14 tips för friskare hår

Ditt hår är känsligt för många saker: fuktighet, hetta, mineralinnehållet i vatten, ultravioletta strålar, din frisyr, stress – det är med andra ord svårt att alltid hålla det skinande, vackert och friskt, men det är definitivt inte omöjligt. Oroa dig inte. Ta fram penna och papper så att du kan notera våra 14 utmärkta tips på hur du kan få friskare hår på nolltid!

14 tips för friskare hår

Tips #1: Borsta och styla

När du vårdar ditt hår är det viktigt att alltid borsta det med naturliga borst och att göra det varsamt för att undvika skador på rötterna och hårfibrerna. Undvik att borsta håret när det är blött eftersom de då är känsligare och lättare går sönder. För att trassla ut blött hår bör du använda en kam med tjocka tänder och kom alltid ihåg att börja vid topparna.

Tips #2: Vilka produkter bör du använda?

Du vet redan att det finns många kemiska produkter som ditt hår dagligen utsätts för, och det går inte alltid att ersätta dem med Hårfärg

Vem vill inte ha skinande och vackert hår? Dessvärre kan damm, brist på näringsämnen och utsättning för cigarettrök förstöra ditt hårs naturliga glans. Denna behandling kan dock återställa ditt hårs ursprungliga briljans. Allt du behöver är att tvätta ditt hår i en lösning med vatten och äppelcidervinäger. Du kan även använda citronsaft. Denna metod tar även bort mjäll och andra bakterier som finns i håret.

Tips #6: Smutsiga kammar och borstar

Du vet redan vad damm och fett kan göra med ditt hår, men kom ihåg att redskapen du använder för att styla ditt hår kan bli smutsiga och därför göra ditt hår smutsigt. Vi rekommenderar att du lägger dem i en skål med varmt vatten och fyra teskedar bikarbonat. Låt dem ligga i minst 20 minuter och skölj sedan av dem. Du kommer märka hur mycket renare de är!

Tips #7: Bäst schampo för normalt hår

Balsam

Vill du att ditt hår ska vara mjukt och skinande? Allt du behöver är ett enkelt, hemgjort balsam. Gnid in din skalp med hemgjord majonnäs i fem minuter innan du schamponerar som vanligt. Du kommer märka hur mycket mer skinande ditt hår blir!

Tips #10: Hemgjord fuktgivare

Det är lätt att håret blir torrt på grund av miljöer, vissa schampon, hårt vatten och andra aspekter. Du kan dock fixa detta tillstånd med denna fuktgivare.

Låtsas att du är en professionell stylist och fixa blandningen själv. Du behöver en keramisk skål och en träsked. I skålen blandar du två teskedar honung, lite olivolja och en äggula.

Gnid varsamt in denna blandning med fingertopparna i skalp och hår. Täck ditt huvud med en handduk i 20 minuter och tvätta sedan håret som vanligt. Berätta för oss hur bra det fungerade!

Tips #11: Håråterställning

Det är så frustrerande att ha burriga och trasiga hårstrån som sticker ut överallt! Du ska dock inte oroa dig, för med denna hårbehandling blir allt lent och återställt.

Blanda en matsked honung, två äggulor, en matsked yoghurt och en matsked varmt vatten. Med hjälp av lätt massage applicerar du det i håret och slår sedan in huvudet i plastfolie. Vänta i 20 minuter och skölj sedan med varmt vatten.

Tips #12: Närande krämer

Hårkräm

Det finns inget bättre för ditt hår än en närande kräm – den både stärker rötterna och accelererar hårväxten. Mosa en banan och en mogen avokado i en skål och massera noggrant in blandningen i håret. Täck det sedan med en bit tyg och låt det sitta i 15 minuter. Du kan skölja med vatten och tvätta som vanligt. Upprepa denna behandling varje vecka.

Tips #13: Förebygg löss

Löss är ett jobbigt problem som mestadels drabbar barn, men även vuxna. Det är inte bara obehagligt från en estetisk synvinkel, utan även för att de kan sprida sjukdomar och orsaka extrem klåda i skalpen. Är du redo att bli av med dem? Tvätta bara ditt hår med vinäger två gånger per vecka. Att applicera vinäger efter att du har sköljt ur schampot gör även ditt hår skinande och silkeslent.

Tips #14: Andra förslag

Som avslutning vill vi ge några slutgiltiga tips för att stärka och ge dig vackrare och friskare hår:

  • Undvik stress eftersom det kan försvaga håret och få det att falla av.
  • Rök inte eftersom nikotin interagerar med proteinerna i kroppen och påverkar håret.
  • Lägg till livsmedel i din diet som är rika på vitamin C och B, som guava, dadlar, persikor och fullkorn.