Banansmoothie för otrolig viktnedgång
Folk har länge undvikit bananer när de försökt gå ner i vikt. Många studier har dock visat att bananer, tvärtemot vad man tidigare trott, är bra för kroppen och istället kan hjälpa till med viktminskning. Därför ska vi idag dela med oss av en speciell banansmoothie.
Bananer är dessutom goda och perfekta för att motverka vätskeretention och inflammation tack vare sitt innehåll av kalium. Genom att kombinera bananer med fettbrännande livsmedel såsom linfrön och spenat kan du skapa fantastiska recept som ger dig energi och hjälper dig att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.
Varför äta bananer?
Bananer innehåller upp till 450 mg kalium – ett nödvändigt mineral som hjälper kroppen att bli av med överflödig vätska. De innehåller även naturliga sockerarter, såsom fruktos, sackaros och glukos, som tillhandahåller kroppen med naturlig energi samtidigt som du känner dig mättare och därför inte överäter.
Bananer innehåller en aminosyra vid namn tryptofan, som kroppen använder för att bygga proteiner. Det stimulerar även utsöndringen av serotonin – en viktig neurotransmittor i nervsystemet och en föregångare till melatonin, som är ett viktigt hormon i sömncykeln.
Trots den vanliga missuppfattningen att bananer leder till viktuppgång är det värt att notera att 100 gram bara innehåller 100 kalorier. Även om bananer kanske inte är speciellt kalorisnåla är deras viktigaste fördel att de är mättande.
Bananer är en bra källa till vitamin A, B och C samt mineraler som järn, koppar, magnesium, kalcium, zink och kalium. De innehåller även pektin och fibrer som förbättrar tarmpassagen, främjar matsmältningen och hjälper till att förebygga gastrit och behandla tarmsår.
Banansmoothie för viktnedgång
Genom att kombinera bananer med livsmedel såsom vilda bär, linfrön och spenat får du en fettbrännande smoothie som hjälper dig att uppnå bättre resultat i din kamp mot de extra kilona. Uppenbarligen är dessa smoothies ämnade att komplettera din diet, så du måste fortfarande äta nyttigt och träna för bästa resultat.
Banansmoothie med linfrön
Den här jättegoda banansmoothien med linfrön gör dig mätt, förebygger vätskeretention och förbättrar matsmältningen.
Ingredienser
- Saften från en apelsin
- 1 banan
- 2 matskedar mjölk eller lättyoghurt
- 2 matskedar linfrön
Tillredning
Lägg till allt i mixern och blanda väl. För bästa resultat ska du dricka den som en ersättare till din frukost.
Banan- och spenatsmoothie
Den här smoothien ger din kropp all energi och alla vitaminer den behöver för att påbörja dagen. Den är utmärkt för att förbättra din atletiska prestationsförmåga, bekämpa ångest och gå ner i vikt.
Ingredienser
- 1 banan
- 2 1/2 dl spenat
- 1 1/4 dl lättyoghurt
- 8 cl krossat spannmål
- 1 matsked honung
Tillredning
Kombinera allt i mixern och blanda tills smoothien är jämn. Precis som med receptet ovan kan den användas som en ersättare till frukosten.
Bär- och banansmoothie
Den här jättesmarriga smoothien ger näring åt kroppen med viktiga antioxidanter och andra viktiga näringsämnen för att gynna din hälsa och hjälpa dig att gå ner i vikt. Ingredienserna dämpar din aptit och hindrar dig från att äta extra kalorier under dagen.
Vidare är smoothien utmärkt för att bekämpa vätskeretention och undvika förstoppning.
Ingredienser
- 1 matsked honung
- En banan
- 1 1/4 dl ljummet vatten
- 1 matsked riven ingefära
- 2 1/2 dl blåbär, björnbär eller hallon
Tillredning
Lägg allt i mixern och kör tills smoothien är jämn. Drick den till frukost eller som ett substitut till frukosten. Om du vill kan du dricka den 45 minuter innan du äter en måltid.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
-
Escudero, E., & González, P. (2006). La fibra dietética. Nutrición Hospitalaria. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004.
-
Nutrición. (2017). Archivos de Bronconeumologia. https://doi.org/10.1016/S0300-2896(17)30365-4.
-
Carbajal, A. (2013). Manual de Nutrición y Dietética. Departamento de Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad Complutense de Madrid. https://doi.org/10.1007/s13398-014-0173-7.2.