Hemgjort schampo som förebygger håravfall

Det finns perioder under våra liv när man kan lägga märke till att håret börjar falla i större mängder. Det är svagare, har kluvna toppar och är skört. Du tappar hår men vet inte vad du ska göra. Håravfall kan orsakas av många orsaker – från genetiska faktorer till stressproblem. Ett väldigt enkelt sätt att ta hand om och stärka håret är att göra en bra behandling. Vi kommer förklara hur du gör ett eget schampo som motverkar håravfall. Det är väldigt effektivt och dessutom ekonomiskt!

Hur du gör ett hemgjort schampo mot håravfall

Håravfall

Vi vet alla att det är ett riktigt orosmoment. För män så handlar det nästan alltid om ärftliga faktorer – en ärftlig skugga från far till son som är svårt att undvika. För oss så tenderar dock faktorerna att variera, och som tur är Hemgjort-schampo

 • Det första du behöver är ett naturligt schampo med neutral pH-värde. Du kommer använda det som en bas för resten av ingredienserna, vilket är anledningen till att sorterna som vanligtvis används för bebisar passar utmärkt. De tenderar att vara de mest naturliga varianterna i butiken. Du behöver bara en liten flaska, vilket brukar var standarden i butikerna.
 • Hårfärg

  Nässla. Nässlan är en medicinalväxt som stärker ditt hår och bekämpar håravfall. Du kommer hitta många hårvårdsprodukter med denna ingrediens i apotek såväl som hälsokostbutiker. Det finns lotions och schampon som kan ge dig väldigt bra resultat.

  Vi ska ge dig ett enkelt recept så att du kan dra nytt av dem efter att ha använt ovan nämnda schampo. Häng med.

  Ta sex nässelblad och gör ett avkok – precis som det du dricker varje eftermiddag. Koka upp 25 centiliter vatten, lägg till bladen när det kokar och låt det stå i tio minuter. Sila det och låt det sedan svalna. Det är dock bättre att det är lite varmt än kallt.

  Bra. När du är klar med att tvätta håret med schampot och har sköljt det så ska du lägga till detta avkok på nässla och göra ytterligare en liten massage i minst tio minuter. Kom ihåg att denna nässelbaserade lotion inte behöver sköljas ur efteråt. Med andra ord så bör du göra denna massage i tio minuter och sedan låta håret torka. Om du torkar ditt hår med en hårtork så ska du försöka att hålla den på en låg temperatur, eftersom den kan torka ut och skada ditt hår.

  Du kan tvätta ditt hår med schampot varannan dag samtidigt som du använder denna utmärkta, nässelbaserade lotion två gånger per vecka. Om du är konsekvent så kommer du se resultat.