Hemmagjorda Krämer för Spruckna Hälar

Att ha spruckna hälar är ett väldigt vanligt problem. Det är anledningen till att många letar efter sätt att behandla detta; det är inte bara obekvämt utan ser även illa ut. Sanningen är att det är ganska enkelt att behandla spruckna hälar. Så vi kommer att ge dig ett par råd härunder för att du ska kunna göra hemma gjorda krämer för spruckna hälar. Allihopa är enkla att göra. 

Paraffinkräm

Paraffin är en väldigt användbar produkt för att motverka torrhet, vilket är anledningen till att den är så bra för att hjälpa spruckna hälar. För att använda den, placera bara 5 dl paraffin i en skål och lägg till en matsked kokosnöts- eller olivolja, och placera detta i en dubbel panna tills paraffinet har smält. Gnugga sedan paraffinet på dina fötter.

Det är väldigt viktigt att du är försiktig så att paraffinet inte blir för varmt. Det hade kunnat bränna dina fötter. För att veta om det är rätt temperatur bör paraffinet ha en vit färg, och bör inte vara flytande. Till sist, låt paraffinet stå under 30 minuter, och ta sedan bort det med varmt vatten.

Avokado- och banankräm

Avokado- och banankräm mot spruckna hälar

En annan möjlighet är att tillreda en avokado- och banankräm. I detta fallet, mosa avokadon och en liten banan tills allt har blandats ordentligt. Applicera sedan denna blandning på dina hälar och låt det ligga under 20 till 30 minuter. Vi rekommenderar att du täcker med plast för bättre resultat. Ta sedan av krämen med lite varmt vatten.

Exfolierande citronkräm

Du kan också göra en exfolierande citronkräm för spruckna hälar. Det är dock väldigt viktigt att detta endast används vid milda fall eftersom citronen kan få det att bränna. Denna kräm är väldigt enkel att förbereda: blanda bara lite vanlig fuktgivande kräm med en halv dl citronjuice och en dl socker. Sockret hjälper till att exfoliera huden medan krämen och citronen är fuktgivande.

Papayakräm

Papayakräm mot spruckna hälar

Papayakräm har både exfolierande och fuktgivande effekter, vilket gör den till en perfekt hjälp för spruckna hälar. Allt du behöver göra är att köra en halv papaya i en mixer, med lite olivolja och därefter applicera på dina hälar under 20 minuter. Ta därefter bort detta med varmt vatten.

Honungskräm

Honung är en naturlig produkt som hjälper till att motverka spruckna hälar. Blanda 2 dl honung i lite vatten. Honungen bör bevara sin tjocklek. Applicera därefter honungen, helst varm, på dina hälar under en halvtimme. Du kan även göra en pimpsten för bättre resultat.

Kakaokräm för spruckna hälar

Kakaokräm mot spruckna hälar

Till sist, kakaosmör är en annan bra möjlighet för spruckna hälar eftersom den är fuktgivande och gör hälarna mjuka. Allt du behöver göra är att applicera lite smör, tillsammans med lite olivolja, på dina hälar och låta det ligga under natten.

MER FÖR DIG