utfördes dock på djur, och det fattas fortfarande tester på människor.

Även om det behövs fler studier för att utveckla en medicin baserad på granatäpplen anser läkarna att det rekommenderas för de som drabbas av Alzheimers, och speciellt för de som lider av demens.

Andra fördelar som du bör känna till

Frön från granatäpple

Bra för hjärtat

Man kan äta granatäpplen som de är eller dricka deras juice, men oavsett vad du väljer kommer din kardiovaskulära hälsa att förbättras om du är konsekvent.

  • Du sänker dina kolesterolvärden tack vare det höga innehållet av polyfenoler.
  • Du motverkar även åderförkalkning.
  • Att dricka dess juice varje dag ökar den antioxidativa aktiviteten i blodet med 130%.

Hjälper dig att motverka och behandla artrit

Dess extrakt kan hjälpa dig att motverka uppkomsten av osteoartrit. Detta beror på att enzymer hindras från att bryta ner brosk, och även inflammation motverkas.

Juice från granatäpplen vårdar din hud

Det är en skönhetshemlighet: granatäpplen – om de äts som de är, dricks som juice, eller tas som kapslar – kan hjälpa dig att skydda huden mot fria radikaler och ultraviolett strålning.

Granatäpplen skyddar mot cancer

Att varje dag dricka juice från granatäpplen ger dig stora fördelar när det gäller att motverka Alzheimers och cancer. Du kan inte motverka det till 100%, men att försöka förebygga sjukdomarna på alla sätt du kan är bättre än att göra ingenting.

Läs gärna: Varför du inte borde dricka mjölk med låg fetthalt

Det är värt besväret. Granatäpplen kan motverka bröstcancer, koloncancer och prostatacancer.

Hemligheten, som du nu känner till, ligger i dess höga innehåll av antioxidanter. Tack vare dessa kan du minska tillväxten av cancerceller och skydda dig själv mot hudtumörer.

Så varför inte dricka ett glas juice från granatäpplen redan idag?

  • Jurenka, J. (2008). Therapeutic applications of pomegranate (Punica granatum L.): A review. Alternative Medicine Review.
  • Lansky, E. P., & Newman, R. A. (2007). Punica granatum (pomegranate) and its potential for prevention and treatment of inflammation and cancer. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2006.09.006
  • Adhami, V. M., Khan, N., & Mukhtar, H. (2009). Cancer chemoprevention by pomegranate: laboratory and clinical evidence. Nutrition and Cancer. https://doi.org/10.1080/01635580903285064