4 tips för att släta ut och lyfta hängande kinder

Även om våra arvsanlag oftast bestämmer utseendet på vårt ansikte kan sunda matvanor och god omsorg om vår hy göra underverk.
4 tips för att släta ut och lyfta hängande kinder
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Har du märkt att dina kinder blivit lite slappa? Att de inte är lika fasta som förr? Oroa dig inte; här är några enkla och billiga huskurer för att motverka hängande kinder och få dig att känna dig attraktivare.

Tips för att jämna ut och lyfta hängande kinder

Kinder

Som du vet kommer med tiden små förändringar långsamt mejsla bort våra unga drag och förändra vårt utseende. Detta är en naturlig företeelse som vi måste lära oss att acceptera.

Även om vi alltid kan bekämpa effekterna av åldrande med huskurer och skönhetsbehandlingar så förhindrar dessa inte alla ålderstecken. Vi kan inte få en tjugoårings ansikte när vi är femtio år gamla. Men vi kan fortsätta tycka att vi ser bra ut i spegeln. Det är det viktiga.

Våra genetiska arv, viktförändringar och bra eller dålig kost är några av de faktorer som påverkar om våra kinder hänger mer eller mindre. Men vi kan hjälpa dem – vi kan mildra effekterna med några enkla huskurer.

1. Ansiktsövningar för att motverka hängande kinder

Ansikte

Precis som vi tränar för att forma rumpan och tona magmusklerna kan vi göra samma sak med våra kinder. Dina kinder kommer alltid ha sina muskler, och därför kan du stärka och därmed lyfta dem.

Detta är en övning som är väl värd ett försök. Hur utför du den? Det är väldigt lätt; ställ dig framför spegeln och le så överdrivet och markant du bara kan i ungefär tio sekunder. Därefter vilar du en stund och upprepar övningen 5 gånger.

Fyll sedan munnen med luft (som om du drog luften ur en ballong) och pressa kinderna utåt. Gör även detta i 10 sekunder, slappna av och upprepa 5 gånger.

Slutligen masserar du området precis ovanför dina kindben i cirkelrörelser med båda händerna i 2 minuter. Därefter rör du dig lite längre ned till mitten av kinderna där du kan känna dina tänder. Upprepa proceduren två gånger om dagen.

2. Mask med avokado och honung

Avokadomask

Denna välkända huskur är verkligen lätt att göra. Du vet redan att avokado är åtstramande och återfuktande. Det hjälper dig att få en mer tonad och återfuktad hy genom att ge den näring, vilket förebygger uppkomsten av rynkor och ger musklerna de byggstenar som de behöver för att fungera väl.

Allt du behöver göra är att gröpa ur massan från en halv avokado och tillsätta två matskedar honung. Blanda väl och applicera denna kräm på dina kinder i 15 minuter. Det är perfekt att göra detta strax före sänggåendet. Efter att masken har varit på i 15 minuter sköljer du med varmt vatten. Det är riktigt effektivt.

3. Mask med yoghurt och aloe vera

Aloe vera motverkar hängande kinder

Detta är en mycket näringsrik kur som används av många kvinnor. Naturell yoghurt i kombination med aloe vera fungerar som en utmärkt åtstramande kräm och därför är det väl värt att börja varje dag med den.

För att bereda den häller du upp fyra matskedar vanlig yoghurt i en skål och tillsätter sedan två matskedar aloe vera-gel. Använd en sked för att blanda ingredienserna tills du får en slät kräm.

Den är mycket lätt att använda. Applicera den på ansiktet med en borste och låt den verka i 20 minuter. Du kommer att märka att den fäster bra på huden. När 20 minuter har gått kan du ta bort den med vatten.

Du kommer omedelbart känna att du fått en mycket slätare hy. Om du gör detta varje dag kommer du steg för steg att börja stärka och lyfta dina hängande kinder.

4. Ät och drick rätt

Juice

Dina kostval återspeglas på ditt yttre. Tänk på att vätskeretention leder till att dina kinder ser pösiga ut, och att viktskillnaderna kommer att ha en långsiktig effekt på din ämnesomsättning och din hud, som så småningom kommer att få ett hängigt och slappt utseende.

Allt detta kan undvikas genom att följa en naturlig rensningsdiet med juice av grapefrukt, apelsin och jordgubbar – en utmärkt dryck för både rengöring och avgiftning av kroppen.

Vi vet att det är svårt att låta bli dem ibland, men du kommer märka att om du begränsar konsumtionen av godis och bakverk kommer det att märkas på din hälsa och din hy. Du bör istället öka mängden sallader, fibrer, nötter och vegetabiliskt protein i dina måltider eftersom dessa är särskilt viktiga för att stärka musklerna.

När du går ner i vikt kan huden lätt bli hängig och därför bör du alltid ta hand om ansiktsmusklerna för att hålla dem starka och välnärda, något som du underlättar när du äter livsmedel rika på vegetabiliska proteiner. Och glöm inte att hålla dig välhydrerad. Detta avgiftar kroppen och bidrar till att dina organ fungerar bättre.

Det är verkligen inte omöjligt att släta ut hyn och lyfta hängande kinder. Allt som krävs är lite ansträngning och dessa enkla tips. Det är väl värt att ge dem ett försök.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.