Få strålande hud med 6 naturliga ansiktsmasker

Få strålande hud med 6 naturliga ansiktsmasker
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

De flesta av oss vill ha len och strålande hud som får oss att se vackra och friska ut. Vår hud utsätts dock för många olika faktorer varje dag som kan förändra den och orsaka mörka fläckar, fräknar, akne och andra problem. Som tur är finns det många produkter som kan hjälpa dig ta hand om din hud, förebygga dessa ändringar och hålla den strålande.

Som vi alla vet är kemiska produkter väldigt dyra och kan ibland orsaka hudirritation, vilket är anledningen till att vi vill dela med oss av sex fantastiska och naturliga ansiktsmasker som kan hjälpa dig ta hand om din hud.

Ansiktsmask med banan

Banan är en mycket hälsosam ingrediens för din hy; bananer hjälper dig att återfukta huden, ta bort orenheter och hålla den ung. Du kombinerar den med olivolja och ägg för denna ansiktsmask – två hälsosamma ingredienser för huden och perfekta för att återfukta och rengöra den på djupet.

Ingredienser

Instruktioner

I en ren behållare blandar du äggen med olivoljan. Tillsätt sedan den mogna bananen och gör en smet. När smeten är klar applicerar du den på hals och ansikte, och låter den sitta i en timme. Skölj sedan med kallt vatten.

Ansiktsmask med havre

Havreskrubb

Denna ansiktsmasks egenskaper inkluderar djup rengöring av huden samt borttagning av döda celler som ansamlas på grund av utsättning för solen, föroreningar eller användning av smink. Havre hjälper till att göra huden len och tar även bort orenheter.

Forskning från Lunds universitet bekräftar även att havre är bra för våra blodkärl, vilket underlättar kampen för att få fin hy.

Ingredienser

 • 2 matskedar havre
 • 4 matskedar vassle

Instruktioner

Blanda de två ingredienserna och applicera sedan i hela ansiktet med varsamma cirkelrörelser. Låt det sitta i tio minuter och skölj sedan med kallt vatten.

Ansiktsmask för känslig hy

Det här är en av de ansiktsmasker som är perfekt för att bli av med döda hudceller och orenheter på känslig hy. Dess ingredienser hjälper till att släta ut huden, rengöra den på djupet och ger den lyster.

Ingredienser

 • 2 matskedar brunt socker
 • 3 matskedar avokadoolja
 • 1/2 gurka

Instruktioner

Mosa gurkan väl för att få en smet och blanda den sedan med socker och avokadoolja. När du har blandat alla ingredienser väl applicerar du på ansikte och hals. Låt sitta i 20 minuter.

Ansiktsmask med morot för strålande hud

Morotsmask

Denna morotsmask är utmärkt för att rensa huden på djupet, bli av med orenheter och förebygga åldrande i förtid. Dess ingredienser skyddar huden och hjälper till att återställa den från exponering för solen.

Ingredienser

 • 1 tesked morotsjuice
 • 1 tesked citronsaft
 • 1 tesked torrjäst
 • 1 tesked olivolja
 • 1 1/2 tesked yoghurt

Instruktioner

Blanda samtliga ingredienser i en behållare och gör en krämig smet. Applicera sedan på ansikte och hals och låt det sitta i 30 minuter. Om din hud är fet ska du inte använda olja i smeten. Du bör undvika att använda denna ansiktsmask på hud med akne eller irritation. Du kommer märka att den ger dig strålande hud.

Ansiktsmask med salt- och ananas

Denna ansiktsmask är utmärkt för att fräscha upp huden, eliminera överflödiga oljor och rensa den naturligt. Du kan använda den mot akne och till och med applicera den på ryggen för att bekämpa fet hy.

Ingredienser

 • 2 matskedar havssalt (20 g)
 • 2 skivor ananas

Instruktioner

Mosa ananasen och tillsätt sedan saltet. När de är välblandade applicerar du denna ansiktsmask på ansikte, hals och rygg. Låt den sitta i 20 minuter, varpå du sköljer med kallt vatten. Om din hy är torr kan du använda samma recept med lite olivolja.

Ansiktsmask med bikarbonat och kokosolja

Bakpulver

Denna naturliga peelings egenskaper hjälper dig att ta bort döda hudceller och rensa huden på djupet för att återställa dess enhetlighet och skönhet. Bikarbonat är en ingrediens som tar bort överflödig olja på huden, rengör den på djupet och bekämpar fläckar. Kokosolja är en utmärkt, naturlig fuktgivare som hjälper dig bekämpa torrheten som orsakas av bikarbonaten.

Ingredienser

 • 4 matskedar bikarbonat (40 g)
 • 3 eller 4 matskedar kokosolja

Instruktioner

Blanda alla ingredienser för att göra en smet som du sedan applicerar på ansikte, hals eller andra områden du vill behandla. Låt den sitta i 10 minuter och ta sedan bort den med kallt vatten.

Är du redo att få strålande hud? Prova den av dessa ansiktsmasker som lockar dig mest!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.