BodyTite, en teknik för att minska slapp hud

BodyTite, en teknik för att minska slapp hud
Diego Pereira

Granskad och godkänd av läkare Diego Pereira.

Senaste uppdateringen: 08 januari, 2023

Lokaliserat fett och slapp hud har alltid varit en av de stora utmaningarna inom estetisk medicin. Att bekämpa dem har inte varit en lätt uppgift. Lyckligtvis finns det idag en mängd olika procedurer och flera olika tekniker. Bland dessa finns BodyTite, en teknik som kan minska slapp hud utan kirurgiskt ingrepp.

Detta är en innovativ teknik baserad på radiofrekvent lipolys, vars syfte är att eliminera fettavlagringar i olika delar av kroppen på ett definitivt och icke-invasivt sätt. Vill du veta mer om det? Här är alla detaljer!

Vad är BodyTite?

Slapp är en förlust av hudens fasthet. Det uppstår till följd av en minskning av kollagen och elastin, antingen på grund av åldersförändringar eller faktorer som fetma och viktminskning.

BodyTite är en ny och ny teknik som ingår i uppsättningen av estetiska procedurer som används för att minska hudslapphet och eliminera lokaliserat fett. I synnerhet är det en avancerad behandling för kropps- och ansikts”renovering”.

Den är baserad på radiofrekvent lipolys – det vill säga den använder högfrekventa radiovågor för estetiska ändamål. Med detta är det möjligt att omforma kroppen och arbeta i områden där slapphet och ackumulerat fett är mer påtagligt. Det är till exempel användbart för saker som dubbelhaka, armar, mage, skinkor och höfter.

Värmen som genereras av radiofrekventa vågor stimulerar produktionen av elastin och kollagen, vilket är oerhört viktigt för huden eftersom det är det som håller den fast. Detta leder till att huden tonas, och i allmänhet till en smalare figur.

Vi tror att du också kan vilja läsa den här artikeln: Metabol flexibilitet för att bränna fett

Hur fungerar BodyTite för att minska slapp hud?

BodyTite
BodyTite delar vissa likheter med klassisk fettsugning, men det är inte samma procedur.

BodyTite är en radiofrekvensassisterad fettsugning. Proceduren innebär införsel av en viss kontrollerad mängd energi direkt in i vävnaden som ska behandlas. Detta leder till att fettet flyter ut, som sedan sugs ut.

Vad man gör i BodyTite är att specialisterna introducerar små, mycket fina kanyler, tunnare än de som används vid traditionell fettsugning. Proceduren består av följande:

 • Först får klienten anestesi.
 • Sedan gör specialisten ett litet snitt på cirka 2 millimeter.
 • Kanylen införs tills den når den subkutana fettvävnaden.
 • Med en intern elektrod stimuleras den att skicka termiska signaler. Detta för att “smälta” adipocyterna (fettcellerna).
 • Med värmen från de radiofrekventa vågorna värms fettet tills det smälter.
 • Fettet avlägsnas med samma kanyl.

Den totala proceduren tar cirka en timme och personen kan gå hem utan besvär.

Vilka är fördelarna med BodyTite?

Studier har visat att BodyTite är en säker och effektiv procedur som fettsugning och fettreducerande teknik.

BodyTite ger flera fördelar i förhållande till behandling av lokaliserat fett. De viktigaste av dessa följer nedan:

 • Du ser resultaten från första stund.
 • Det kan hjälpa till att förbättra bristningar.
 • Det är minimalt invasivt.
 • Det skapar inga suturer eller ärr.
 • Det är en poliklinisk behandling som inte kräver sjukhusvistelse.
 • Omedelbar återhämtning; det kräver inte vila.
 • Det är en säker behandling.
 • Kräver endast en session per behandlingsområde.
 • Resultaten är permanenta över tiden och förbättras till och med under de följande månaderna.
 • Det är kompatibelt med andra behandlingar.
 • Det finns endast små biverkningar – en liten svullnad och några blåmärken som försvinner under dagarna.

Jämfört med andra metoder och tekniker har BodyTite flera fördelar. Till exempel kan man behandla djupare lokaliserat fett. Dessutom tar det inte bara bort fett, utan stimulerar också elastin och kollagen för att uppnå en märkbar minskning av hudens slapphet.

Dessutom använder man mycket finare och mer exakta kanyler än vid traditionell fettsugning. På grund av detta kan man applicera tekniken på ömtåliga områden, såsom nacke och käkar. Det bästa med proceduren? Det är minimalt invasivt och innebär mindre risk för komplikationer.

BodyTite påstås ha samma resultat som vid operation, men utan behov av skalpell.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: Snabba tips för att bygga muskelmassa och bränna fett

Skötsel och försiktighetsåtgärder när du använder BodyTite för att minska slapp hud

BodyTite
Det är viktigt att få råd från en bra vårdpersonal. Att be om meriter och se tidigare arbeten är viktigt.

Även om en BodyTite-behandling är minimalt invasiv, har få biverkningar och återhämtningen är nästan omedelbar, är grundläggande vård nödvändig.

 • Specialisten kan ordinera att du använder ett kompressionsplagg under en period medan huden stramar upp.
 • Du bör undvika sport och i allmänhet intensiv fysisk aktivitet dagarna efter behandlingen.

Inga kontraindikationer nämns. Människor i alla åldrar kan utföra BodyTite, även de för vilka fettsugning är kontraindicerat.

Vad mer bör du tänka på?

Som med all behandling, även om den är poliklinisk och minimalt invasiv, rekommenderas att proceduren utförs av en erfaren plastikkirurg .

Även om studier visar att BodyTite är effektivt för att bekämpa lokaliserat fett och slapp hud, har det vissa begränsningar. Till exempel är detta inte en behandling indicerad för fall av fetma.

Man bör också komma ihåg att, oavsett estetisk behandling, är resultaten permanenta endast om du samtidigt gör livsstilsförändringar. De bästa bidragen är en bra kost och regelbunden fysisk träning.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Chia C, Theodorou S. 1,000 consecutive cases of laser-assisted liposuction and suction-assisted lipectomy managed with local anesthesia. Aesthetic Plast Surg. 2012; 36 (4):795-802.
 • Cohen S, Dominsky O, Artzi O, Dayan E, Eckstein J. Deep Layer Radiofrequency Thermo-coagulative Technology for Cervicofacial Contouring: Sonographic and Clinical Results. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(12): e3286. doi: 10.1097/GOX.0000000000003286.
 • Dayan E, Rovatti P, Aston S, Chia CT, Rohrich R, Theodorou S. Multimodal Radiofrequency Application for Lower Face and Neck Laxity. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(8): e2862. doi: 10.1097/GOX.0000000000002862.
 • Galván H. Uso de radiofrecuencia y cavitación. Prevención de complicaciones. Act Terap Dermatol 2012; 35: 202-206.
 • Ion L, Raveendran S, Fu B. Body-contouring with radiofrequency-assisted liposuction. J Plast Surg Hand Surg. 2011; 45(6): 286-293.
 • Leal-Silva H, Carmona-Hernández E, López-Sánchez N, et al. Reducción de grasa subcutánea, técnicas invasivas y no invasivas. Dermatol Rev Mex. 2016; 60(2): 129-141.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.