11 håraccessoarer som får dig att se fantastisk ut

11 håraccessoarer som får dig att se fantastisk ut

Senaste uppdateringen: 11 februari, 2023

Det finns dagar då du vill göra mer med ditt hår, kanske lite vågor, en färgad hårslinga eller en annan frisyr än den du alltid har. Håraccessoarer är det du behöver för detta uppdrag för att se fantastisk ut.

Mångfalden av håraccessoarer och enkelheten att använda dem på gör att kreativiteten kan blomstra när man sätter ihop nya stilar som väcker uppmärksamhet. Dessutom, beroende på vilka accessoarer du väljer, kan du framhäva dina egenskaper, kombinera med outfits och verkligen låta din personlighet glänsa. Låt oss lära oss att hur vi drar bäst nytta av dem.

Håraccessoarer: En touch som framhäver och ger en fantastisk look

Ibland övervinner våra hektiska rutiner och det frenetiska tempot i det moderna livet vår önskan att ägna mer tid åt att snygga till vårt hår. Men när du inte har mycket tid blir håraccessoarer ett utmärkt alternativ eftersom du kan få en fantastisk look utan större ansträngning.

De finns i flera olika designer för att kunna stylas efter tillfället och den teknik du vill prova. Tanken är att se bra ut och även lite snyggare utöver det vanliga.

Dessa praktiska föremål kan anpassas till din vardag för jobbet, gymmet eller skolan. Men du kan också använda dem i mer formella evenemang. Det finns alltid ett tillfälle när det är en bra idé att piffa till håret med dekorativa element.

Vi tror att du också kan vilja läsa den här artikeln: De största misstagen vid hårblekning och hur man gör det på rätt sätt

Olika typer av håraccessoarer som skapar en perfekt look

håraccessoarer
Pannband kan hjälpa dig att få en avslappnad look, men också en formell, beroende på designen och hur du kombinerar dem med din outfit.

Det finns ett brett utbud av både diskreta och mycket blickfångande tillbehör. Det finns de med lätt fastsättning och de med mer hållfasthet. På liknande vis kan du hitta moderna eller vintageplagg som passar för kort hår eller långt hår. Hur du väljer beror på just din smak och hur mycket du vill uppdatera din frisyr.

Här är några tips för hur du skapar ett fantastiskt hår med håraccessoarer.

1. Pärlspännen

Pärlor lyfter vilken frisyr som helst. Om du dekorerar med rätt mängd ger dessa hårspännen en elegant touch till frisyren. Dessutom behöver du inte nödvändigtvis delta något tjusigt evenemang för att visa upp dem.

2. Kammar

Kammar är hårspännen i olika former som du kan använda för att samla ihop hela eller delar av ditt hår. Försök att hitta sådana som är gjorda av ett material som är vänligt mot håret, men som också är tillräckligt starka för att hålla uppe din frisyr.

Ett unikt sätt att använda kammar är att dela upp håret och fläta in ett löst band på ena sidan, medan du samlar ihop den andra delen med kammen.

3. Band

Elastiska eller styva tygband som bildar en rosett är andra tjusiga håraccessoarer som ger dig en fantastisk look. Välj gärna en annan färg än din hårfärg. De kan vara släta, rynkade eller i blandad utformning; de kan också vara enfärgade eller ha ett dekorationstryck.

Du kan också förvandla näsdukar och halsdukar till pannband.

4. Löshår

Det blir alltmer populärt att fästa slingor med naturligt eller syntetiskt hår till frisyrer. Du fäster dessa med ett spänne och kan välja om du vill ha den till hästsvans, lugg eller annat. Syftet är att simulera att dessa hårförlängningar tillhör ditt eget hår. Därför finns de i alla typer och hårfärger; vissa går även att färga.

5. Små hårspännen eller hårnålar

Dessa accessoarer håller länge och vi har alla använt dem någon gång. Hårspännen eller hårnålar hjälper dig att styla alla slags bulliga frisyrer eller bara att platta till hårslingorna eller virvlarna. Det finns även mer färgglada hårspännen och även sådana med strass, färger och utsmyckningar som gör att de sticker ut i din frisyr.

