Hemgjord kropp- och ansiktspeeling

En peeling används för att exfoliera det ytter hudlagret och eliminera döda hudceller som samlas där och ger huden en livlös ton. Du tappar faktiskt fler än 30,000 döda hudceller varje dag.

Nedan kommer vi ge dig några recept för hur du gör utmärkta kropp- och ansiktspeelingar hemma som är både originella, aromatiska, naturliga och väldigt effektiva.

Fördelar med att använda en peeling

  • Hjälper till att förebygga och eliminera hudmärken
  • Ger huden en naturlig lyster
  • Förbättrar utseendet hos nya celler
  • Aktiverar bildandet av kollagen
  • Förbättrar blodcirkulationen
  • Hjälper till att förebygga rynkor och slapphet
  • Gör huden mjukvare
  • Tillåter huden att rensa bort gifter och syresätta sig själv

Hur applicerar man en ansiktspeeling?

Applicera lite av peelingen på ett rentvättat och ej torkat område genom att massera i cirkelrörelser. Täck hela området men undvik känsliga delar, såsom runt ögonen. Om du använder peelingen på dina lår eller rumpmuskler så kan du använda lite mer tryck tills du märker att cirkulationen har aktiverats. Låt ingredienserna verka i en till två minuter och skölj sedan med vatten. Din hud kommer få mer fukt om du använder oljor och lägger till dem i dessa recept, men om du har torr hud så rekommenderar vi att du använder något fuktgivande igen.

peeling-debcil

Hur ofta bör jag använda en peeling?

Du bör inte använda dem för ofta eftersom du måste respektera den naturliga processen med cellregeneration. Därför rekommenderar vi att du inte använder mer än en per vecka.

Peeling för torr hud

Torr hud behöver exfolieras mycket varsammare, och det bör endast göras var femtonde dag. Därför har vi inkluderat ett recept med natriumbikarbonat som har väldigt fin textur och som även är alkaliserande – perfekt för ansiktshud och känsliga områden.

Blanda natriumbikarbonat med olivolja tills de är väl blandade och bikarbonatet har blivit färgad av oljan.

För äldre hud så rekommenderar vi att lägga till nyponolja eller esoterisk pelargonolja. Både kommer hjälpa till att regenerera hud på en djupare nivå.

Peeling för kombinerad hud

Kombinerad hud medför större komplexitet eftersom den både har feta och torra områden. Det är därför en peeling måste vara relativt varsam. Vi ska fokusera på att exfoliera de feta områdena, vilket generellt sätt är det så kallade ”T-området” (panna, näsa och haka).

Vi ska använda natriumbikarbonat igen, men i detta fall så blandar vi den med en mindre fet olja, såsom mandel eller sesam.

Lägg även till skal från en apelsin, helst ekologisk, vilket kommer ge den en utsökt arom och göra peelingen ännu mer terapeutisk.

Peeling för fet hud

Fet hud kräver peeling varje vecka som kan rengöra på djupet. I detta fall så ska du använda socker som bas, vilket är något tjockare än bikarbonat. Blanda det med aloe vera-gel – naturlig eller butiksköpt. Lägg sedan till skal från en citron och, om du har det, esoterisk citronolja.

Citronskal-Emily-Barney

Peeling för hud med akne

Hud med akne måste hanteras väldigt försiktigt eftersom akne är en mindre inflammation. Det är även en bra idé att göra det till en vana att tvätta området ifråga för att få bort smuts.

Använd natriumbikarbonat blandat med aloe vera-gel, några droppar kokosolja och några droppar esoterisk teträdsolja eller palmarosa.

Kroppspeeling

Huden på kroppen är mycket mindre känslig än den i ansiktet, och därför kan det vara bra att använda en djupare peeling för att förbättra cirkulationen i områden såsom lår, mage, rumpmuskler och armar. Det är därför vi ska använda grovt salt som bas, vilket är prefekt för att massera kroppen och bekämpa problem med cirkulation, celluliter, uttänjningar, etc.

Blanda med kokosolja, och som ett annat alternativ kan du även lägga till esoterisk rosmarinolja för att ytterligare aktivera cirkulationen.

Foton från debcil och Emily Barney.
Kategorier: Skönhet Tags:
MER FÖR DIG