Huskurer för behandling av kluvna hårtoppar

Vårt hår är väldigt ömtåligt och kan lätt misskötas, speciellt om vi färgar det ofta och om vi använder hårtorken eller pincetter för mycket, eller om vi utsätter det för alldeles för mycket sol. Allt vi utsätter vårt hår för dagligen kan skada det. Därför är det viktigt att göra allt vi kan för att motverka dessa skador och förebygga kluvna hårtoppar.

Vi kommer idag lära oss om några väldigt effektiva huskurer som kommer förbättra hälsan och utseendet på vårt hår, speciellt då det gäller behandling av kluvna hårtoppar, vilket får vårt hårt att se svagt och ovårdat ut. Du kommer se resultat från första appliceringen, eftersom behandlingarna baseras på naturliga produkter. De tillsätter helt enkelt bara näringsämnen som är oerhört välgörande för håret.

Äggschampo

ägg

För att behandla ditt hår med denna fantastiska huskur börjar du med att koka upp en näve färsk rosmarin i en liter vatten. Då det har svalnat tillräckligt lägger du till ett vispat ägg och använder denna blandning till att tvätta ditt hår. Du använder blandningen på samma sätt som med ett vanligt schampo, och sköljer därefter ur ditt hår rejält med vatten.

Papayakräm

Till denna kräm behöver du en halv, skalad papaya som du har urkärnat. Gör en puré av den och lägg till en halv tallrik yoghurt. Applicera denna blandning i ditt hår (hela håret, inklusive hårbotten). Linda därefter in ditt huvud i en handduk och låt denna behandling verka i tjugo minuter. Skölj därefter med kallt vatten.

Avokadokräm

kluvna hårtoppar

Att trimma hårtopparna varannan månad är ett av de bästa sätten att hålla ditt hår friskt, skinande och mjukt eftersom det hjälper till med att få bort delar av ditt hår som skadats. Om du dock inte är så värst pigg på att klippa ditt hår är det bästa du kan göra att lyssna på följande råd.

  • Då du tvättar ditt hår, använd ett bra balsam och du bör även använda en djupgående behandling en gång per vecka. Detta bör bestå av en varm oljebaserad behandling likt de som har nämnts ovan.
  • Då du fönar ditt hår bör du använda värmeskydd på håret, och försök att inte använda en plattång eller hårfön för mycket.
  • Om du har färgat hår och vill piffa till det bör du endast färga rötterna. Du behöver inte applicera färgen på hela håret igen.
  • Borsta aldrig ditt hår då det är vått. För att du ska kunna reda ut håret efter att du tvättat det bör du använda en bredtandad kam. På detta sätt kommer du att undvika att tilltrasslat hår går sönder.
  • Gör allt du kan för att inte bleka ditt hår.