Rensa och stärk bronkerna med medicinalväxter

januari 25, 2019
Visste du att timjan kan bidra till att eliminera bakterier från luftvägarna? Genom att dricka två örtteer per dag kan vi minska inflammation i luftrören och rensa lungorna.

Bronkerna är de livsviktiga rör som förbinder luftstrupen med lungorna. De levererar syre till kroppen, vilket är anledningen till att det är så viktigt att vi håller dem friska och i gott skick. I den här artikeln kommer vi att förklara hur du kan stärka bronkerna naturligt med medicinalväxter.

Bronkernas viktiga funktion

kronisk bronkit

När bronkerna når lungorna expanderas de och förgrenas ut i de lobära bronkerna som i sin tur förgrenar sig i de mindre bronkiolerna. Tack vare dessa får vi syre och luft samt en god luftvägshälsa, vilket säkerställer att vi får de krafter vi behöver för att utföra våra dagliga aktiviteter, så att vi kan fungera normalt utan att bli trötta.

Men ibland kan vi drabbas av hosta och trötthet, inflammation eller slem, eller ännu värre, astma. Allt detta förvärras om vi lider av allergier. Det finns många sjukdomar som är förknippade med våra bronker, vilket gör att det är viktigt att vi tar hand om dem och har koll på vilka riktlinjer vi ska följa för att hålla dem i gott skick. Vi kommer här att visa dig vilka örter som kan vara till hjälp.

Medicinalväxter som rensar och stärker bronkerna

1. Den alltid lika pålitliga ingefäran

Ingefärste stärken bronkerna

Ingefära är en medicinsk rot som är nästan oumbärlig i hemmet. Den har åtskilliga hälsoegenskaper, och det är alltid klokt att dricka en kopp ingefärste om dagen. Men visste du vad ingefära kan göra för dina lungor? Tack vare en förening som kallas 6-gingerol kan vi stärka hälsan hos våra bronker och lungor, vilket hjälper oss att bli av med slem, gifter och många typer av allergener. Du kan dricka två koppar om dagen, särskilt efter måltider. Du kommer märka hur bra du börjar må.

2. Infusion av timjan

Timjan

Har du provat infusion av timjan? Den är smakrik och lättsmält. Dessutom är den viktig för våra lungors och bronkers hälsa. Hemligheten ligger i den aktiva beståndsdelen av växten – tymol. Med hjälp av denna växt kan vi rensa våra lungor och minska inflammation i bronkerna, men en av dess mest intressanta funktioner är att den hjälper till att eliminera bakterier från luftvägarna. Ta två infusioner av timjan per dag. En på morgonen och en efter middagen.

3. Amerikansk alm

Infusion av citronmeliss

Oroa dig inte, du kan lätt hitta amerikansk alm i hälsokostbutiker. Det är en växt som man främst använder för att behandla lung- och luftrörsproblem. Den är fantastisk och har en starkt läkande förmåga. En av dess huvuduppgifter är att rensa ut slem från lungorna och minska inflammation i irriterad vävnad samt förbättra vårt immunförsvar och alla delar av våra andningsorgan. Den är tveklöst en av de mest rekommenderade örterna och den har faktiskt använts ända sedan antiken för alla typer av luftvägsbesvär. Du kan även använda den som ett grötomslag.

4. Rosmarinextrakt

Rosmarin

Det har nästan samma egenskaper som rosmarin, men dess aktiva beståndsdelar som verkar för att minska inflammation är mycket större och mer kraftfulla, och det är därför vi rekommenderar att du tar en enda infusion per dag, direkt efter lunch. Det är också en mycket lättsmält infusion, vilket gör den till en enkel huskur att ta när vi drabbas av influensa eller när bröstet känns överbelastat av slem. Kom ihåg att dricka mycket vätska, och glöm inte att ta en kopp rosmarininfusion om dagen. Vi rekommenderar också att gnugga huden med dess olja. Den lugnar, fräschar upp och fungerar som en bra slemlösare. Tveka inte att testa den.

5. Kungsljus

Infusion av tång

Den är inte så välkänd, men dess egenskaper är mycket kraftfulla. Känner du till vilka som är de främsta fördelarna med denna växt? Den lindrar hosta och rensar luftvägarna så att man lättare kan andas. Den är mycket effektiv, och du kan hitta den i hälsokostbutiker i flera former: som påsar avsedda för infusion eller som kapslar. Om du väljer kapslarna, kom ihåg att den rekommenderade dosen är 200 mg två gånger dagligen. Om du ​​tar dem under loppet av 10 dagar ser du omedelbara resultat. Denna växt är mycket fördelaktig.

6. Infusion av anis och lakrits

Anis

Den har en säregen, trevlig och originell smak. Om du blandar anisfrö med lakritsrot får du denna mer än idealiska huskur som minskar slem i lungorna och är perfekt för behandling av hosta och astma. Den minskar inflammation i luftvägarna och lindrar bronkial inflammation. Det är en medicinsk behandling som är värd att lägga på minnet och den passar för både barn och vuxna.

Tveka inte att dricka två infusioner per dag, en på morgonen och en på kvällen. Du kan alltid hitta dessa ingredienser i hälsokostbutiker.

Självfallet är det också viktigt att ha sunda levnadsvanor för att förbättra hälsan hos dina lungor och bronker. Eliminera tobak, drick mycket vätska och motionera. Undvik att vistas på platser med höga halter av luftföroreningar. Ta väl hand om dig själv och glöm inte att dagligen dricka någon av de infusioner som vi listat här.