Hur du rensar luftrören på ett naturligt sätt

Hur du rensar luftrören på ett naturligt sätt
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

När måste du rensa luftrören? När du upplever problem som relaterar till dem, som inflammation eller stora mängder slem som hindrar dig att andas ordentligt.

Som du vet kan dessa problem kräva speciell medicinsk behandling och vård. Det spelar ingen roll hur gammal du är; båda barn och vuxna kan drabbas av problem associerade med luftrören. I denna artikel ska vi ge tips som du kan följa hemma som hjälper dig att förebygga dessa problem.

Kurer som rensar luftrören

1. Eukalyptuste

Eukalyptus

Eukalyptus är fantastiskt avtäppande och en av de bästa naturliga kurerna som finns för att hjälpa dig handskas med influensa eller förkylning, såväl som för att behandla problem relaterade till luftrören. Om du vill dra nytta av fördelarna hos denna fantastiska växt bör du följa dessa tips:

 • Hetta upp en liter vatten och lägg till fem gram eukalyptusblad när det kokar.
 • När det kokat upp igen stänger du av värmen och låter det stå.
 • Du kan dricka små koppar av detta te under hela dagen. Se till att det är rumstempererat och aldrig kallt.

Om du vill förbättra din luftrörshälsa kan du även andas in eukalyptusångor.

 • Hetta upp två liter vatten och lägg till 100 gram eukalyptusblad. Lägg en handduk över huvudet och andas in ångorna från detta enkla avkok två gånger per dag. Det kommer att göra underverk för din hälsa.

2. Morotsjuice med honung

Morotspuré

Överraskad? Att blanda morotsjuice med honung ger dig stora fördelar som verkligen hjälper svullna luftrör och eliminerar slem. Denna behandling hjälper dig att bli av med igentäppning av näsa och hals, och du kommer inom kort att kunna andas mycket lättare.

 • Morotsjuice innehåller stora mängder betakaroten och vitamin A.
 • När den kombineras med honung skapas en naturlig antibiotika som är rik på vitaminer och kapabel att minska svullnad.
 • Så hur kan du genomföra denna behandling? Först lägger du några morötter och ett halvt glas vatten i mixern. Efter att ha mixat tillsätter du två matskedar honung.
 • Drick denna dryck vid rumstemperatur. Det bästa är att konsumera den två gånger per dag; en gång på morgonen och en innan middag. Den är även utmärkt för barn eftersom den smakar utsökt.

3. Tranbärsjuice med ingefära

Tranbärste

Det är dags att du lär dig lite om tranbär – en medicinalfrukt som är utbrett använd mot igentäppta luftrör. Vi vet att det inte alltid är enkelt att få tag på denna frukt eftersom vi behöver den i sin mest naturliga form för att dra mest nytta av dess fördelaktiga egenskaper.

Om du dock råkar se tranbär i affären ska du veta att de är perfekta för att bli av med igentäppning och rensa samt stärka luftrörshälsan. Om du vill dra nytta av denna kur bör du följa dessa steg:

 • Koka 200 gram tranbär i tio minuter.
 • Häll dem sedan i mixern med ett halvt glas vatten.
 • Sila vätskan du får för att ta bort alla hela bitar av frukt.
 • Lägg sedan till en tesked ingefära. Drick denna dryck under dagen; det kommer säkerligen ha en positiv effekt på dina luftrör.

4. Sandelträånga för luftrörshälsan

Eterisk-olja

Har du hört talas om egenskaper hos sandelträolja? Den är väldigt lätt att hitta i hälsokostbutiker. Den är känd för att vara en av de bästa naturliga tillgångarna som finns för att behandla luftrörsproblem.

Den rensar bort slem, minskar svullnad och renar luftrören. Oljan är inte alls dyr och dess fördelar gör att den är värd att alltid ha hemma. Detta naturliga alternativ gör underverk för dina luftrör.

 • Koka två liter vatten.
 • Tillsätt 6-10 droppar sandelträolja och låt vattnet fortsätta koka. När det är klart gör du dig redo att andas in ångan.
 • Gör dig bekväm och se till att inte bränna dig själv. Andas in ångan från denna blandning i minst tio minuter.
 • Sandelträångorna hjälper till att minska svullnad i luftrören och tar bort dina symtom. Använd denna behandling minst tre gånger per dag.

5. Limebladste med barr

Limebladste

Om du kan hitta limeblad utgör de en utmärkt och billig behandling. Massor av hälsokostbutiker säljer färdiga teer eftersom det är en av de kraftfullaste kurerna för alla problem som associeras med luftrören.

 • Limeblads- och barrte är ett utmärkt sätt att naturligt behandla bronkit. Båda dessa ämnen har stora antiinflammatoriska egenskaper. De kan sänka feber, göra sig av med slem, lindra hosta och slappna av thoraxmusklerna.
 • Du bör dricka detta te två gånger per dag. Allt du behöver göra är att värma upp 25 cl vatten och lägga till fem limeblad och fem gram barr. Vänta på att vattnet kokar upp och låt det sedan stå i tio minuter.
 • Avslutningsvis silar du blandningen väl och lägger till lite honung. Det lindrar symtomen och smakar utsökt.

Vi hoppas att du njutit av denna artikel om hur du naturligt rensar dina luftrör!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.