Huskurer för behandling av kluvna hårtoppar

Huskurer för behandling av kluvna hårtoppar

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Vårt hår är väldigt ömtåligt och kan lätt misskötas, speciellt om vi färgar det ofta och om vi använder hårtorken eller plattångar för mycket, eller om vi utsätter det för alldeles för mycket sol. Allt vi utsätter vårt hår för dagligen kan skada det. Därför är det viktigt att göra allt vi kan för att motverka dessa skador och förebygga kluvna hårtoppar.

Vi kommer idag lära oss om några väldigt effektiva huskurer som kommer förbättra hälsan och utseendet på håret, speciellt då det gäller behandling av kluvna hårtoppar, vilket får håret att se svagt och ovårdat ut. Du kommer se resultat från första appliceringen, och behandlingarna baseras endast på naturliga produkter. De tillsätter helt enkelt bara näringsämnen som är oerhört välgörande för håret.

Äggschampo

Tvätta håret med ägg

För att behandla ditt hår med denna fantastiska huskur börjar du med att koka upp en näve färsk rosmarin i en liter vatten. Då det har svalnat tillräckligt lägger du till ett vispat ägg och använder denna blandning till att tvätta ditt hår. Du använder blandningen på samma sätt som med ett vanligt schampo, och sköljer därefter ur ditt hår med rejält med vatten.

Papayakräm

Till denna kräm behöver du en halv, skalad papaya som du har urkärnat. Gör en puré av den och lägg till en halv tallrik yoghurt. Applicera denna blandning i ditt hår (hela håret, inklusive hårbotten). Linda därefter in ditt huvud i en handduk och låt denna behandling verka i tjugo minuter. Skölj därefter med kallt vatten.

Avokadokräm

Använd avkado mot kluvna hårtoppar

Det är väldigt enkelt att göra denna kräm. Allt du behöver är en halv, skalad avokado. Efter att du har skalat den gör du puré av fruktköttet. Lägg därefter till två matskedar mandelolja. Applicera sedan blandningen i ditt hår halvvägs ner mot topparna och låt denna huskur verka under den närmsta halvtimmen. Skölj därefter med kallt vatten.

Oljebaserat hårvatten

Denna behandling är väldigt enkel. Det enda du behöver är att ta en behållare fylld med olja och applicera på topparna. Låt det torka och skölj därefter med kallt vatten.

Tips för att undvika torra och kluvna hårtoppar

Trimma hårtopparna varannan månad

Att trimma hårtopparna varannan månad är ett av de bästa sätten att hålla ditt hår friskt, skinande och mjukt eftersom det hjälper till med att få bort delar av ditt hår som skadats. Om du dock inte är så värst pigg på att klippa ditt hår är det bästa du kan göra att lyssna på följande råd.

  • Då du tvättar håret, använd ett bra balsam och du bör även använda en djupgående behandling en gång per vecka. Detta bör bestå av en varm oljebaserad behandling likt de som har nämnts ovan.
  • Då du fönar ditt hår bör du använda värmeskydd på håret, och försök att inte använda en plattång eller hårfön för mycket.
  • Om du har färgat hår och vill piffa till det bör du endast färga rötterna. Du behöver inte applicera färgen på hela håret igen.
  • Borsta aldrig ditt hår då det är vått. För att du ska kunna reda ut håret efter att du tvättat det bör du använda en bredtandad kam. På detta sätt kommer du att undvika att tilltrasslat hår går sönder.
  • Gör allt du kan för att inte bleka ditt hår.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.