6. Pannband

Pannband är perfekt när du ska på gymmet och hålla håret borta från ansiktet medan du tränar. I varmt väder är de också användbara för att hålla håret borta från ansiktet och hålla det rent. Oavsett om de är gjorda av elastiskt eller vanligt tyg, är pannband en håraccessoar med vilken du kan skapa en sportig eller avslappnad look.

7. Tiaror

håraccessoarer håraccessoarer för att se fantastisk ut för ett bröllop
Tiaran är en klassisk brudaccessoar. Men du kan även använda dessa vid andra tillfällen.

Tiaror med en subtil glans, oavsett om de är pärl- eller stenbelagda eller utan ytterligare utsmyckningar, framhäver en persons stil och eleganta outfits. Om du gillar dessa accessoarer, var noga med att välja de som inte överglänser din look och som inte skadar varken ditt hår eller din hårbotten. När det gäller pannband med blommor är dessa utmärkta att använda på utomhusevenemang på grund av deras romantiska natur.

8. Hårmunkar

Det här verktyget hjälper dig att sätta upp håret och skapa en fyllig frisyr och ett formellt och snyggt utseende. I grund och botten är de hårband som ser ut som munkar som du kan rulla håret runt. För att göra detta, utför följande steg:

  • Samla ditt hår till en hög eller låg hästsvans med ett gummiband.
  • Sätt in munken så att den ligger runtom gummibandet.
  • Dela hästsvansen i två delar och för dem en i taget runt munken.
  • Hårets toppar ska vara fästa inne i munken när du rullar upp den. Målet är att fodra munken med hår.

Skräddarsy dem med pärlor, accessoarer eller andra tillbehör runtom. Dessutom hjälper hårgelé och sprayer och spännen till att hålla frisyren intakt under en längre tid.

9. Gummiband

Gummiband för håret använder du om du vill sätta upp ditt hår till en piffig hästsvans, en halvsvans eller en fläta. Dessa gummiband kan vara gjorda av tyg, men många väljer plastalternativet eftersom de inte skadar eller drar i håret.

De finns i alla färger och i storlekar från pyttesmå till jättestora. Gummiband med mindre diameter är inte lika resistenta mot tjocka hår med mycket volym.

Om du vet hur du ska leka med din frisyr kan du gömma gummibanden i håret för att ge en illusion av att ingenting håller det på plats. En annan poäng till deras fördel är att man kan blötlägga gummiband i några sekunder i kokande vatten för att återställa dem deras ursprungliga form, oavsett hur mycket de har blivit uttänjda.

10. Rosetter är håraccessoarer som får dig att se fantastisk ut

Band eller rosetter tar tillbaka modet från 80-talet när frisyrer pryddes med rosetter av alla storlekar. När det kommer till att använda rosetter i håret, är det lämpligt att använda design som kontrasterar både din hårfärg och dina kläder. Den bästa metoden att bära denna trend? Fäst på en hästsvans i löshår!

11. Hårklämmor

Hårklämmor är speciella på grund av sin mångsidighet och sin speciella konstruktion utformad för att inte anstränga håret. Harts, kolstål och plast är de material som hårklämmor ofta är tillverkade av.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: Allt du behöver veta för att donera ditt hår

Försiktighetsåtgärder att vidta när du använder håraccessoarer

När du stylar ditt hår och lägger till accessoarer, var noga med att inte dra åt för hårt. Som Colombian Association of Dermatology and Dermatologic Surgery säger, så är det viktigt att inte ha alltför tajta frisyrer för att inte tappa hår i vissa områden.

Actas Dermo-Sifilográficas nämner också risken för follikulit när det är för mycket drag i hårstråna. I allmänhet händer detta med hästsvansar och flätor, så förutom att inte sätta upp håret alltför tajt, se till att alltid använda accessoarer som inte skadar ditt hårs hälsa.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.