5 frisyrer som får dig att se yngre ut

Var modig och prova på olika hårstilar och frisyrer för att se yngre ut. Glöm inte att om du inte gillar frisyren kan du bara låta håret växa ut igen.
5 frisyrer som får dig att se yngre ut

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2019

Alla söker efter den där originella, roliga detaljen som får dem att se yngre ut. Du väljer med stor försiktighet ut smink, kläder och, givetvis, dina frisyrer.

Men det finns några saker vi vill klargöra. Om du är 50 år ska du inte försöka se ut som 20.

Nyckeln är att hitta den frisyr, den klädstil och det smink som passar dig och dessutom gör att du inte ser äldre ut än du är.

Experter säger faktiskt att de flesta kvinnor begår samma misstag: de använder för mycket smink eller väljer en skrikig hårfärg som i slutänden får dem att se äldre ut.

Ingen känner dig själv bättre än du och ingen vet bättre vilken image du vill utstråla. Ibland kan små förändringar göra underverk. Allt som krävs är dessutom lite mod.

Här kommer fem enkla tips på frisyrer du kan prova för att se yngre ut.

1. Ta en risk med kortare frisyrer

Det kommer en tid när långt hår kanske inte passar dig längre. Allt beror givetvis på vilken typ av ansikte du har.

  • Tidens gång har en tendens att göra ansikten längre, och i många fall blir kinderna hängiga eller ansiktet fylligare.
  • Långa, raka frisyrer betonar dessa drag. Det är därför det inte finns något bättre än att ta risken och klippa håret lite kortare.
  • Utan tvivel är de bästa valen en bobfrisyr eller pixiefrisyr. Dessa är väldigt självsäkra, ungdomliga stilar som ofta ser bra ut på alla.

Bobfrisyr

2. Försök att ha lugg

Om du vill se yngre ut kan du alltid prova på att ha lugg. De kommer i många olika stilar: åt sidan, rufsig, rak, delad på mitten, trubbig…

Men du måste vara försiktig med dem. Ibland kan en lugg få ditt ansikte att se bredare ut, så precis som med allt annat kan du prova och se vad du tycker.

3. Uppklippta frisyrer

Uppklippta frisyrer har alltid varit en av de populäraste stilarna för att se yngre ut.

De ger rörelse, fräschhet och originalitet till ditt hår. För att få den lämpligaste frisyren bör du tala med en bra hårspecialist eftersom det kräver en hel del färdighet.

Det är en frisyr som aldrig går ur modet, och framförallt är den mycket bekväm.

  • Det må vara sant att uppklippta frisyrer vanligtvis görs för långt, rakt eller lockigt hår, men de är även utmärkta för kortare hår. De ger dig mer volym och rörelse.
  • Nyckeln är att leka med luggen. Om du klipper den åt sidan och ger den en “rufsig” look blir hela ditt utseende mer ungdomligt.
Frisyrer på kändisar

4. Vilken hårfärg ska man välja?

Det skulle vara lätt att säga att det kommer en tid när nästan alla skaffar blont hår. Denna färg associeras med ungdomlighet, så många kvinnor väljer den när de vill se yngre ut.

  • Det stämmer dock inte alltid. Att ha platinablont hår kan vara riskabelt. Utöver det måste du uppmärksamma din hudton.
  • Det är värt att nämna att chokladbrunt och guldnyanser alltid är attraktiva. Försök att inte alltid satsa på den extrema färgpaletten.
  • Var heller inte rädd för att kombinera två eller tre nyanser för att se vad du tycker.

5. Kortare där bak ser alltid bra ut

Om du har en bobfrisyr ska du försöka att alltid klippa lite kortare där bak. Om du har hög panna kan det dock göra att du ser äldre ut än du är.

  • Det är bäst att välja en ledig frisyr där några strån ramar in ansiktet. Försök att styla ditt hår så att du uppnår den antydan av bekymmerslöshet som är så lockande och originell.

Tänk på att du för att se yngre ut först måste veta vad som ser bra ut på dig. Uppmärksamma din ansiktsform innan du väljer en frisyr.

Kolla även vilka färger som bäst passar din hudton.

Hårfärg

Notera att det alltid är värt att lita på ett proffs. Någon på din salong kommer kunna ge dig bra råd.

Förlita dig inte helt och hållet på guider på internet. Ibland kan du basera ditt beslut på hur en modell ser ut, men den personen kanske inte alls liknar dig.

Innan du kan se yngre ut är det första du måste göra att fokusera på att se bra ut och se dig själv som attraktiv, oavsett hur gammal du är. Tveka inte att prova dessa enkla tips för att hitta nya frisyrer som passar dig.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.