Rensa kroppen med 10 effektiva infusioner

Normalt lagrar vår kropp toxiner som produceras av levande celler eller organismer, såsom djur, bakterier och andra biologiska organismer. Dessa gifter har förmågan att orsaka både lindriga och allvarliga sjukdomar.

Det finns två typer av toxiner: De exogena toxinerna som kommer in i vår kropp när vi andas, som i fallet med föroreningar, samt genom huden och genom mag-tarmkanalen; och de endogena toxinerna som produceras av vår egen kropp på grund av tarmbakterier, fria radikaler och parasiter samt av stress och ångest.

Det är nödvändigt att eliminera toxiner i syfte att upprätthålla god hälsa. Vår egen kropp är ansvarig för att bli av med dem, men i vissa fall gör den inte tillräckligt. Överskott av toxiner kan orsaka betydande trötthet, stress och allergier. Lyckligtvis finns det många växter som kan hjälpa dig i elimineringsprocessen. I den här artikeln listar vi tio växter som du kan använda för att göra naturliga infusioner i syfte att rensa kroppen samt förklarar hur du går tillväga för att bereda dem.

Mistel

Mistel är en reningsväxt som eliminerar gifter och ökar produktionen av urin. Koka en liter vatten och tillsätt två blad. Därefter häller du blandningen genom en sil och låter den svalna till önskad temperatur innan du dricker. Om du tycker att smaken är för bitter kan du sockra med lite honung.

Kronärtskocka

Kronärtskocka
Kronärtskocka hjälper till att rena urinvägar samt underlättar matsmältningen. Det är en av de bästa växterna att ta till när du vill rensa kroppen och det är därför den också rekommenderas för överviktiga personer. Vidare rekommenderas växten även för diabetiker eftersom den innehåller insulin i stället för stärkelse. Den är också hypoglykemisk, vilket gör att den minskar överskottet av socker i blodet.

För att bereda den, häll ett glas vatten i en kastrull tillsammans med 3 blad, koka i några minuter och låt sedan dra. Avlägsna bladen eller häll blandningen genom en sil. Låt den svalna något innan du dricker den. Drick detta varje dag så kroppen kan dra maximal nytta av egenskaperna hos denna växt.

Grönt te

Egenskaperna hos grönt te är oändliga, men som vi alla vet är den viktigaste egenskapen dess diuretiska effekt och dess effektivitet när det kommer till att minska kolesterolnivåer. Lägg 3 blad i en kopp kokt vatten, låt dra och drick.

Blåbär

Blåbärsinfusion
Blåbärsinfusion är verkligen effektiv eftersom den bidrar till att minska vätskeansamling. Den rekommenderas för personer som lider av urinvägsinfektioner, t. ex. blåskatarr.

Grapefrukt

Denna infusion är utan tvekan perfekt för att stimulera matsmältningen och minska aptiten, och den hjälper på så sätt till vid viktminskning. Tillsätt några skivor av en grapefrukt och koka dem i vatten, ta bort skivorna och drick infusionen.

Timjan

Timjan
Timjan hjälper till att rensa kroppen och förbättra matsmältningssystemet. Om du drabbas av allvarlig mensvärk är det också en viktig allierad i kampen mot detta. Det används också för att minska celluliter och vid viktminskning. Tillsätt en sked torkad timjan i kokande vatten, låt infusionen dra och drick den.

Fänkål

Fänkål gör underverk i rensningen av njurarna och är ett utmärkt diuretikum. Koka stjälkar och blad i vatten, häll det genom en sil och drick det.

Maskros

Maskros
Maskros hjälper till att rena levern och effektivisera matsmältningen. Lägg en matsked maskros i en kopp kokande vatten, låt det dra och häll blandningen genom en sil innan du dricker.

Persilja

Denna växt är idealisk för att påskynda elimineringen av vätska. Tillsätt två matskedar blad i en liter vatten och låt sjuda i fem minuter. Avlägsna bladen med en sil och drick kontinuerligt under hela dagen.

Selleri

Cellerishake
Eftersom selleri har renande egenskaper är det en allierad i att eliminera föroreningar och gifter. Det hjälper också vid viktminskning och renar levern. Bered en infusion genom att koka några stjälkar i en liter vatten. Drick kontinuerligt under hela dagen.

Kom ihåg…

De flesta av dessa växter kan du hitta i närmaste livsmedelsbutik. Även om de flesta av de infusioner som anges ovan hjälper till vid viktminskning måste de åtföljas av en balanserad kost. Om du är gravid bör du inte dricka dessa drycker. Och även om vissa av dem är menade att konsumeras kontinuerligt bör du inte missbruka dem eftersom de i överskott kan ha en laxerande effekt.

MER FÖR DIG