Hur du rensar artärerna naturligt

Dina artärer är både viktiga och känsliga. De är nödvändiga för att kroppen ska kunna verka normalt och att cirkulationen av blod fungerar mellan organen.

Vad händer när de täpps igen?

När dina artärer täpps igen tyder det på att någon del av din kropp inte fungerar som den ska, och de drabbas av sänkt syrecirkulation och blodflöde. På grund av oregelbundna processer ansamlas även plack i artärerna runt hjärtat, vilket är anledningen till att det inte bara är en enda artär som kräver uppmärksamhet, utan ett stort problem som kan skada hela hjärtsystemet.

Hur kan jag rensa mina artärer?

Det första du bör veta är att om du drabbas av en allvarligt igentäppt artär ska du definitivt söka hjälp hos en läkare. När du känner till tillståndet i dina artärer är det viktigt att du följer vissa steg och naturliga behandlingar för att rena dem naturligt, och dessa kommer vi berätta om i denna artikel.

Våra alternativ

Vi har ett enkelt, godartat och vanligt alternativ för detta tillstånd, och det hittas i något så naturligt som ett fruktextrakt: granatäpplets.

Kraften hos granatäpplet

Studier visar att extrakt från granatäpple avsevärt kan förebygga att artärer täpps igen och till och med vända processen som igentäppta artärer orsakar. Granatäpplen fungerar bäst på kranskärl.

Vad gör granatäpplen?

Granatäppeljuice är av stort värde när det kommer till att läka hjärt- och kärlsjukdomar. Dess speciella komponenter och antioxidanter tillhandahåller ett antiaterosklerotiskt svar.

Utöver dess ytliga egenskaper har granatäpplen goda sockernivåer och är rika på vitamin A, B, C och E. Om du dricker ett glas granatäppeljuice får du i dig 100% av det rekommenderade dagliga intaget av folsyra, och hälften av de viktiga vitaminer som listas ovan. Den viktigaste aspekten är dock att de har stora mängder kalium.

Detta ämne är ett aktivt sådant, som ser till att balansen mellan natrium och kalium är bra. Det är även nödvändigt för överföring och generering av muskelaktivitet och nervimpulser.

Granatäpplen: Hjärtskyddare

Lågt-blodtryck

Kväveoxiden i dem förklarar anledningen till detta. Tänk på att denna oxid hittas i små mängder i din kropp och är kopplat till muskelavslappning och kärlutvidgning. Den deltar även i regleringen av blodtrycket och blodflödet. Granatäpplen skyddar kväveoxiden, vilket visar att de gagnar förebyggning av hjärt- och kärlproblem.

Vad ska jag göra?

Vi rekommenderar att du dricker ett glas granatäppeljuice varje dag i minst tre månader. Efter denna period kan du utvärdera tillståndet hos dina artärer och huruvida det har förbättrats. Om du inte ser några förändringar bör du uppsöka läkare.

Vi rekommenderar…

Kom ihåg att det inte räcker med att dricka granatäppeljuice om du vill känna dig frisk. Du måste bibehålla en balans i kroppen, vilket är varför vi rekommenderar att du har en balanserad diet och äter mer färska grönsaker och frukter. Undvik fett och bearbetad mat.

Du kan även prova på att dricka ett glas morotsjuice och dra nytta av dess fördelar för cirkulationen. En enklare lösning är att dricka en blandning av citron och honung varje dag. Det viktigaste i denna process är, förutom juicer och extrakt, att vara medveten om vad du äter och att du är aktiv dagligen.

Kom ihåg

Om din diet och kropp är i balans kommer ditt liv och artärerna också vara det.

MER FÖR DIG