Få ett friskt och vackert hår utan friss

Visste du att en hårinpackning med banan är en av de bästa fuktighetskrämerna för vårt hår? Den bidrar till att minska friss, återfuktar håret samt gör det lent och lätthanterligt.
Få ett friskt och vackert hår utan friss

Senaste uppdateringen: 07 mars, 2019

Att ha lockigt hår är en verklig prövning för många människor eftersom de oftare får problem med friss jämfört med de som har rakt hår, även om rakt hår har sina nackdelar det också. Vi ska här ta tillfället i akt att berätta för dig hur du kan få vackert hår utan friss och visa upp de naturliga lockarna utan att förorsaka några skador på ditt hår. Fortsätt att läsa för att lära dig om några naturliga produkter som är mycket effektiva när det kommer till att hydrera håret, ge det näring, göra det mjukt och ge det ett riktigt vackert utseende. Vill du prova?

Hårinpackning med banan

En av de mest effektiva hemmabehandlingarna för att behandla torrt hår och förebygga friss är en inpackning gjord på bananer. Gör helt enkelt en puré av bananer och applicera den jämnt i hela håret. Låt verka i en halvtimme och tvätta sedan håret som vanligt.

Denna inpackning kan appliceras två eller tre gånger i veckan. Redan efter den första behandlingen kommer du att märka skillnaden då ditt hår kommer att kännas mycket mjukare och bli mer lätthanterligt.

Avokado med majonnäs

Avokadomask
För att tillverka denna inpackning mosar du en mogen avokado och gör en mycket slät pasta. Tillsätt sedan en eller två matskedar majonnäs. Applicera inpackningen i hela håret och låt den sitta i femton till tjugo minuter varpå du tvättar det ordentligt. Ditt hår kommer att bli mycket mjukare och få mera glans.

Vackert hår med äppelcidervinäger

Varje gång du tvättar håret kan du göra den sista sköljningen med en blandning av vatten (en halv liter) och äppelcidervinäger (tre matskedar), och på så sätt bidra till att få vackert hår utan friss och med mer glans.

Vackert hår med kokosolja

Kokosolja
Applicera varm kokosolja i hela håret, varpå du lindar in det i en handduk indränkt i varmt till hett vatten för att upprätthålla en stabil temperatur och låta oljan penetrera. Du kan lämna den på i tjugo minuter.

Denna behandling bör utföras två gånger i veckan för att hålla håret välhydrerat och förebygga friss.

Tips att hålla i minnet för vackert hår

  • Undvik överanvändning av hårtorken eftersom den torkar ut håret. Detta är en av de främsta orsakerna till friss.
  • Du kan använda en plattång för att minska friss så länge du också applicerar en fuktighetskräm av utmärkt kvalitet, företrädesvis naturlig.
  • Undvik alla produkter som gör håret tungt eller för fett, som vissa stylingkrämer som finns i handeln. Du bör välja naturliga fuktkrämer.
  • Din hårborste bör ha mjuka naturborst. Undvika till varje pris borstar gjorda av metall eller plast.
  • De hårvårdsprodukter du väljer bör vara av god kvalitet och i huvudsak fria från alkohol, oavsett om det gäller schampon, geler, sprayer eller stylingkrämer.
  • Det är bättre att tvätta håret med kallt eller ljummet vatten. Varmvatten torkar ut håret och försvagar det, vilket gör det sprött och frissigt.
  • Om du har lockigt hår bör du klippa topparna med jämna mellanrum. Du bör också använda en bra fuktkräm när håret är blött för att lättare kunna reda ut det.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.