De bästa frisyrerna 2018 - 7 olika stilar

Det finns flera olika hårstilar som är populära 2018. Välj den som bäst passar ditt utseende, ditt ansikte och givetvis din personliga smak.
De bästa frisyrerna 2018 - 7 olika stilar

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2019

Varje år förändras stilar och trender, och frisyrer är inget undantag. Trenderna för den här säsongen visar att kort hår är inne, men det finns även andra stilar. Idag ska vi ta en titt på vad vi anser vara de bästa frisyrerna 2018.

Inom stil- och modevärlden finns det få saker som får så mycket uppmärksamhet som hår.

Den frisyr man har säger mycket om vem man är. Kombinerat med kläder ger det varje person en individuell stil och utstrålning som lämpar sig för dennes personlighet.

De sju bästa frisyrerna 2018

1. Flapper

Så kallade flappers var moderiktiga på 20-talet, och hade då ett rebelliskt inslag eftersom de inte följde de dåvarande “reglerna”. En flapper är därmed djärv och stark, och är en frisk fläkt bland årets frisyrer.

Det är en kort hårstil som är väldigt likt en bobfrisyr. Skillnaden är att ändarna är något ovårdade medan luggen går nästan ned till ögonbrynen.

Stilspecialister rekommenderar den för kvinnor med runda ansikten. Det är den perfekta looken för dagens unga “rebeller”; de som inte lever ett konventionellt liv och vill visa upp det.

2. Bobfrisyr

Den traditionella bobfrisyren är också fortfarande en av de bästa frisyrerna 2018. Fördelarna? Först och främst är den lätt att ta hand om och ger alla som har den ett ungdomligt utseende.

Stilen passar dessutom alla ansiktsformer. Det gör den till något av ett “wildcard” för frisyrer. Den bärs i huvudsak med naturliga vågor och med viss asymmetri i fronten.

3. Superlångt hår

Superlångt hår är inne

Tvärtemot vad vi redan nämnt innebär den här stilen att man sparar ut till superlångt hår . Kändisar som Kim Kardashian och Mila Kunis har på senare tid visat upp sina långa hårsvall. Även tidskrifter som Vogue har slagit fast att det är en av de bästa frisyrerna i år.

Det är många kändisar som har haft hår ända ned till midjan.

Jennifer Lopez och Beyonce är ett par kändisar som hade superlångt hår under Grammy Awards i november.

4. Hög hästsvans

Hög hästsvans är i mode

Det kan anses vara en variation av den förra frisyren. En kvinna med superlångt hår kan göra det rakt och sedan sätta upp det i en hög hästsvans. Det skapar ett elegant utseende utan att man behöver gå till frisören.

Det får nacken att se lång och elegant ut. Om du vill kan du täcka håret med ett spänne, snodd eller fästa det med ditt eget hår. Man kan även använda hårsprej för att undvika strån som försöker fly.

Andra varianter du kan använda beroende på omständigheterna är:

  • Den ovårdade hästsvansen, för vilken du inte behöver lika mycket hårsprej.
  • Hästsvansen med sidostrån, för en mer ledig look.
  • Den vågiga hästsvansen, som ger ännu mer glamour till ditt utseende.

5. Kort, vågig hästsvans

Det är en av de mest mest populära hårstilarna 2018. Hästsvansen är perfekt för personer med kort hår.

För att göra den ska du först platta håret från rot till toppar. Skapa sedan en våg i det ut till topparna. Där vågorna kommer sätter du upp håret i en hästsvans.

Ett användbart tips är att separera vågorna med fingrarna. Försök att hålla den övre delen relativt tajt. Det ger dig en elegant look, och är inte svårt att göra.

6. Pixie

Pixiefrisyren har många varianter

Pixiefrisyren är ytterligare en av de bästa frisyrerna 2018. Lämna väldefinierade lager: håret i nacken relativt kort och lagret på huvudet lite längre.

Det är en trend som gått i och ur mode länge, men som enligt stylister kommer vara mycket inne under 2018. Det bästa med pixie är att den har så många varianter: ovårdad, blöt effekt, vinklade toppar, räfflad med flera.

Det är ett bra alternativ för kvinnor med ovala ansikten.

7. Hög bulle

Dolce & Gabbana använde dem på catwalken inför sin nya säsong, så vi kan bara anta att vi kommer se dem mycket i år.

Det må vara en enkel frisyr som många använder när de inte kommer på något annat, men den kan ge dig ett elegant utseende på kort tid.

Det finns många typer av bullar. Den höga bullen är framförallt ett fantastiskt alternativ för lockigt år, eftersom man sällan har tillräckligt med tid för att hitta en lösning för det.

Den största fördelen är att bullen lämnar ansiktet helt blottat; det är därför det perfekta tillfället att använda sitt bästa smink.

Listan kan göras ännu längre, och det finns många frisyrer med stort inflytande den här säsongen. Bland dessa kan vi nämna shag (i lager), den blöta looken eller de många varianterna på luggar, som alltid får en att se yngre ut.

Det finns mycket att välja bland, och du ska helst välja en frisyr som kompletterar din stil, ditt ansikte och givetvis din personliga smak.

Vilken föredrar du?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.