Hur du gör en ansiktspeeling med aspirin för vacker hy

Vi rekommenderar att du använder denna peeling på kvällarna före sänggåendet. Under dagarna som följer bör du använda en bra solkräm i ansiktet eftersom din hud kommer att vara känsligare.
Hur du gör en ansiktspeeling med aspirin för vacker hy
José Gerardo Rosciano Paganelli

Granskad och godkänd av läkare José Gerardo Rosciano Paganelli.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Ansiktspeelingar och skrubbar är populära skönhetsbehandlingar eftersom de rengör huden ordentligt, samt minskar fläckar, fräknar, ärr och andra kosmetiska problem. Dessa behandlingar är mycket dyra på span och i skönhetssalonger, långt bortom räckhåll för de flesta kvinnor.

Lyckligtvis behöver du inte vara utbildad i området för att göra det hemma, med ingredienser som är lätta och billiga att förvärva.

Vad bör du tänka på innan du gör en ansiktspeeling?

Innan du provar denna behandling är det viktigt att du förbereder huden flera dagar i förväg för att motverka torrhet och underlätta avlägsnandet av orenheter. Vissa hudtyper blir lätt torra under och efter en peeling eftersom du tar bort en hel del död hud som har byggts upp på ytan.

Det är en bra idé att testa denna behandling på ett litet område av ansiktet för att säkerställa att du inte får några allvarliga biverkningar, såsom en smärtsam brännande känsla eller klåda. Om du gör det är det bäst att du skippar denna behandling till förmån för en som är mindre aggressiv.

Resultaten varierar beroende på hudtyp, samt hur din vanliga hudvårdsrutin ser ut.

Med allt detta i åtanke bjuder vi idag in dig att lära dig hur du gör en ansiktspeeling med aspirin hemma för att återställa och föryngra huden.

Ansiktspeeling med aspirin för vacker hy

Aspirintabletter

Aspirin, eller acetylsalicylsyra som det även kallas, är ett av de populäraste smärtstillande läkemedlen i världen, som oftast används för att behandla vanliga problem, såsom huvudvärk.

Men vad de flesta inte vet är att denna ingrediens också kan ha en hel del fördelar inom hudvård, tack vare dess förmåga att återställa huden och bleka fläckar. Detta tack vare den höga halten av betahydroxisyra i aspirin, en fettlöslig ingrediens som tillsätts till kosmetiska produkter såsom krämer och skrubbar eftersom den hjälper till att förnya huden, bleka fläckar, förbättra hudtonen och ta bort döda hudceller.

Som om inte det vore nog är aspirin också en antiinflammatorisk behandling som bekämpar akne och förebygger ärrbildning.

Läs vidare för att lära dig hur du enkelt bereder denna behandling hemma.

Hur gör man denna ansiktspeeling med aspirin?

Peelingmask

I och med att det är en stark behandling är det bäst att göra den på kvällen och undvika exponering för solen. Det är inte rekommenderat att du gör det för ofta eftersom det berövar huden på sina naturliga oljor och orsakar torrhet. Max två till tre appliceringar i månaden.

Ingredienser

  • 5 aspirin
  • 2 msk honung (15 g)
  • 1 msk naturell yoghurt (15 g)

Beredning

Krossa aspirintabletterna med en mortel och mortelstöt tills ett fint pulver bildas. Blanda det med två matskedar honung, företrädesvis ekologisk, och yoghurt tills du får en pasta.

Användning

  • Innan du applicerar ska du tvätta ansiktet väl och se till att du har tagit bort alla spår av makeup.
  • Doppa en tvättlapp i varmt vatten eller värm i mikron i 30 sekunder innan du lägger den över ansiktet i 10 minuter. Detta öppnar porerna så att peelingen kan tränga in djupare.
  • Klappa ansiktet torrt och applicera peelingen i ett tunt lager. Lämna den på i minst 20 minuter, men inte mer än en halvtimme.
  • När denna tid har passerat sköljer du av peelingen med varmt vatten och applicerar en bra fuktkräm.

Avslutande rekommendationer

ansiktspeeling vårdar huden

Under dagarna efter behandlingen är det viktigt att du använder solskyddskräm eftersom din hud kommer att vara känsligare än vanligt. Mellan peelingarna bör du använda milda hudvårdsprodukter som hjälper huden att förnya sig.

Om du följer instruktionerna noga kommer du att börja märka resultat efter den första månaden och kommer att få mer strålande och föryngrad hud. Du kan även använda behandlingen på andra delar av kroppen, såsom underarmar, armbågar och knän, där du ofta ansamlar döda hudceller.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.