Flera stycken naturliga huskurer mot hosta

För att dra nytta av de lugnande effekterna hos honung och varm citron använder vi dem strax innan vi går och lägger oss. Vi undviker därmed nattlig hosta.
Flera stycken naturliga huskurer mot hosta

Senaste uppdateringen: 06 februari, 2019

Hosta är ett andningsproblem som många lider av. Det påverkar både barn och vuxna, men är speciellt vanligt hos unga barn samt äldre människor. Hostan kan många gånger vara värre under natten, eller då vi går upp på morgonen och det är kallt.

Vi kommer i denna artikel lära oss om naturliga kurer mot hosta som hjälper till att lugna ner kroppen. Dessa har genom åren visat sin effektivitet och är i dagens läge något man använder för att förbättra livskvaliteten hos många.

Kurer mot hosta: citron och honung

Citron och honung är en perfekt kombination för att lindra och förbättra symptomen av nattlig hosta, och de gör bäst nytta om du tar dem precis innan du går och lägger dig.

Denna behandling är väldigt enkel att tillreda, men den är också väldigt effektiv. Det första du gör är att värma en kastrull med vatten och lägga till en matsked honung och en matsked citronjuice. Denna kur bör du ta då den är varm och därefter går du direkt och lägger dig. Den har då en lugnande effekt och lindrar problemen i halsen och luftvägarna så att du inte behöver känna av hostan. Efter att ha använt denna huskur bör du inte ta något kallt.

Kurer mot hosta: lök och honung

lök

Denna sirap, som tillreds med lökjuice och honung, är mycket effektiv mot hosta och motverkar speciellt de jobbiga episoder av hosta som uppstår på morgonen. Lök har otroliga antibakteriella och antibiotiska egenskaper, och honung har i sin tur många antiseptiska, antiinflammatoriska och antibiotiska egenskaper. Då dessa blandas får du därför en av de bästa naturliga huskurerna som finns mot hosta.

Det är väldigt enkelt att förbereda denna sirap. Det första du bör göra är att urholka en stor lök och i detta hål lägger du några matskedar honung. Låt sedan detta stå i några timmar. Löken kommer under tiden släppa ifrån sig sina juicer, vilket kombineras med honungen och leder till en fantastisk kur mot hosta. Du tar det med en sked.

Ett annat sätt att förbereda denna effektiva sirap är att lägga några skivor lök i en skål. Därefter lägger du i honung och låter det sedan stå i några timmar. Även här tar du sirapen med en sked.