Behandla torra armbågar och fötter på en vecka

Du kan dra nytta av din dagliga dusch för att exfoliera de drabbade områdena med en peelinghandske och därefter applicera fuktkräm.
Behandla torra armbågar och fötter på en vecka
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Torra armbågar och fötter som en följd av exponering för solen eller miljöföroreningar är oundvikligt, men du kan minska förlusten av fukt genom att applicera naturprodukter och följa några grundläggande hudvårdssteg.

Fötter och armbågar är mer mottagliga för torrhet på grund av den roll de spelar för att stödja kroppen och de ytor de kommer i kontakt med. I den här artikeln ska vi visa dig hur du kan behandla torra armbågar och fötter på bara en vecka.

Problemet med dessa hudområden är att de är svårare att behandla eftersom de kan ha hårdnat och spruckit med tidens gång. Resultatet är hud som är märkbart torr vilket kan påverka både din hälsa och ditt utseende.

Att lösa detta problem behöver dock inte vara en mödosam uppgift när du har alla naturliga ingredienser du behöver för att lindra och återställa hudens hälsa och utseende.

Denna kompletta behandlingsplan är baserad på naturliga ingredienser som hjälper dig att göra dig av med problemet på bara en vecka.

1. Daglig rengöring

Skrubba dig i duschen för att bli av med torra armbågar

Det kan tyckas självklart, men det är bra att notera att det spelar en viktig roll vid behandling av torrhet. Genom att rengöra med vatten och tvål mjukar du upp huden på dessa delar av kroppen, vilket gör det lättare att ta bort döda hudceller.

Vi rekommenderar att du använder en liten borste eller exfolieringshandske för att dra nytta av denna process.

2. Fuktkräm

Efter duschen bör du använda någon typ av fuktkräm för att återfukta den torra huden samt förse den med näring för att förnya den.

En kräm med honung, aloe vera eller äpple förbättrar dessa områden med deras antioxidativa och regenerativa egenskaper.

3. Drick mer vatten

För återfukta huden inifrån finns det inget bättre än att dricka mycket vatten varje dag. Vatten spelar en mycket viktig roll i cellulär förnyelse och motverkar torrhet.

4. Fuktgivande oljor

Återfukta med olja

Varje kväll innan du går till sängs kan du gnida lite olivolja eller kokosolja på de drabbade områdena. Då kan deras återfuktande egenskaper verka över natten.

5. Honung

Honung är en annan bra naturlig fuktgivare som kan användas för att lindra torr hud. Dess antioxidativa och reparativa egenskaper bidrar till att upprätthålla hudens elasticitet och fungerar som en bra kur för att motverka torr hud och förhårdnader.

Naturlig huskur för att återställa torra armbågar och fötter

Lyckas du inte återfukta din torra hud med ovanstående åtgärder? Då rekommenderar vi att du tar till följande läkande behandling för att påskynda det hela. Du kommer att uppleva att huden är mjukare på bara en vecka.

Det är en kombination av naturell yoghurt och avokado – populära ingredienser tack vare deras förmåga att återfukta och mjuka upp huden naturligt.

Avokado är återfuktande

Denna kur används bara en gång i veckan, och om du även följer ovanstående tips kommer du snart att märka resultat.

Ingredienser

  • 1 dl naturell yoghurt
  • En mogen avokado

Gör så här

  • Dela avokadon i halvor, gröp ur massan i en skål och använd en gaffel för att göra en pasta.
  • Blanda pastan med yoghurten för att göra en homogen kräm.

Applicering

Rengör de drabbade områdena och exfoliera dem om möjligt. När de är rena applicerar du ett jämnt lager av krämen med mjuka cirkelrörelser.

Låt krämen verka i 45 minuter så att den får tillräckligt med tid att arbeta.

Avsluta behandlingen genom att skölja med varmt vatten och applicera en fuktkräm.

När bör du uppsöka läkare?

När inga behandlingar verkar kunna hjälpa, kan torr hud på olika delar av kroppen kan vara ett bekymmer.

Torra armbågar och fötter är ett speciellt vanligt problem vid vissa väderförändringar. Men när huden börjar hårdna och spricka är den svårare att behandla och då krävs ofta medicinsk vård för att du inte ska utveckla infektioner eller andra större problem.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Habif, Thomas P., et al. Enfermedades de la piel: diagnóstico y tratamiento. Elsevier España, 2006.
  • Ledesma, Marcela Lemus. “Natural Elements: cosmética natural y saludable.” Revista Vinculando (2015).
  • Rodrigues, L. M., and P. C. Pinto. “Análisis de la influencia del grado de hidratación de la epidermis en el comportamiento biomecánico de la piel in vivo.” Ars pharmaceutica 45.1 (2004): 59-71.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.