7 hårtrender som är heta på TikTok

De hetaste hårtrenderna presenteras först på TikTok. Låt oss ta en titt på vad som kommer för den här säsongen.
7 hårtrender som är heta på TikTok

Senaste uppdateringen: 22 november, 2022

TikTok är ett av de sociala nätverk som har vuxit mest på senare tid. Mellan handledningar, utmaningar och underhållning försvinner tiden lätt när du scrollar i den här appen. I den här artikeln ska vi fokusera på skönhetssektionen och dela några av de hårtrender som just nu trendar på TikTok.

Tanken är att ge dig en överblick över vad som är hett just nu inom trendigt hår. Kändisar och influencers delar sina bilder och visar oss trenderna som redan är på modet.

1. Hårtrender på Tiktok: Hockeyfrillan

Vi börjar med denna frisyr, kallad mullet på engelska, som har blivit viralt på sociala nätverk. Det är för närvarande en av de mest efterfrågade hårklippningarna hos frisörer runt om i världen. Du vet säkert det redan för att du har sett det, men du kanske inte visste vad det hette och historien bakom frisyren.

Vid denna klippning lämnar man kort lugg i pannan, medan sidorna är ännu kortare och till och med rakade i vissa fall. Samtidigt är håret baktill längre.

Dess ursprung går tillbaka till det romerska imperiet och den hjälm som man bar då, för att underlätta sikten framåt och åt sidorna.

Tillbaka i våra dagar är hockeyfrillan ofta en symbol för uppror i punk- och queergrupper. Det är också en frisyr som tenderar att skapa känslor: antingen älskar du den eller så hatar du den. Eftersom det inte är en konventionell klippning, har den fått lika många följare som människor som aldrig skulle kunna tänka sig denna frisyr.

Frisyren tillgodoser dessutom behoven av representation och identifieringen av de nya sociala könen. Detta beror på att dess egenskaper placerar den mellan det maskulina och feminina, varför människor som identifierar sig som icke-binära ofta föredrar denna frisyr.

hårtrender: lugg och mullet cut
Hockeyfrillan, eller mullet, har mycket definierade linjer. Den passar alla, oavsett socialt kln.

2. Vargfrisyr

Denna nya frisyr är en blandning av mullet och shag. Den första beskriver vi ovan, medan den senare är en klippning i lager upp mot toppen av huvudet, vilket resulterar i en sorts “vargeffekt”.

Frisyren avslutas framtill med en luggardin. Den öppnar sig i en inverterad V-form i pannan.

Vi tror att du kan vara intresserad av att läsa detta också: 5 fantastiska frisyrer för krulligt hår

3. Bubbelflätor

En av de trender som sveper över TikTok är denna frisyr som unga kändisar älskar. Det är en snygg blandning av hästsvans och bubbelfläta (en hästsvans som är uppdelad i rundade delar som separeras med gummiband). Denna frisyr ger håret rörelse och är väldigt lätt att göra.

4. Highlights

Dessa är klassiska färgade highlights som kontrasterar mot hårets baston. Vissa föredrar bara två breda highlights framtill för att rama in ansiktet. Andra väljer fler highlights fördelade i håret.

Vilken färgen du ska ha på din på highlights beror på hur modig du är. Det beror också på hur mycket du vill att ditt nya utseende ska sticka ut.

5. Heta hårtrender på TikTok: 90-talsfrisyr

För de av oss som älskar allt som har med det härliga 90-talet att göra, kan vi glädja oss åt att den tidens frisyrer tillbaka med en revansch. Överdimensionerade hästsvansar eller scrunchies är hett på TikTok, och frisyrerna dyker redan upp i den nya säsongens hårtrender.

Oavsett om det är en hel eller halv hästsvans, hög hästsvans eller sidoflätor, kommer 90-talet tillbaka till liv. Blir du sugen på nostalgin?

6. Krulliga lockar

Naturliga lockar trendar i denna säsong. Äntligen kan vi ta farväl av hårplattningar som kan orsaka så mycket skada på våra hår.

Så om du känner dig lockad av detta, är det dags att återfukta dina lockar och bära dem naturligt. Något att lägga till denna trend är en lockig lugg. Ja, det stämmer: lockig lugg! Vi säger också äntligen adjö till stigmat att lugg och lockar inte är kompatibla.

Gillar du den här artikeln? De bästa frisyrerna 2018: 7 olika stilar

7. Heta hårtrender på TikTok: Page

Page eller bobcut är en ganska kort frisyr, där håret är längre framtill och kortare i nacken. Denna stil passar alla typer av hår och ser bra ut i lockigt, vågigt och rakt hår. Det är dessutom en bekväm frisyr och ger både volym och rörelse.

hårtrender: korta bobs
En bob ska ha en väldesignad följsamhet så att den inte ser för abrupt eller taggig ut.

Vilka är dina hårfaviroter på TikTok?

I den här artikeln har vi presenterat sju olika frisyrer som har fått miljontals röda hjärtan på TikTok. Vi hoppas att du vågar välja den du gillar mest och provar för ditt hår.

Slutligen, kom alltid ihåg att låta en utbildad professionell stylist arbeta med ditt hår. Gör det inte själv hemma, för du kan riskera att bli missnöjd med resultatet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Molpeceres, A. M. V. (2018). Prensa de moda para hombres en España: intereses de clase y tendencias en La guía del peluquero (1873-1880). Revista internacional de Historia de la Comunicación, (10), 30-54.
  • CABELLO, C. D. C. P. U., DE CABELLO, S. P. C. T., DEL CABELLO, G. Y. R. G., & ALIMENTACIÓN, C. S. Y. CUIDADOS ESTÉTICOS PARA EL EMBELLECIMIENTO CAPILAR.
  • Barrera Morataya, S. C. (2020). Conocimiento que poseen los estilistas en el cuidado y procesamiento químico del cabello, y diseño de una guía con énfasis en la salud e imagen estética, en salones de belleza de zona 10 de la Ciudad de Guatemala, y el Municipio de Villa Nueva, de Agosto-Diciembre 2018(Doctoral dissertation).
  • MARIA, S. Peinados de ceremonia, fiestas o bodas.
  • Borbor Sánchez, J. F. (2021). Exposición prolongada a productos químicos de tintura y alisado capilar y su efecto en la salud en los trabajadores de salones de belleza del cantón Paján, provincia de Manabí.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.